reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
No właśnie. Dwie pierwsze sn i dość szybko bo obie rodziłam ok 3 h. Trzeci poród cc bo mała była ułożona pośladkowo i daje popalić niestety ma kolki i mało śpi. Udało mi się zajść w ciążę za 2 razem. Mąż średnio był zadowolony z 3 córki ale gdy już się pojawiła to nosi przytula i mówi jej że ją b.kocha :)

No właśnie. Dwie pierwsze sn i dość szybko bo obie rodziłam ok 3 h. Trzeci poród cc bo mała była ułożona pośladkowo i daje popalić niestety ma kolki i mało śpi. Udało mi się zajść w ciążę za 2 razem. Mąż średnio był zadowolony z 3 córki ale gdy już się pojawiła to nosi przytula i mówi jej że ją b.kocha :)
Dużo przed porodem wiedziałaś o cesarce, czy mała przekreciła się w ostatniej chwili? Długo dochodziłaś do siebie? Ja przy drugim synu chciałam cesarkę na rządanie, bo pierwszy poród był tragiczny i przez lata miałam traumę. Ale w końcu zrezygnowałam z tego pomysłu. Raczej dobrze, że tak się stało bo po 3godz wypisywali mnie już do domu i 4 godz po wszystkim byliśmy już domu.

Dużo przed porodem wiedziałaś o cesarce, czy mała przekreciła się w ostatniej chwili? Długo dochodziłaś do siebie? Ja przy drugim synu chciałam cesarkę na rządanie, bo pierwszy poród był tragiczny i przez lata miałam traumę. Ale w końcu zrezygnowałam z tego pomysłu. Raczej dobrze, że tak się stało bo po 3godz wypisywali mnie już do domu i 4 godz po wszystkim byliśmy już domu.
Do końca liczyłyśmy z lekarka że się obróci ale się nie obróciła. Po 7 dniach już tak nie bolało ale pierwsze 6 dni masakra okropny ból morfina nawet nie dawała rady. Dzieckiem ciężko się zająć a karmienie piersią to wielki wyczyn bo laktacja słaba. Z łózka nie mozna wstać bo miesnie brzucha po cięciu bolą. Siłami natury meczysz sie parę godzin a potem spoko.

ja mialam cesarke 4 lata temu. bliza bardzo nisko i nie za dluga. cienka. taki usmiech ;) wode zaczely mi odchodzic o 10 .30 rano . a mały na swiecie byl o 21.50 . pierwszy raz to na lozku siadalam 2 godziny. co sie zabralam to czarno przed oczami mi sie robilo i padalam bez sil. po 2 dniach spacery pierwsze. na trzeci dzien chcac niechcac musiaalam zrobic niezly maraton bo malego przeniesli do innego budynku. rozchodzilam i raz dwa doszlam do siebie

Ja tez mialam.cc nie moge w ogole rodzic ze wzgledu na swoje schorzenia ale wspominam to.dobrze najwazniejsze w cc jest szybko sie rozruszac jak tylko to mozliwe chodzic itp cc mialam w pn a w sr juz nie bralam zadnych lekow, jedyne co to praktykantka zle zalozyla.mi cewnik i cewka mnie.bolala jeszcze pol roku..przy sikaniu.Reszte wspominam ok po 10 dniach juz nawet normalnie z mezem sie kochalismy.Blizne mam malutka na dole w ogole juz niewidoczna.

W ogolw pochwale sie w styczniu bede rodzic razem z siostra w sensie bede z nia bo szwagier zbyt miekki[emoji14]

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

ja mialam cesarke 4 lata temu. bliza bardzo nisko i nie za dluga. cienka. taki usmiech ;) wode zaczely mi odchodzic o 10 .30 rano . a mały na swiecie byl o 21.50 . pierwszy raz to na lozku siadalam 2 godziny. co sie zabralam to czarno przed oczami mi sie robilo i padalam bez sil. po 2 dniach spacery pierwsze. na trzeci dzien chcac niechcac musiaalam zrobic niezly maraton bo malego przeniesli do innego budynku. rozchodzilam i raz dwa doszlam do siebie
ja rodzilam o 14 i następnego dnia rano kazali mi wstawać. ja się bardzo źle czulam poszłam do łazienki się wykapac i gwiazdki mi sie pokazały mój M szybko zaprowadził mnie do lozka z powrotem.ale dziewczyny co leżały ze mną śmigaly już na całego. mój syn był w inkubatorze więc do niego nie wstawalam ale dziewczyny od razu się swoimi dziećmi zajmowały niecałe 24h po cięciu i serio nie wiem jak one wstawaly brały dzieci karmily same tak szybko.tego się boję właśnie. i mnie długo bolał brzuch jak sikalam jakby jakieś klucie w środku. najgorzej z całej cesarki wspominam cewnik.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Heyka,
mam pewien dylemat. Moje Ph w okresie owu wynosi 4,7, jak zakwaszam na kilka h mam 4,0 i znów to samo. Musze używać tyle sylku, że myślę, że wszystko wybijam. Czy sądzicie, że takie ph wystarczy na dziewczynkę ? Przez kilka dni stosuje Lactovaginal i to samo.

Do góry