reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Miciurka najlepszy sluz slyszalam ze jest w sama owulacje a nie 2 dni przed?.

Maziajka blizniaki!!wow ale by bylo:)To do roboty!!!!a test pozytywny Ci wyszedl?

reklama
Maciurka niesamowicie jak wkladasz serce w odpowiedz wielkie dzieki !!! :) tak dokladnie :) a prosze napisz , jak dlugo przed sie zakwaszalas ?:) ja mam srednio regularne cykle stad mi ciezko ...

Millo może trochę źle napisałam , bo najbardziej przeżyją te plemniki z tego "szczytowego sluzu" ale to raczej indywidualnie każda osoba pewnie ma inaczej , może być to w dzień owulacji ale może być i 2 -3 dni przed itp. Wkleję stronę tam wyjaśniają :)

Maziajka - ale numer z tymi dwoma jajeczkami - trzynam kciuki hihi ,

Katja- cala dieta ma na celu zakwasic juz w drugim miesiącu widziałam różnice w sluzie, a które zakwaszanie ci chodzi sylkiem dieta czy jakie ?
Bo tam wyżej w poście poprzednim pisałam ile przed sylkiem i lactovaginal itp.

Link do: Metoda Angielska |

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Maziajka ale te pęcherzyki jak nie pekna to powinny się raczej wchłonąć a nizeli zostać na nowy cykl , tak mi sie wydaje. A badalas temperaturę?
Ja bym obstawiala ze owulacja jeszcze przed Tobą więc dzialajcie teraz jeszcze :-)

Ja miałam jeden cykl, gdzie był skok, było kłucie i test ovu pozytywny i poszłam do gina tydzień później a on mówi ze przed owulacja. Uznałam to za drugą owulacje. Albo po prostu były dwa dominujące pęcherzyki i widocznie jeden tylko się uwolnił a drugi został. I potem poszłam na usg w nowym cyklu. I już nie było śladu po tym dużym tylko były małe odpowiednie na początek cyklu.

elena ginka powiedziala ze jak nie bedzie owu to zostana raczej do nastepnego cyklu ze nie pekly po prostu i sie zatrzymaly sama nie wiem.Co do temperatury to nie mierze niestety..sluzu tez mam raczej jak na lekarstwo wiec nie da sie okreslic zawsze mam bol owu w owulacje i myslalam ze wlasnie w nd tydzien temu byla ale lekarka ewidentnie powiedziala ze jeszcze owu nie bylo.,, mowila ze endometrium piekne wiec raczej obstawia ze owu bedzie lada chwila ale na 100% tego sie nie da okreslic .

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurko a jak piszecie ze macie odpowiedni sluz..ze go malo to znaczy ze w ogole nie macie takiego rozciagliwego?kurde jadlam duzo nabialu,tych truskawek,jogurtow itp..a ph ciagle 5 albo 4,7 a sluz wszystkie fazy
...od klejacego po wodnisty po rozciagliwy..:(

Tak dokładnie ja nie miałam wcale w tym cyklu takiego rozciagliwego wodnistego śluzu , tylko taki bardziej klejący i zbity mętny, zawsze miałam dużo i taki typowo płodny był , później juz taki nie był ,

A to nie jest tak z owulacja ze jak jeden pęknie pierwszy to drugi się wchłonie ? Ty masz dwa dominujące Maziajka czy jak to jest ?

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry