reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja podobnie jak Maziajka tylko bez lubrykantu i od lipca, staranka będą w sierpniu i chyba wybiorę metode przed owu dość sporo przy sluzie nieplonym i po owu też żeby już śluzu nie było. Taki plan :-)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Katja to juz masz pozytywny test takze w ciagu 12-36h bedzie owulacja.

Ja juz sama nie wiem jak planuje.Chyba mimo wszystko do testu pozytywnego.Jakos sie boje ze w ta owulacje to chlopak wyjdzie chociaz wiem ze teorii jest wiele ale tak mi sie zakodowalo:p
Biore magnez,wapno,czekam na wit B6.Ciekawe czy cos mi sie te badania polepsza.. Kupilam sylk.
MAZIAJKO jak go stosowac bo zapomnialam?od kiedy zaczac?

Z tymi truskawkami nie jestem pewna bo na innych str znalazlam ze one odkwaszaja organizm wlasnie to juz nie wiem..

Antonina mi z takiego planu nic nie wyszlo bo wedlug mnie mialam 4 dni przed owulka i 2 dni po. A wedlug ovufriend mialam 3 dni przed i 3 dni po.W kazdym razie nie załapalo;p

Katja to juz masz pozytywny test takze w ciagu 12-36h bedzie owulacja.

Ja juz sama nie wiem jak planuje.Chyba mimo wszystko do testu pozytywnego.Jakos sie boje ze w ta owulacje to chlopak wyjdzie chociaz wiem ze teorii jest wiele ale tak mi sie zakodowalo:p
Biore magnez,wapno,czekam na wit B6.Ciekawe czy cos mi sie te badania polepsza.. Kupilam sylk.
MAZIAJKO jak go stosowac bo zapomnialam?od kiedy zaczac?

Z tymi truskawkami nie jestem pewna bo na innych str znalazlam ze one odkwaszaja organizm wlasnie to juz nie wiem..

Ja od jakis 4 dni pije wapno i magnez ale pewnie to nie starczy... Witamine B pojadam od jakiegos czasu, a od dwoch miesiecy biore kwas foliowy u witaminy... Dla kobiet w ciazy :) podobno maja najwiecej witaminek.
Zatem ja - tak jak i Ty masz w planach - staralam sie do testu( troche nie planowo do konca... ) i teraz sie wstrzymuje. Sylk ? Co to ?:) a dopochwowo cos stosujecie Kobietki ? Mam w domu vagisan , on ma w sobie kwas mlekowy ale czy "po" to cos da ?:)

hej ja juz mam wyniki z wczoraj 21 dc.

Beta < 2.0

Progesteron 12,98 norma-3,34-25.56

Tsh 2 generacji 1,533 norma 0,35- 5,5

Beta jakas dziwna co to znaczy powyzej 2.0?? moze kurde cos bedzie z tego czy sie nie nakrecac? 7 dpo?Czy juz w ogole powinna wyjsc czy jeszcze za wczesnie..niby wiem ,ze w czesnie ale jakos tak....:(

progesteron wydaje mi sie za niski :-(

Beta < 2.0

Beta jakas dziwna co to znaczy powyzej 2.0?? moze kurde cos bedzie z tego czy sie nie nakrecac? 7 dpo?Czy juz w ogole powinna wyjsc czy jeszcze za wczesnie..niby wiem ,ze w czesnie ale jakos tak....:(

Katja - witaj , sylk to taki lubrykant zakwaszajacy z ph 4, przed stosunkiem na palec i do środka i po jakieś 20 min tez stosowałam , ja jeszcze oprócz suplementów brałam lactovaginal - ale jego się bierze najlepiej kilka h (5-6h) po stosunku, brałam tez np rano a starania wieczorem, jak weźmiesz za blisko starań mogą plemniczki nie przebić się przez to , jak dla mnie to ten test owu pozytywny, dla pewności zrób jeszcze test (ale nie rano i nie z 1 moczu) żeby zobaczyć czy kreska jescze ciemnieje czy juz jasnieje ale dla mnie wystarczająco ciemna jest ,
Nie należy pić cytryny i unikać kwaśnych rzeczy bo wbrew pozorom to kwaśne robią środowisko zasadowe czyli odkwaszaja w połączeniu z skokami zaladkowymi itp. , niby unikać sodu na dziewczynkę

Ja juz jestem w ciąży to zobaczymy co mi wyszło , ja jeszcze brałam bardzo dużo wit c w tabletkach, polecam cole ale bez kofeiny i cukru (bardzo ważne ) z taką złota folijką, cola zakwasza bardzo org, hm co tam jeszcze kobieta najlepiej bez orazmu na starania, spróbuj się wstrzelic w owulacja+12 - metoda na dziewczynkę gdzie starania są 12 h po owulacji , (poczytaj na google) , ja brałam kwas mlekowy raz dziennie na noc po okresie jakoś kolo 10 dc (mam późno owulację ) I później im bliżej do owulacji to brałam więcej w przed dzień i po 2 x rano i wieczorem. (Stosowałam suplementy I dietę jakieś hm nie wiem 4 miesiące czy 5 , najpierw delikatnie później 3 miesiące tak ostro a później odpuscilam bo się wszystko pokonczylo I zaszłam :) ) - nie wiem kto siedzi :) , także nie wiem czy się udało ,

Możesz jeszcze irygacje robić z wody z cytryna ale z takimi rzeczami to najlepiej kupić papierki lakmusowe żeby spr. Ph bo jak się za bardzo zakwasisz nic nie przeżyje ,

Moim zdaniem nasza Elenaa się tak wstrzeliła :) na po owulacji :)

Maziajka - mi też trochę ten progesteron za nisko jak na dc

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Beta < 2.0

też mi się wydaje że progesteron za niski, ja miałam 7dpo 22,59. Ale wiem, że on pulsacyjne sie wydziela, więc to badanie nie zawsze jest miarodajne.

Zapis "Beta < 2.0" oznacza chyba, że jest poniżej 2.0. A nie powyżej.

A jakie masz normy napine na beta hcg?

No i TSH bardzo ładne. Dla staarczek powinno być poniżej 1,5 więc u Ciebie wydaje mi się że OK :)

reklama
Miciurka no własnie tez wydaje mi się ze plemniki z tego O+12 zapłodniły jajeczko ;-) Więc zobaczymy czy będę wyjątkiem od tej metody czy przykładem, ze ta metoda się sprawdza ;-)

Do góry