reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kurcze rzeczywiście przykro to co piszesz Airfix..
Wiesz co moja mama chorowala na tą sama chorobę ale przeszło jej gdy narodził jej się wnuk. Dosłownie jest teraz zakochana w chlopakach i mówi jak wcześniej mogła faworyzowac dziewczynki. Ale sama miała 2 córki i nie wiedziała co to znaczy mieć syna..to teraz wie co to znaczy mieć wnuka.

reklama
Bo ja brałam acard i jak się dowiedziałam że w ciąży jestem to odstawiłam i nie wiem czy to mogło mieć wpływ na stratę :/

Acard rozrzedza krew, przez co poprawia ukrwienie w macicy i łatwiej wtedy zagniezdzic się kropeczce. Ciekawa jestem czy są jakieś skutki uboczne tego wszystkiego, w czwartek idę do gina to się dopytam.

Ostatnia edycja:
Millo ja wiem ze duzo sprzyjalo dziewczynce. Ale jak sobie pomyślę ze udało się w pierwszym cyklu zajsc i jeszcze jakby była córka..to byłoby za pięknie. Wystarczy żeby było zdrowe! A narazie to beta aby była pozytywna i dobrze przyrosla:-)

Elena - super kreski gratulacje wielkie :) !

Airfix - u mnie też maja parcie na córkę , mama tam gadka no żeby zdrowe było ale też dodała "a może i córka będzie " także czuje juz "te presje" ogolnie ze strony otoczenia wlasnie dlatego stwierdziłam a niech sobie czekają i się głowią co tam.siedzi ;) - wczoraj studiowałam to , skull gender theory i nuba - po główce za cholerę nie mogę dojść chyba po nubie juz prędzej dojdę do ładu hehe.

Ja tam się o acard nie wypowiem bo osobiście nie brałam.

Edit :
Dziewczyny oglądam filmik z usg , mój mały tez ogląda i się pyta czy kupimy hahahha - (wie ze to dzidzia bo się pytalam) a ja mówię ze nie , dostaniemy w prezencie :D hehehhe :) śmieszny

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Agnesis Ja Acard mam ogólnie zabroniony brać o chorobę krwi, dostaje moment wylewow po nim. Ale rozbolalo mnie serce i zapisali mi lek groźny dla dziecka i ciąży (jeszcze wtedy nie bylam, ale starania byly) i stwierdziłam ze wole wziąść lek po którym ja dostanę wylewow na skórze niż lek który zaszkodzi dziecku. Brałam 5dni więcej rady nie dałam bo wygladalam jak ofiara pobicia:) . Potem wizyta u ginekologa i mówi ze najlepiej jakbym ten Acard brała cały czas do 12tyg...Ale ja mówię,że nie da rady. Dałam rozpiske leków zakazanych u mnie. Wiem tyle ze po poronieniach dziewczyny Acard biorą i do 12tyg biorą. Ja myślę ze u mnie pomógł. 5lat starań, 5 poronien i teraz jest dzidzia:)

Synka mam 2 i 1 dzień przed ovu, teraz wg mnie była owulacja 16 dc, czyli serduszka byly 3,5 dnia przed oraz 1 i 2 dni po owulacji. Ale dokladnie nie jestem pewna, bo ovufriend wyznaczył mi owulacje na początku na 16dc (tak jak ja sądziłam) a potem zmieniał na 18dc a potem na 17dc Więc wtedy wszystko się zmienia :-)

reklama
Do góry