reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

serduszka były: 7,8,9,10 (wieczór), 12 i 13 (rano), 17(godz.15:00), 18 (wieczór)
testy ovu pozytywne: 13dc a potem 16-18 dc
spadek temp był 15 dc(wtedy jeszcze mogłabyć owulacja, ale wydaje mi się, że bylo 16), od 16 dc zaczęła stopniowo rosnąc, a taki większy skok był w 18 dc.
Przy czym od 16 dc szyjka była rozplulchniona, otwarta i miękka, 17 dc szyjka już była raczej twardawa, 18 dc już nisko i twarda więc na bank po owulce.
Jakby owulacja była 17 dc to odstep wychodzi az 4,5 dnia i jakoś po owulacji kilka-kilkanaście godzin :-)
Także ręki nie daje sobie uciąć, ale ja obstawiam ten 16 dc jakoś na wieczór, albo 17 dc w nocy :)
więc myślę, że bardziej metoda O+12 była owocna bo 4,5 dnia to długo i jakoś nie wiem czy przetrwało coś.

Ostatnia edycja:
reklama
Polcia uzywałam lactovaginal (ale to bardziej aby zapobiec infekcji, bo pod koniec kwietnia miałam małą ilość kwasu mlekowego i przez 2 msc praktycznie dzien w dzien brałam lactovaginal i provag doustnie), na poczatku cyklu częsciej,a potem tylko w 12 i 16 dc. Sluzu płodnego nie miałam dużo, było troche przy szyjce, a od 17 dc juz sluz miałam kremowy, i miał one niskie ph 4,3-4,5. Wiec juz nic nie stosowałam.

Ostatnia edycja:
Gratuluję wszystkim obecnym i przyszłym mamom! Mam nadzieję, że niedługo dołączę do waszego grona... Póki co staramy się z moim R. o dzidzię, na ten moment jeszcze bezskutecznie, ale to dopiero początek. Chciałabym, żeby do końca roku nam się udało. Bo czas goni, a i już możemy sobie pozwolić na dziecko, bo jesteśmy w stanie zapewnić mu chociaż odrobinę stabilności.
Chciałabym, żeby był chłopiec, ale najważniejsze, żeby było zdrowe. Z pewnością nie będę odprawiać jakichś specjalistycznych rytuałów, żeby zaplanować płeć. Ale wiem, ze i takie przypadki w dzisiejszych czasach zdarzają się dość często

Sama jestem ciekawa co z tych starań wyszło :-) jak siurak to widocznie dane mi będzie być mama dwóch wspaniałych chłopców :-)
Choć czuję podświadomie ze to nie bedzie drugi chlopczyk, ale może sobie wkrecam bo wiem ze hormony i minerały były sprzyjajace i to ph i śluz. Więc narazie moimi przeczuciami się nie kieruje.
Proszę jutro o kciuki za betę!

Elena, zazdraszczam [emoji1] i super z tym wszystkim. Też się zdziwie jak nie wyjdzie babeczka :-)
Mierzylas sobie ph śluzu, kiedy było najodpowiedniejsze na córeczke? Tylko po owu?

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Maziajka U mnie 4,5-4,7 standard. Tylko infekcje 1,5m-ca leczylam przed staraniami i w starania...więc raczej non stop brałam lactovaginal i iladian żeby ph było chociaż 4,7. A co wyszło to może za 2-4tyg się okaże.

Do góry