reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elenko oj Bidulek ten Twój mały smyk!Ale jak śliwa wyszła to dobrze:)
Taki mam wykres tylko przez to ze syn mi sie budzi w nocy to ja poznej nie spie dlatego dzisiaj z godziny 4 wpisałam i było 36.38 a o 6 rano ale po godzinie snu było 36.45

Magic to super wiesci:)
Milo ale tam serduszek duzo :) zmotywowalyscie mnie, od nowego cyklu jade z wykresem jesli nic nie bedzie teraz...:)

reklama
Miciurka ale jak juz plemniki sa na miejscu? bo Millo teraz już nie zamierza chyba powtarzać.
No to moze masz racje, jesli idzie ta fala :D to rzeczywiście warto się zakwasić.

To widze, ze obie mamy szogunów :-p Przydałyby się teraz grzeczne córeczki, hehe :happy:

Ostatnia edycja:
Elenko oj Bidulek ten Twój mały smyk!Ale jak śliwa wyszła to dobrze:)
Taki mam wykres tylko przez to ze syn mi sie budzi w nocy to ja poznej nie spie dlatego dzisiaj z godziny 4 wpisałam i było 36.38 a o 6 rano ale po godzinie snu było 36.45

Magic to super wiesci:)

Wiesz co powinno się mierzyć o tej samej godzinie. Mniej niz pół godziny różnicy nie ma znaczenia.
Mozesz zrobic korekte temperatury.
"Taką korektę można przeprowadzić jedynie w godzinach 4.00- 11.00. można korektować temperaturę w taki sposób, że
- odejmuje się 1 kreskę na godzinę (0,1 st. C/h) albo półkreski co 1/2 h (0,05 st. C/pół h) jeśli temperatura była mierzona później niż zwykle
- dodaje się 1 kreskę na godzinę (0,1 st. C/h) albo półkreski co 1/2 h (0,05 st. C/pół h) jeśli temperatura była mierzona wcześniej niż zwykle

Czyli jeśli codziennie mierzysz temperaturę o 8.00

A)zmierzyłaś o 7.00 i wyszło ci 36,7 to możesz wpisać +0,1 czyli 36,8
B)zmierzyłaś o 9.00 i wyszło ci 36,7 to możesz wpisać -0,1 czyli 36,6
C)zmierzyałaś o 7.30 i wyszło ci 36,7 to możesz wpisać +0,05 czyli 36,75
D)zmierzyałaś o 8.30 i wyszło ci 36,7 to możesz wpisać -0,05 czyli 36,65 "

Aczkolwiek możesz wpisywać że mierzona o innej godzinie to Ovufirend zanzacza ją w kółeczko i chyba nie bierze pod uwagę.

Temperatura podnosi się tuż po owulacji o kilka kresek i aż do miesiączki pozostaje na podwyższonym poziomie. Taki minimalny skok to 0,2 stopnia. Ale potem powinna już nie spadać, a utrzymywać się na wyzszym poziomie albo rosnąć.
Czasem temp pomału rośnie schodkowo, a czasem rośnie odrazu i jest jeden duzy skok :) Pokaze Ci mi jak temp rosła przez kilka dni z 36,35 (15dc) na 36,90 (19dc).

Elenna wiem ze powinno się o tej samej ale przy dziecku cięzko :p On przychodzi do nas w nocy i musze mu dac pić,a pozniej z nim lezec az zasnie..a powinno sie mierzyc po min 3h snu, a jak przychodził o 4 to zanim zasnełam znowu była 5 a o 6 miałabym badac.Dlatego mam te w kółeczkach na ovufrendzie..ale to wychodzi ze dzis miałam skok temp z 36,32 wczoraj na 36,38 jak nie wiecej po korekcie wiec jakby po owulce?a dopiero dzis testy pokazują pozytyw.. Nie kumam..

Nie, za mały ten skok. Jakby Ci wzrosło np 36,32 na 35,7 to już migłoby świadczyć że po owulacji jest ;-) Jeszcze owulacji nie było u Ciebie. Przynamniej temp tego nie wskazuje :-)

Dziewczyny, a tak z innej beczki. Na czwartek przyszly mam planowany okres / lub test ;p ale w pierwszej ciazy testy wychodzily mi negatywne do tygodnia po planowanym okresie !! Myslicie ze teraz tez tak bedzie, jesli bedzie...? ...

reklama
Millo może zaznaczyć nawet kilka dni po owulacji, bo program sprawdza jakie będą te temp po owulacji.

Katja nie ma reguły tak mi sie wydaje. W pierwszej ciązy miałam bladziochy po terminie miesiączki, a teraz już kreska była ładna. Ale wtedy pamiętam, ze piłam bardzo dużo wody, więc pewnie to miało wpływ.

Do góry