reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Hej dziewczyny, mąż przyjechał. Było przytulanko co prawda dobę po owulacji, więc raczej nici z tego. Może to lepiej? Też chciałbym wypróbować metodę przed owu na dziewczynkę. Z dnia owu mam synka☺, więc może przed się uda. Ja nie jestem nabiałowa wręcz cofa mnie od niego. Zostają truskawki, maliny itp. W poprzedniej ciąży mierzyłam temp, obserwowałam śluz i testy owu. A i tak ciężko było zajść w ciążę. Po pewnym czasie było mi obojętne co będzie aby było i zdrowe. Mam więc 2 synów i pora na córeczkę. Uzbrajam się w wielo miesięczną cierpliwość, bo trochę to potrwa. Niby wszystko zależy od zwycięskiego plemnika- lecz ja myślę, że jestem mamą chłopców .

Ps. Wczoraj "wstrzyknelam" sobie Vagisan z kwasem mlekowym. Przytulanie bylo 25/26 w nocy z pon/ wtorek. Niewiem czy nie wybilam tym sposobem wszystkich plemnikow ale nie spieszy mi sie aby to bylo juz za tym pierwszym razem , a nadzieja ze pozostana żenskie plemniki wygrala:)

Katja tak moim zdaniem owu tuz tuz.a co do wstrzykiwan kup sobie paski ph by zmierzyc czy w ogole jest potrzeba zakwaszen ja np. mam ciagle ph 4.5 nawet 3 h po seksie wiec nie zakwaszam sie zbytnio bo w ph 4.0 plemniki gina.

Wyczekuje ciagle bolu owulacyjnego..ale poki co nie ma ..wczoraj podczas seksu R mowil ze nie czul szyjki wiec jest wysoko na owu by pasowalo..Wczoraj caly dzien mbie cmil lewy jajnior ale to jwszcze nie to:D........Teraz tak mysle i u mojej siostry po poronieniu a tez miala bardzo wczesne poronienie bo w 5 tc...owu przesunela sie kilkanascie dni bo 9.04 poronila a 1.05 zmajstrowali Hanke wiec jakby nie patrzec wszystko sie przesuwa.Jak te pecherzyki juz takie duze endometrium bardzo ladne i grube to musi to byc lada chwila.Mamy zamiar starac sie dziennie do @ albo do testu bo serio nie znam dnia ani godziny:p

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dziś mam gina po 14,zobaczymy czy da zielone światło :-) jeśli tak mam plana na roboty dosyć sporo przed owu czyli zaraz jakos po @ i jakos po owu też do nastepnej @. Jak budowalismy naszych chłopaków byliśmy z mężem oboje bardzo plodni, obaj są z pierwszych starań. Ciekawe czy się zmieniło :-) jeśli się nie uda będę skracac odstępy do owu. Jeszcze planuje osłabić mężowi plemniki przed bara bara ;-)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Katja tak moim zdaniem owu tuz tuz.a co do wstrzykiwan kup sobie paski ph by zmierzyc czy w ogole jest potrzeba zakwaszen ja np. mam ciagle ph 4.5 nawet 3 h po seksie wiec nie zakwaszam sie zbytnio bo w ph 4.0 plemniki gina.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam sklonnosc do infekcji swedzen itp wiec mysle ze kiepsko z kwasnym ph....

Trzymam kciuki :))

Ja dziś mam gina po 14,zobaczymy czy da zielone światło :-) jeśli tak mam plana na roboty dosyć sporo przed owu czyli zaraz jakos po @ i jakos po owu też do nastepnej @. Jak budowalismy naszych chłopaków byliśmy z mężem oboje bardzo plodni, obaj są z pierwszych starań. Ciekawe czy się zmieniło :-) jeśli się nie uda będę skracac odstępy do owu. Jeszcze planuje osłabić mężowi plemniki przed bara bara ;-)

My takze za pierwszym razem z synkiem wyskoczylismy....:) tez uwazam ze plodnosc byla 100%.... :)
A jak planujesz oslabic meskie plemniki ???:)

Dzień przed albo np rano zabawa z zabezpieczeniem zeby oproznil najszybsze ;-) a przed samym starankiem gorąca kapiel i przegrzanie jąder :-) Gdzieś to wyczytałam u mamuśki ktora się starała o corcie i jej wyszło

reklama
Ludze sie, ze w sobote rano "na lewo " wyskoczyly meskie, a w poniedzialek o 23 same zostaly dziewczynki :) goraco bylo to moze i jadra sie podhrzaly bo o kapieli nie pomyslalam hihi.:) oooo dziekuje za odpowiedz :)

Do góry