reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Millo ale owualcje mogłaś mieć dzień wczensiej (ovufriend może się mylic) także wtedy przerwa wychodzi 2 dni i jest duża szansa. Także ja nadal trzymam kciuki!

Arya a Ty masz jednego synka czy dwóch?
A wtedy mailas śluz plodny?

Ostatnia edycja:
reklama
Dziękuje Babeczki:*
Kupilam test DUO z bobotest i tam jest plytkowy i strumieniowy i na tym 2 jest napisane ze juz po 7 dniach wykrywa ciaze..Co myslicie i tym?Jest to mozliwe?bo nie napisali po 7 dniach od czego:p

Millo ja bym zaczekala najwczesniej do 10 dpo. Ja mam kurde 10 testow haha od 10 dpo bede robic czyli w 23 - 24 dc najwczesniej.

U mnie owu chyba bedIe jednak z prawego jajnika czuje ze on zaczyna cos pobolewac ale to jeszcze nie ten bol.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Elenaa Mówiłam temu na genetycznych bo mój ma urlop..To powiedział ze to wiazadla. ..sobie pomyślałam "sam jesteś wiazadlo". Wiazadla owszem bolą mnie,ciągną,kluja. ..Ale to jest tępy ból jajnika i jakby w szyjce, albo skurcz. Wzięłam dziś no-spe ulzylo na chwilę, na tyle ze dom ogarnelam. I znów się zaczęło

Airfix dla świętego spokoju poszłabym do innego lekarza, mnie tak bolały jajniki na samym początku tak do 10-11 tc też się martwiłam bo koleżanka mi mówiła że ona tak straciła ciąże w 11 tc, ale ja też byłam po cc i lekarz mi mówił że to przez to może boleć a mi się teraz wydaje że po prostu torbielka endo którą miałam mi zanikała, przy zmniejszaniu podobno też może boleć. Później bolała mnie tylko rana pooperacyjna, maluszek teraz najważniejszy i to mama wie najlepiej a nie jakiś tam lekarz jak coś Cię martwi skocz do innego i dużo wypoczywaj.

Ostatnia edycja:
Maziajko Ty masz fajnie z tym ze czujesz te jajniki:)Zawsze to dodatkowy plus przy staraniach:)
Ja z 1 strony nie moge sie doczekac testowania a z 2 boje sie rozczarowania..zwlaszcza ze kolejny cykl jest dlugi ok.33 dni to zas sie bedzie wlekło z nieskonczonosc..

Millo no tez sie ciesze:p aczkolwiek czasem tak boli ze chodzic nie potrafie za to w @ nic a nic nie boli.
U mnie dzieki Bogu cykle sa krotkie 27-28 czasem tez 25 sie trafi.Chcialabym by juz bylo przynajmniej za tydzien ..jakos zawsze do owu mi szybko leci ale pozniej to juz jest maskra...

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Araya, ja też bym zaczęła jak ty. Teraz w 9dc, jeśli nie wyjdzie skracac. Chybaze się niecierpliwisz :-)
Magic87 a powiedz coś więcej o bólu blizny w ciąży. Mam wielką blizne 7 letnią bo miałam otwierane powłoki brzuszne ale nie manice. Teraz boję się o nią jak to będzie w ciąży? Czy ból jest mocny? Czy blizna sie rozchodzi czy bardziej jest pod rosnacym brzuchem?

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Millo ale owualcje mogłaś mieć dzień wczensiej (ovufriend może się mylic) także wtedy przerwa wychodzi 2 dni i jest duża szansa. Także ja nadal trzymam kciuki!

Arya a Ty masz jednego synka czy dwóch?
A wtedy mailas śluz plodny?
Ja mam dwóch synów. Przy pierwszym nic nie robiłam sprawdzałam itp. Przy drugim było mi obojętne czy będzie chłopiec czy dziewczynka. Jakoś podświadomie czułam że będzie facet. Mierzyłam temperaturę i robiłam testy owu. Więc wiem dokładnie, że młody jest z dnia owulacji. Co do śluzu do nie pamiętam, ale raczej płodnych jak był dzień owu.

Araya ja też mam dwóch chłopców i obaj są z dni plodnych około i w owu. Więc teraz też muszę zrobić inaczej bo jak zrobię tak samo to dla mnie będzie pewniak że chłop. A tak w 9dc jeśli zaskoczy to jakas szansa bynajmniej w głowie inna że się zrobiło inaczej :-)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry