reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Antonia na dziewczynkę to najlepiej bez śluzu żadnego albo śluz o cechach mało plodnych czyli nierozciagliwy, a bardziej kremowy, klejacy. Wtedy on też ma nizsze ph i nie trzeba się zakwaszac. U mnie sluz plodny miał 5,0, było go bardzo mało w tym cyklu ale mimo ze malo to i tak zaznaczalam na wykresie ze byl o takim typie tego dnia. A kochalismy się wtedy kiedy śluz był kremowy o ph 4,2.

reklama
Millo i tak szansa jest 50/50 ;-)
Także nie doluj się. Dziewczyny spełniały niektóre wszystkie punkty a miały dzieci przeciwnej płci niż planowały, a niektore spelnily mało czynników i się udało. Więc co jest nam dane tak będzie. Nie przeskoczymy tego chocbysmy chcieli.

Ja np wierzę ze dusza dziecka sama wybiera rodziców. Bo przecież mały człowiek to nie tylko ciało ale i dusza. Więc myślę ze to nie jest tak z przypadku, tylko to jest wszystko ustalone i dane nam z gory. Może mnie za mame wybrali sami chłopcy ;-) okaze się.
Jest taka książka która właśnie tak to przedstawia i ja myślę ze coś w tym musi być. Ale to już abstrakcja dla naszych umysłów ;-)

Dzięki, czuje się ok. Od niedzieli już brzuch mnie nie ćmi, ale dziś o mało hałta bym nie zaliczyła. Nagle zrobiło mi się gorąco, i slinotok, otworzyłam okno, szybkie wdechy i wydechy, pobiegłam do łazienki, miałam kilka razy ten odruch wymiotny, ale naszczęcie udało mi się powstrzymać.
Z synkiem miałam dość późno mdłości i wymioty, bo dopiero koło 10-11 tc. Więc teraz takich ekscesów się nie spodziewam szybko.

Jutro mam wizyte, ale to dopiero 5tc+2, także nawet nie wiem czy zrobi mi usg, na serduszko zdecydowanie za wcześnie.

Elenna wiem i tez tak uwazam odnosnie wyboru rodzicow przez dusze dziecka:)ale wiesz zawsze jakas nadzieja jest ze to moze nie prawda i jak pomoge naturze to sie uda haha:p a nie pamietasz nazwy tej ksiazki?

a mi, moje drogie, do wczorajszego testu ovu doszedl dzisiejszy - zrobiony po 20 godzinach. Wiele sie nie roznia ale uwazam ze oba nalezy uznawac za zapowiedz / za trwajaca ovulacje? Dodaje zdjecie...:)

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    264,5 KB · Wyświetleń: 51
reklama
Do góry