reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Witajcie dziewczyny. Od kilku tygodni czytam Wasze posty poniewaz szukalam informacji czy komus udalo sie zaplanowac plec dziecka. Ja marze o coreczce. Mamy juz synusia:) moj maz smieje sie ze on " nie potrafi " dziewczynki. A ja tak bardzo chce... Po krotce moj cykl wyglada tak, ze byl 28 dni a ostatni cykl przedluzyl sie do 31. Zgodnie z tym co piszecie jedyne co zrobilam to kupilam test owulacyjny. Obecny cykl zaczal sie 14.07.
Tak oto 23( sobota) byly ale bez zakonczenia "w domku" :) wczoraj o 23 ponownie, z tym ze juz z finiszem wlasciwym. Po wszystkim dopiero zrobilam test owu. Wyszedl taki oto - kreska nieco jasniejsza niz kontrolna. Co mowicie ?:)

Kajta witaj:* no znaczy ze jeszcze nie ma pozytywnego testu czyli jeszcze przed owulacja.I musisz sie zastanowic czy robisz dluzsza przerwe i czekasz na owulacje czy jeszcze dzialasz do testu pozytywnego

Wychodzi chyba że jesteś przed owu. Test powinien wyjść tak, że kreski są tak samo mocne albo T nawet silniejsze. Zrob sobie jeszcze kilka razy co 12 h i może będzie wzrost. A już sama musisz wybrać jak chcesz robić dziewczynkę. Czy przed,po czy w owu :-) bo chyba różnie to wychodzi :-)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziweczyny dziękuję za odp. :) Oto test...

Załączniki

• FullSizeRender.jpg
    FullSizeRender.jpg
    154,8 KB · Wyświetleń: 56
Kajta witaj:* no znaczy ze jeszcze nie ma pozytywnego testu czyli jeszcze przed owulacja.I musisz sie zastanowic czy robisz dluzsza przerwe i czekasz na owulacje czy jeszcze dzialasz do testu pozytywnego
Wychodzi chyba że jesteś przed owu. Test powinien wyjść tak, że kreski są tak samo mocne albo T nawet silniejsze. Zrob sobie jeszcze kilka razy co 12 h i może będzie wzrost. A już sama musisz wybrać jak chcesz robić dziewczynkę. Czy przed,po czy w owu :-) bo chyba różnie to wychodzi :-)

Witajcie dziewczyny :) dziekuje za wiadomości. Mysle ze zrobie teraz zatem przerwe. Wlasciwie to planowalam "akcje" na nastepny miesiac , noszac sie z zamiarem lekkiego podkwaszenia ale niespodziewanie maz wzial temat w swoje ... " rece " :) mysle ze zatem co sie stalo to sie stalo, czyli uwazam ze jestem tuz za rogiem z owulacja i robie przerwe majac nadzieje ze jesli cos z tego ma byc to laleczka piekna ... No tak bardzo mi sie marzy. Dodam ze synus zaszczycil nas swoja obecnoscia juz w pierwszym miesiacu staran stad moje obawo - nadzieje ze to ... Juz ?:)

Ah i jeszcze. A wy, jak planowalyscie / planujecie, o ile planujecie lub juz wyplanowalyscie dziewczynke ? Nie moge doszukac sie postow Waszych na ten temat. Przed , w czy jak ?:) nasz synus to hm.. Tak plus minus byl po okresie i jeszcze " poprawiany", jak to czesto w mlodych malzenstwach po slubie bywa :) pozdrawiam Was.

Właśnie chodzi o to że jedna z tego samego dnia cyklu ma chłopca a inna dziewczynkę :-) bądź tu mądry

Bo padne:) :) no tak .. Jednak Małż ma racje , ze on chyba "umie tylko chlopca" :) :) wiecie... Ja mysle , ze gdyby to bylo takie latwe to kazdy by sobie wybieral a tak... To jedyna sprawiedliwosc , szanse 50/50 :) zobaczymy, pogadac mozemy :)

reklama
katja witaj co do samego odstepu to zostalo juz obalone ze przed owu dziewczynka a w owu chlopoec nawet kiedys ktos wklejal jakies nowe badania z ktorych wlasnie wynika na odwrot ze w owu dziewczynka a przed chlopak:D takze nie sugerowalabym sie tym w ogole!

ja tez chcialabym dziewcyznke i od 4 miesiecy sie suplementuje biore 2x kwas foliowy, 2 x magnez i witamine b6, i czasami.wapno jak nie zapomne:p bo.nie lubie tych rozpudzczalnych tabletek.blehh.Do tego.doeta wysokobialkowa tzn.mleko,jogurty,sery, poza tym.truskawki maliny...dodatkowo stosuje sylk - lubrykant zakwaszajacy i lactovaginal ..co do seksu to codziennie w owu i dzien po owu tez.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry