reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Arya Co do biegania, myślę ze warto by spytać lekarza. Pewnie to zależy od ciąży bo każda jest inna. Mi zwykły chód powoduje bóle brzucha,twardnienie i skurcze więc u mnie nawet mowy nie ma:)
Mieszkam w UK i nie ma tutaj kontaktu z ginekolog, tylko położna. Nikt nie zbada mnie ginekologicznie lub zrobi usg żeby sprawdzić czy wszystko ok. Są raczej za tym, że jak chcesz to rób co chcesz bo ciąża to nie choroba :)

Dziewczyny tak was podczytuje i jak słyszę że któraś w ciąży to mi się ciepło na serduszku robi. Dokładnie rok temu byłam na tym wątku i wiem co to za szczęście uwidzieć 2 kreski. Teraz mam dzidziusia już przy sobie. Stwórzcie sobie watek wspólny. np. majowych mam. Myśmy z dziewczynami tak założyły i przez 9 m-cy aż do teraz wspieramy się. Ehh ale ten czas zleciał... [emoji15]

Mieszkam w UK i nie ma tutaj kontaktu z ginekolog, tylko położna. Nikt nie zbada mnie ginekologicznie lub zrobi usg żeby sprawdzić czy wszystko ok. Są raczej za tym, że jak chcesz to rób co chcesz bo ciąża to nie choroba :)
Trochę głupio tak nie;) bo np skąd ja bym wiedziała ze mam szyjke tak nisko ze może wypaść. .Albo ze mam łożysko centralnie na szyjce i mam leżeć A nie biegać. .to wszystko już w 5tyg6dni wiedzialam. Pozatym się ok czułam, doły na działce kopalam pod kanalizację. .I mi do głowy by nie przyszło ze mam lezec:)

Trochę głupio tak nie;) bo np skąd ja bym wiedziała ze mam szyjke tak nisko ze może wypaść. .Albo ze mam łożysko centralnie na szyjce i mam leżeć A nie biegać. .to wszystko już w 5tyg6dni wiedzialam. Pozatym się ok czułam, doły na działce kopalam pod kanalizację. .I mi do głowy by nie przyszło ze mam lezec:)
No jest ciężko bez konkretnej kontroli. A oni wychodzą z założenia że jak ciąża ma być to będzie a jak nie to nie. Do 8 tc nawet jej nie uznają. Dopiero po 8 tc wizyta u położnej. W 12tc usg. Dopiero jak w tym czasie coś się źle dzieje to działają. W poprzedniej ciąży nie widziałam na oczy ginekologa. Jedynie dzięki złomu stanu tarczycy i wynikach miałam częściej badania i usg. Będę we wrześniu w Pl i pójdę do gina.

Mam nadzieje ze dołącze jeszcze to tego wątku;)

Wlasnie bylam z kolezanka na placu zabaw co ma malusienka dziewczynkę w wozeczku.Starali sie pol roku na dziewczynke zeby bylo 3 dni przed owulacja i wkoncu zaskoczyło.Kurde zas mnie korci by zrobic odstep .. grrd

Mam nadzieje ze dołącze jeszcze to tego wątku;)

Wlasnie bylam z kolezanka na placu zabaw co ma malusienka dziewczynkę w wozeczku.Starali sie pol roku na dziewczynke zeby bylo 3 dni przed owulacja i wkoncu zaskoczyło.Kurde zas mnie korci by zrobic odstep .. grrd
Millo, ja mam 3 dni przed owu i oby byla dziewczynka :)

Dziewczyny tak was podczytuje i jak słyszę że któraś w ciąży to mi się ciepło na serduszku robi. Dokładnie rok temu byłam na tym wątku i wiem co to za szczęście uwidzieć 2 kreski. Teraz mam dzidziusia już przy sobie. Stwórzcie sobie watek wspólny. np. majowych mam. Myśmy z dziewczynami tak założyły i przez 9 m-cy aż do teraz wspieramy się. Ehh ale ten czas zleciał... [emoji15]

Jest juz taki watek : Majowe mamy 2017, wiec zapraszam wszystkie majoweczki. :)

reklama
Araya mam nadzieję że trafisz:-) Ja juz tez się nie mogę doczekać na moje staranka,ale jeszcze chwila. We wrześniu powinno się wszystko wyjaśnić bo mąż dostał awans ale czekamy na potwierdzenie w podwyżce pensji :-) i do dzieła. Tylko szkoda bo pewnie wyjdzie mi tak ze będę w najgirsze upały chodzić w zaawansowanej ciąży a wolałabym rodzić jesienią a nie w sierpniu :-)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry