reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Martyna trzeba było mówić ze maluch nie chce zdradzić płci. Ludzi sa tacy ciekawscy ze ja specjalnie bede ich wkurzac i trzymac w niepewności do porodu :-)
Ludźmi się nie przejmuj. Zawsze będą gadać. A mozesz mówić na przekór im ze chcialas drugiego synka :-)
macie wybrane imię dla synka?

reklama
Elunia i mi też trudno określić płeć z tego zdjęcia, nie jest za dobre. Postura drobna,płaska co by córce odpowiadalo;glowy nie mogę rozkminic,a między nogami nie wiem czy to nub sterczy chlopieco czy to pepowina

Martyna U mnie w rodzinie jest mega parcie na dziewczynkę,właśnie urodził się 8 chłopiec w ciągu kilku lat. Nikt w rodzinie córki na razie nie wyczarowal :) nie liczac szwagierki która wręcz dogryzala mi aż do łez jaka to ona jest wspaniała bo chciała i ma 2 corki-jasne; a my chcieliśmy i syn nam wyszedł. No ubaw z teściową miały po pachy. A teraz moja mama nie jest lepsza :/ nie powiem o płci do porodu mojej rodzinie

A mnie mąż nauczył takiego podejścia żeby nie zwracać uwagi co inni mówią i myślą bo żyje się dla siebie i we wlasnych czterech ścianach. A z rodzinką to najlepiej na zdjęciu jeśli z zawisci tylko mają smiechy. :-)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Martyna trzeba było mówić ze maluch nie chce zdradzić płci. Ludzi sa tacy ciekawscy ze ja specjalnie bede ich wkurzac i trzymac w niepewności do porodu :-)
Ludźmi się nie przejmuj. Zawsze będą gadać. A mozesz mówić na przekór im ze chcialas drugiego synka :-)
macie wybrane imię dla synka?
tak wlasnie postanowilam ze bede mowic ze zawsze chcialam miec dwoch synow ale szczerze mowiac nie chce mi sie juz teraz nikomu nic mowic . te oczekiwania rodziny ze moze wkoncu ukochana dziewczynka w rodzinie sie pojawi... jak mnie to irytuje. jeszcze dzis uslyszalam "a nie dalo sie tak zrobic zeby byla dziewczynka?" tak mamy imie ale ja nie jestem calkiem przekonana.

Antonia nie wiem bo to byla niespodzianka ta ciaza i nie bylo ani razu tak zeby miec pewnosc ze to akurat tego dnia. ale z pierwszym synem zaszlam zaraz po okresie na pewno bylo to przed owu .

Airfix kupiłam te testy, może dojdą za 3 dni :-)

Martyna, a starszy synek ile ma już? ja myślę, że jak rożnica wieku jest mała to fajnie mieć dzieci tej samej płci, bo będą razem się bawić i super dogadywać :) wspólnie pokój mogą mieć :-) same plusy :) i ubranka po bracie :)

A kiedyś nie było usg, to nie było durnych pytań: "czy znacie już płeć?".

Mnie to wkurzają też rodzice dziecka jak np idą na usg gdzie widać że brzuch jeszcze mały, i wchodzą i wychodza z gabinetu bo dziecko nie chce pokazać co ma między nogami. Jak dziecko nie chce pokazać, to nie. Trzeba to uszanowac, a nie robić kilka razy usg tego samego dnia bo rodzice mają kaprys poznania płci.
Takie usg przecież jest dla dziecka stresem, często zresztą ucieka od sondy. A przy okazji opóźnienie do lekarza się powiększa.

Marzycielka, trudno powiedzieć ;-) i wiesz tonacy brzytwy się chwyta. Mam 32 i kalendarz chiński nawet łaskawy do grudnia, to jakiś znak ;-) a narazie chyba utwierdzam się że będę robić przed z kilka dni i po. W owu zrobilam dwóch synkow ale to też takie gdybanie bo staranka były cały plodny okres.
A co? Też planujesz corcie?

Antonia tak mi tez się marzy coreczka ale ja nie stosuje żadnej diety i żadnych suplementów,jedynie co planuje to starania O+12 a resztę zostawiam w rękach Boga. Ja 2 synka mam 2,5 dnia przed owu.

reklama
Marzycielka, trudno powiedzieć ;-) i wiesz tonacy brzytwy się chwyta. Mam 32 i kalendarz chiński nawet łaskawy do grudnia, to jakiś znak ;-) a narazie chyba utwierdzam się że będę robić przed z kilka dni i po. W owu zrobilam dwóch synkow ale to też takie gdybanie bo staranka były cały plodny okres.
A co? Też planujesz corcie?

a sprawdz tu sobie Link do: Chiński kalendarz płci. Wylicz płeć dziecka - Baby online

Do góry