reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

serduszka były: 7,8,9,10 (wieczór), 12 i 13 (rano), 17(godz.15:00), 18 (wieczór)
testy ovu pozytywne: 13dc a potem 16-18 dc
spadek temp był 15 dc(wtedy jeszcze mogłabyć owulacja, ale wydaje mi się, że bylo 16), od 16 dc zaczęła stopniowo rosnąc, a taki większy skok był w 18 dc.
Przy czym od 16 dc szyjka była rozplulchniona, otwarta i miękka, 17 dc szyjka już była raczej twardawa, 18 dc już nisko i twarda więc na bank po owulce.
Jakby owulacja była 17 dc to odstep wychodzi az 4,5 dnia i jakoś po owulacji kilka-kilkanaście godzin :-)
Także ręki nie daje sobie uciąć, ale ja obstawiam ten 16 dc jakoś na wieczór, albo 17 dc w nocy :)
więc myślę, że bardziej metoda O+12 była owocna bo 4,5 dnia to długo i jakoś nie wiem czy przetrwało coś.

Ostatnia edycja:
reklama
Polcia uzywałam lactovaginal (ale to bardziej aby zapobiec infekcji, bo pod koniec kwietnia miałam małą ilość kwasu mlekowego i przez 2 msc praktycznie dzien w dzien brałam lactovaginal i provag doustnie), na poczatku cyklu częsciej,a potem tylko w 12 i 16 dc. Sluzu płodnego nie miałam dużo, było troche przy szyjce, a od 17 dc juz sluz miałam kremowy, i miał one niskie ph 4,3-4,5. Wiec juz nic nie stosowałam.

Ostatnia edycja:
Gratuluję wszystkim obecnym i przyszłym mamom! Mam nadzieję, że niedługo dołączę do waszego grona... Póki co staramy się z moim R. o dzidzię, na ten moment jeszcze bezskutecznie, ale to dopiero początek. Chciałabym, żeby do końca roku nam się udało. Bo czas goni, a i już możemy sobie pozwolić na dziecko, bo jesteśmy w stanie zapewnić mu chociaż odrobinę stabilności.
Chciałabym, żeby był chłopiec, ale najważniejsze, żeby było zdrowe. Z pewnością nie będę odprawiać jakichś specjalistycznych rytuałów, żeby zaplanować płeć. Ale wiem, ze i takie przypadki w dzisiejszych czasach zdarzają się dość często

Sama jestem ciekawa co z tych starań wyszło :-) jak siurak to widocznie dane mi będzie być mama dwóch wspaniałych chłopców :-)
Choć czuję podświadomie ze to nie bedzie drugi chlopczyk, ale może sobie wkrecam bo wiem ze hormony i minerały były sprzyjajace i to ph i śluz. Więc narazie moimi przeczuciami się nie kieruje.
Proszę jutro o kciuki za betę!

Elena, zazdraszczam [emoji1] i super z tym wszystkim. Też się zdziwie jak nie wyjdzie babeczka :-)
Mierzylas sobie ph śluzu, kiedy było najodpowiedniejsze na córeczke? Tylko po owu?

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Maziajka U mnie 4,5-4,7 standard. Tylko infekcje 1,5m-ca leczylam przed staraniami i w starania...więc raczej non stop brałam lactovaginal i iladian żeby ph było chociaż 4,7. A co wyszło to może za 2-4tyg się okaże.

Do góry