reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Co do badań prenatalnych to miałam robione w 23 tc coś koło tego. Nie robiłam w 13 ani w 31 tc. Najważniejsze są te środkowe. Moja lekarka stwierdziła że ta reszta to naciąganie kasy. Ale często ciężarne je robią. Aha i mam zdrową 6 tygodniową córeczkę.

reklama
Co lekarz to opinia. W Anglii badania są bezpłatne i robione 12-14 tydz bo tylko wtedy można zmierzyć przezierność karkową. Moje dziecko nie dalo zrobić sobie badania i w 16tyg miałam robione inne podobne. W 20tyg-tzw usg połówkowym sprawdzają kość nosową, kończyny itp i narządy wewnętrzne, przepływy itp. Myślę, że rodzice nawet jeśli płacą za badania i stać ich na to, to z chcę je robią by być spokojnym lub działać za wczasu.

Elenaa- tak no plemniki idą i idą a ph zakwaszajac idzie dalej a nie gdzie tylko palcem sięgamy, wiec ja bym tam zakwasila tylko nie za mocno ,

Ja zawsze jak coś to wolę zrobić tak i wiedzieć że zrobiłam co mogłam. A co bedxie to będzie :)

Co do temperatury ja nigdy nie korygowałam tylko zaznaczałam ze zaburzona,

Aneta - witaj :) , sylk to lubrykant o niskim ph sprzyjający na dziewczynkę a termometr musi być specjalny owulacyjny elektroniczny z dwoma miejscami po przecinku, ja już jestem po prenatalnych :) , wszystko dobrze z dzidzia płeć nieznana ;) , ale starałam się o dziewczynkę czy się udało kto wie :D ,

Katja- ja na betę jak nie przyjdzie okres to na następny dzień bym robiła juz - osobiście nigdy w życiu bety jeszcze nie robiłam. Hehe zawsze testem ki wyszło , ale jak jest taki przypadek ze nie wychodzi a jest się w ciąży to betę lepiej zrobić , zależy jakie masz cykle bo u siebie np to mniej więcej miałam takiej samej długości czyli wiadomo kiedy się spóźnia :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Wsadzilam chociac lactovaginal:(tak mi szkoda tego sylku..

Elenna wydaje mi sie ze mam szyjke nisko,miekka i otwarta.Wczesniej mialam mialam wysoko bo ciezko bylo dotknac ją z gory ..czy ja to dobrze sprawdzam?chyba ze wlasnie teraz jest wysoko a jak ja mysle ze jest wysoko to jest nisko?heh nie kumam zas..ale otwarta i miekka na bank

P.S. Edit: po paru h po lacto ph 6..:/ nawet lacto przeciwko mnie.

Ostatnia edycja:
Elenaa- tak no plemniki idą i idą a ph zakwaszajac idzie dalej a nie gdzie tylko palcem sięgamy, wiec ja bym tam zakwasila tylko nie za mocno ,

Ja zawsze jak coś to wolę zrobić tak i wiedzieć że zrobiłam co mogłam. A co bedxie to będzie :)

Co do temperatury ja nigdy nie korygowałam tylko zaznaczałam ze zaburzona,

Aneta - witaj :) , sylk to lubrykant o niskim ph sprzyjający na dziewczynkę a termometr musi być specjalny owulacyjny elektroniczny z dwoma miejscami po przecinku, ja już jestem po prenatalnych :) , wszystko dobrze z dzidzia płeć nieznana ;) , ale starałam się o dziewczynkę czy się udało kto wie :D ,

Katja- ja na betę jak nie przyjdzie okres to na następny dzień bym robiła juz - osobiście nigdy w życiu bety jeszcze nie robiłam. Hehe zawsze testem ki wyszło , ale jak jest taki przypadek ze nie wychodzi a jest się w ciąży to betę lepiej zrobić , zależy jakie masz cykle bo u siebie np to mniej więcej miałam takiej samej długości czyli wiadomo kiedy się spóźnia :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Dzieki za odpowiedz :) powiem ci ze mnie kusi niesamowicie bo w terminie okresu w ten dzien jestem juz na wakacjach. A mi w pierwszej ciazy tak jak wspominalam nie wycjodzil test ponad tydzien po !! A ze mialam i mam nieregularne no to...:/

Dzieki za odpowiedz :) powiem ci ze mnie kusi niesamowicie bo w terminie okresu w ten dzien jestem juz na wakacjach. A mi w pierwszej ciazy tak jak wspominalam nie wycjodzil test ponad tydzien po !! A ze mialam i mam nieregularne no to...:/
Zrób sobie test dzień przed urlopem, może akurat będzie dobry. Z testami różnie bywa. A i każda ciąża jest inna. W pierwszej od razu wyszedł mi test pozytywny a w drugiej musiałam poczekać.

Hejcia:)Co tu tak cicho?
Az mi glupio zas pisac haha:p

Antonina hop hop!?Testowalas?

Elenna dzisiaj spadek temp odnotowalam takze spodziewam się dzis owulacji i jutro skoku:p Mam nadzieje ze gadzinki jeszcze zyja^^

Aneta sylk to taki lubrykant i on zakwasza.Do kupienia w necie

Jestem jestem, wczoraj mialabyc @ :-) ale nie testowalam bo nie chce mi się wierzyć że mogłoby coś z tego być a to dlatego jak wcześniej pisałam że sexy były w plodne o w 19 dc gin powiedział że ja jeszcze przed owu. Także chyba się coś rozlegulowalo.dziwnie bo zawsze jedyne opóźnienia to 2dniowe. Także czekam na @ ktora miała przyjść wczoraj :-)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Antonia ja miałam tak w jednym cyklu, że wg mnie owulacje miałam 21 dc (test ovu dodatni, skok temp, i kłucie po prawiej stronie). W 26 dc poszłam na usg a lekarz mówi, ze przed owulacją i pęcherzyk 19 mm.
Wydaje mi sie, że była to druga owulacja (może ta księżycowa akurat była I kwarta, a ja urodzilam się w I kwarcie), albo po prostu drugi dominujacy pęcherzyk któy sie nie uwolnił.
Okres dostałam w 35 dc czyli tak jak spodziewałam się 14 dni po owulacji która była jak mi się wydawało 21 dc :-)

Do góry