reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Za szybko kliknelam,sorki.
To chyba taka małoletnia satysfakcja że jak ona nie ma to fajnie jak Ty też :-) ja juz za stara na takie myślenie :-) Bardzo bym chciała córeczke. Mam wrażenie że tylko tego brakuje mi do pełnej rodzinnej satysfakcji.
ma 31lat to ja wim czy małoletnia ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Millo sód masz ok :) bo masz dokładnie posrodku, a na chłopca zalecany jest wysoki, a Ty masz posrodku więc nie jest tak źle.
Nie przejmuj się, bierz suplementy i może coś się polepszy.

Dziewczyny byłam u gin dziś i przepisal mi na tą lekką infekcje(bez objawów) gynazol. Pierwszy raz o tym słysze. Mówiłam mu że staramy się o dziecko i jest juz po dniach płodnych. Lekarz mówił, że nie zaszkodzi to dziecku. Ale oczywicie nie zalecane jest to kobietom w ciązy. I nie wiem czy poczekać kilka dni i ewentualnie uzyc tego po okresie? to jest jednarazowa dawka...czy już teraz, tylko jakby sie okazało że jestem w ciąży to bede sie martwic potem czy nie lepiej było uzyc czegos bardziej bezpiecznego. A na necie juz wyczytałam, że nie kazdy gin to poleca.

Elenko ja bym poczekala raczej.Jak nie masz jakis niewiadomo jakis objawow to poczekaj.Za 5,6 dni masz miec chyba (nie zyczę Ci)okres to te pare dni raczej nic nie zmieni..wiele osob w ciazy ma infekcje i o tym nawet nie wie.

Cześć, trochę Was poczytałam i widzę, że dość oblatane jesteście w testach owulacyjnych :)
Może pomożecie mi zinterpretować moje kreski ;)
Czy mam test z 13dc uznać za pozytywny? Wiem że owu występuje po około 24-36h od pozytywnego, tyle, że te kreski nie są tak samo mocne, ale można nie trafić w moment najwyższego skoku, prawda?

c04bec8858ad0582gen.jpg

Dodam, że przed każdym testem nie piłam przez minimum 2h

Witaj agnesis:)
Czasem w ogole nie da sie trafic na 2 takie same wiec mozesz zalozyc ze 13 byl pozytywny jak 14 juz jej prawie nie widac:)
Starasz sie na jakas plec?Opowiedz cos:D

Staramy się od zeszłego roku mniej więcej od października, chociaż tabletki odstawiłam już prawie 3 lata temu ;)
W marcu udało mi się zajść w ciążę, ale na krótko, bo w 9 tygodniu serduszko przestało bić. W maju zabieg, teraz jestem już po 2 @ i próbuje wrócić do starań :)
Marzy nam się dziewczynka, ale chyba przez to że uznałam, że owu będzie jutro, a prawdopodobnie była dziś (?) to prędzej się na chłopca załapiemy ;) no ale co ma być to będzie, najpierw trzeba zajść :)

Agnesis - hej :) , najlepiej robić testy owulacyjne 2 razy dziennie żeby bylo wieksze prawdopodobieństwo wyłapać pik, o której godzinie robisz te testy owu? U Ciebie z fotki to tak jak Millo mówi trzeba uznać pozytyw 13 dc , skoro już kreska zbladła 14 dc, polecam mierzenie temp. Żeby wyłapać owulke

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Mierze temp i dziś właśnie był spadek, a jutro pewnie będzie wzrost, jak to po owu.
Jajniki bolą od trzech dni, śluz odpowiedni, piersi dziś zaczęły boleć.
Wcześniej było jak w zegarku, a po zabiegu trochę to inaczej się wszystko normuje u mnie ;) dwa cykle, dwa zupełnie różne od siebie ;) teraz i tak pewnie nic z tego, ale za miesiąc znów szansa :D

Testy miałam robić o 17, ale wczoraj (13dc) zapomniałam i zrobiłam o 18:30. Jakbym zrobiła wcześniej, może rzeczywiście były by tak samo mocne. Dwa razy dziennie nie dam rady, bo ja strasznie dużo pije i dwie godziny bez wody to dla mnie katorga, no i musiałabym robić je w pracy :p

agnesis tak jak dziewczyny pisza 13 trzeba uznac jako pozytyw..

u mnie poplatanie z tym cyklem mam tak duzo plodnego sluzu ze az zastanawiam sie czy to sie jeszcze nie oczyszcza po tej ciazy biochemicznej.,,czy cos ...w zyciu tyle tego nie mialam...do tego dzis test owu tylko z 1 kreska.... a wedlug ginki owu ma byc w niedziele,..wiec musialby dzis byc pozytyw...do glowy mozna z tym wszystkim dostac ... :-( musiala sie taka biochemiczna trafic i wszystko popierdolic:-( sorki ale musialam....

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Maziajka - może jeszcze jutro pozytyw się zdarzy a owu będzie w niedziele, mogło ci się coś poprzestawiac :/ ,

Agnesis - to pewnie jutro wzrost jak mówisz :) , życzę Ci powodzenia

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry