reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Araya mam nadzieję że trafisz:-) Ja juz tez się nie mogę doczekać na moje staranka,ale jeszcze chwila. We wrześniu powinno się wszystko wyjaśnić bo mąż dostał awans ale czekamy na potwierdzenie w podwyżce pensji :-) i do dzieła. Tylko szkoda bo pewnie wyjdzie mi tak ze będę w najgirsze upały chodzić w zaawansowanej ciąży a wolałabym rodzić jesienią a nie w sierpniu :-)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom
Życzę więc dobrych wieści i szybkiej fasolki :)

reklama
Ja to podziwiam takie osoby które przez pół roku staraja się dokładnie 3 dni przed :-)
Ja jestem niecierpliwa :-)

Ja teraz nakrecilam się na chłopaka! I wybrałam kolejne imię a mianowicie Nikodem :-)
A na dziewczynkę kompletnie nic mi nie pasuje :( a chcialabym jakas alternatywe miec wybrana.

Ale jestem ciekawa co tam rośnie. Mam nadzieję ze tylko zdrowo i prawidłowo sie rozwija :-)

Elena kiedy masz prenatalne?:)
U Was tez ladnie wyszlo bo 2 dni przed i 12h po co nie? Wiec dziewczynkowo i tak:)

Ja nie mam pomyslu na starania w tym cyklu bo nie mam pojecia kiedy bd owulka i ile bd trwal teraz cykl;(zawsze inaczej

Millo u nas wyszło tak 3,5 dnia przed i jakoś myślę ze 12 h po jak nie więcej. Więc naprawdę nie wiem co będzie i z którego przytulania przetrwał plemnik :) bo 3,5 dnia to wydaje mi się strasznie długo żeby coś przetrwało a z tego seksu po owulacji skoro szyjka już był nieplodna to ze jeszcze coś przepuscila to też ciekawe, widocznie może była jeszcze lekko otwarta :-)
A prenatalne mam za tydzień w środę. Ale to będzie 11 tc+2 więc myślę ze za wcześnie na poznanie płci :-)

Millo a u Ciebie który dzień cyklu? Jak Twoje ph? Ciężko doradzić bo każdy organizm jest inny, neiktorm wyjdzie 3 dni przed dziewczynka a niektórym chłopiec, pewnie to zależy od warunków jakie panują i sluzu.

A ostatnio jak u Was były działania?

Elena no to ciekawe jak u Was ale i tak wszystko jakby na dziewczynke wiec wiecej zrobic nie moglas:)Ja mysle ze bedzie Twoja wymarzona!:)
U nas bylo albo 3 dni albo 2dni bo ja mysle ze 2dni a ovu dal 3dni..i po owulce tez bylo albo 1 albo 2 w tym wypadku.

Teraz mam 11dc ale owulka raczej 18stego.Ph nie mierzylam nawet bo pewnie jak zwykle 5.Diety nie trzymam tez.Ogolnie chyba mam dolek jakis..:(

Antonia jak będę wiedzieć to Wam napiszę :-) a rodzinę i znajomych przetrzymam do porodu...hehe :-D

Millo to planowanie jest denerwujące...ale zawsze jest szansa 50% więc czasem warto nieco odpuścić jak to ma psuć humor i wprowadzać napięta atmosferę co niekoniecznie dobrze może wpływać na to aby się udało.

Hej dziewczyny, spać nie mogę :(. Dziś przewidywany dzień @. Wczoraj dałam czadu w pracy i w nocy bolał brzuch i jajnik. Ale rano test ładnie 2 krechy :). Więc chyba coś z tego jednak będzie. Dziś kupię test lepszej jakości na pamiątkę :). Powoli przysposobiam myśl o dziecku. Wiecie to wcale nie jest tak, że jak zobaczycie test pozytywny to jest euforia na maxa. Jest euforia na maxa po teście a później przychodzi chwila nostalgii : super tylko co teraz będzie? Dam radę? . Czy wszystko jest ok z fadolką itp. Oczywiście wszystko się wycisza i powraca czysta radość. Bynajmniej ja tak mam :).

reklama
Do góry