reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Antonia- jak najbardziej dobry pomysł ale myśle ze w tym 9dc to cieżko zeby zajść Ale spróbować mozesz. Tylko musisz pozniej pilnować swojego przez te 7 dni
Jak wogole partnerzy na to planowanie? Moj to pewnie nawet nie bedzie chciał słyszeć o kombinowaniu. Dość sie nawkurzal ostatnio.

reklama
Mój jakby w planowanie się nie wtrąca. Mówię rób to będzie robił. Tylko czasem mowi żebym czytała czytała co zwiększa szanse [emoji1] to juz trzecie więc mam wrażenie że dopóki nie będzie to za bardzo odległe.

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Najlepiej zdrowe podejście nie ma co. Ale ja niestety jestem osoba taka ze jak nie sporobuje wypróbować jak cos wyczytałam to nie będę umiała spac po nocach. Tak wiec jak wyczytałam ze 4-5 dni przed owu dziewczynka to próbowałam. Nie powiem. Miałam troszke zalamke i cały czas myślałam ze siusiak zniknie.
Ale jak czytałam fora amerykańskie na którym dziewczyny usuwały ciąże w 12-13tc ze względu na płeć to wtedy doznałam szoku.
Nie myślałam o trójce dzieci ale teraz zmieniłam zdanie i będę starała sie o trzecie. Ale nie chce zeby była za duża różnica wieku miedzy najstarszym jakby urodził sie trzeci chłopiec wiec za niedługo będę dzialac. Przeczucia i tak mam takie ze zostanę jedyna kobietka w domu

Imama dla mnie to wręcz bestialswto zabijać nienarodzone dzieci tylko dlatego ze nie spełniło oczekiwan rodzicow co do plci.
Tacy ludzie nie powinni wogole mieć dzieci bo nie zasługują na nie.

Zastanawiam się tylko czy mając owu w 14dc, ale nie znajac godziny pęknięcia jajeczka , jak zadziałać? Czy 15dc rano czy 16 dc to już chyba za późno??? Elena a jak wielkość na usg dzidzi. Jest wiekszy co do ostatnieh Om czy mniejszy. Bo może po tym da się poznać czy u was zaskoczyło przed owu czy po. To w sumie tydzień różnicy. Tydzień w wielkości płodu to znaczna różnica [emoji3] jak obstawiasz???

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w obu ciazach owulacje miałam te 2-3 dni później wg moich spostrzezen oczywiście bo nie potwierdzalam monitoringiem. A dzieci na usg genetycznym zawaze byly zgodne z OM co do dnia :) mysle ze kilka dni różnicy to dla dziecka nie problem i szybko nadgania. Teraz owulacje miałam 16 dc więc wtedy mogło dojść do zapłodnienia jakby plemnik czekał z 13 dc. Albo zaplodnienie doszło 17 dc jak dotarły świeże a jajeczko jeszcze dało się zaplodnic. Więc wychodzi tylko 1 dzień różnicy więc to mała różnica.

Elenaa dokładnie niektórzy nie powinni mieć dzieci. Ale jak to sobie wiele matek tłumaczyło to tak jak przy in vitro eliminuje sie niektóre zarodki i zostawia ten który odpowiada nawet ze względu na płeć.

Moim zdaniem tez dobry pomysł 2-3 dni przed owu i wtedy +12 wtedy duże szanse na zajście. A płeć to przy okazji bo to i tak loteria. A nie ma co próbować miesiącami jak te teorie i tak nie sa 100%

reklama
Elenaa ja pisałam o jonach ujemnych, podobno ich wytwarzanie jest zależne od ,,uderzenia'' i lampy solne niewiele dają. Ja kupiłam jonizatory i polecam mega, zupełnie inne powietrze. Nawet kot, który podobno jest elektrownią tychże jonów od niego nie odchodzi. Nie wiem, na ile to wpłynie na dziewczynkę, ale widać że jest zupełnie inaczej i zbierają jony dodatnie ze środowiska.

Co do śluzu, ktoś pytał, już nie wyłapałam z kilku stron, saw palmetto zmienił mi hormony. Dodatkowo poprawił włosy.
Ja kupiłam chyba tu : Link do: Palma sabałowa 450mg Saw Palmetto 100 kapsułek Puritan's Pridde

Podobno wystarzczy 320 mg dziennie, tu jest 450 mg, ale chyba warto bardziej niż castagnus, bo po nim mam synka, a teraz śluzu brak i ph 4,0. Jak komuś się tak bardzo marzy ,,wysuszyć'' jak mi to jest ok na pewno. Śluzu brak, nie dało się współżyć trzeba było dopiero na koniec.

O + 12 h się na razie boje, że wstrzelę w syna, bo siostra tak miała, ale spróbuje jak w tym cyklu nie wyjdzie.

Ostatnia edycja:
Do góry