reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kurcze rzeczywiście przykro to co piszesz Airfix..
Wiesz co moja mama chorowala na tą sama chorobę ale przeszło jej gdy narodził jej się wnuk. Dosłownie jest teraz zakochana w chlopakach i mówi jak wcześniej mogła faworyzowac dziewczynki. Ale sama miała 2 córki i nie wiedziała co to znaczy mieć syna..to teraz wie co to znaczy mieć wnuka.

reklama
Bo ja brałam acard i jak się dowiedziałam że w ciąży jestem to odstawiłam i nie wiem czy to mogło mieć wpływ na stratę :/

Acard rozrzedza krew, przez co poprawia ukrwienie w macicy i łatwiej wtedy zagniezdzic się kropeczce. Ciekawa jestem czy są jakieś skutki uboczne tego wszystkiego, w czwartek idę do gina to się dopytam.

Ostatnia edycja:
Millo ja wiem ze duzo sprzyjalo dziewczynce. Ale jak sobie pomyślę ze udało się w pierwszym cyklu zajsc i jeszcze jakby była córka..to byłoby za pięknie. Wystarczy żeby było zdrowe! A narazie to beta aby była pozytywna i dobrze przyrosla:-)

Elena - super kreski gratulacje wielkie :) !

Airfix - u mnie też maja parcie na córkę , mama tam gadka no żeby zdrowe było ale też dodała "a może i córka będzie " także czuje juz "te presje" ogolnie ze strony otoczenia wlasnie dlatego stwierdziłam a niech sobie czekają i się głowią co tam.siedzi ;) - wczoraj studiowałam to , skull gender theory i nuba - po główce za cholerę nie mogę dojść chyba po nubie juz prędzej dojdę do ładu hehe.

Ja tam się o acard nie wypowiem bo osobiście nie brałam.

Edit :
Dziewczyny oglądam filmik z usg , mój mały tez ogląda i się pyta czy kupimy hahahha - (wie ze to dzidzia bo się pytalam) a ja mówię ze nie , dostaniemy w prezencie :D hehehhe :) śmieszny

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Agnesis Ja Acard mam ogólnie zabroniony brać o chorobę krwi, dostaje moment wylewow po nim. Ale rozbolalo mnie serce i zapisali mi lek groźny dla dziecka i ciąży (jeszcze wtedy nie bylam, ale starania byly) i stwierdziłam ze wole wziąść lek po którym ja dostanę wylewow na skórze niż lek który zaszkodzi dziecku. Brałam 5dni więcej rady nie dałam bo wygladalam jak ofiara pobicia:) . Potem wizyta u ginekologa i mówi ze najlepiej jakbym ten Acard brała cały czas do 12tyg...Ale ja mówię,że nie da rady. Dałam rozpiske leków zakazanych u mnie. Wiem tyle ze po poronieniach dziewczyny Acard biorą i do 12tyg biorą. Ja myślę ze u mnie pomógł. 5lat starań, 5 poronien i teraz jest dzidzia:)

Synka mam 2 i 1 dzień przed ovu, teraz wg mnie była owulacja 16 dc, czyli serduszka byly 3,5 dnia przed oraz 1 i 2 dni po owulacji. Ale dokladnie nie jestem pewna, bo ovufriend wyznaczył mi owulacje na początku na 16dc (tak jak ja sądziłam) a potem zmieniał na 18dc a potem na 17dc Więc wtedy wszystko się zmienia :-)

reklama
Do góry