reklama
Antonia2016
Fanka BB :)
Wygląda na to że metoda O+12 opiera się jedynie na nizszym ph. Bo ma się nijak do szybkich męskich plemników które w tej metodzie byłyby szybciej u celu.
agnesis
U mnie dziś rano śluz był jeszcze rozciagliwy, teraz jest coraz bardziej lepki i dużo. Ph cały czas mniej więcej 4,0 na pewno poniżej 4,4. Może męskie plemniory tego nie przeżyły o ile w ogóle chociaż jeden dotrze do celu i zadomowi się na jakieś 9 miesięcy
Agnesis- niestety na metodę O + 12 trzeba bardzo znać swój organizm , najlepiej jak ktoś czuje kiedy następuje owulacja (ból) plus mierzenie temp.i śluz i szyjka - cały zestaw po prostu . A najpewniejszy to monitoring cyklu , ja trafiłam 8 h po owulce w tym cyklu w którym zaszłam ale niestety nie wiem z którego razu dzidzia weszła bo było więcej heh
Polcia - ja brałam tak z każdym seksem sylk, a 2-3 dni przed owulka przed i po seksie sylk plus jeszcze zakwaszałam w ciągu dnia (po prostu okazjonalnie co kilka h sylk) , i lactovaginal rano i wieczorem,
!!!Dziewczyny metoda szybszych Y i wolniejszych X plemników dawno obalona!!! Wiec naprawdę nie sugerujcie się,
Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Polcia - ja brałam tak z każdym seksem sylk, a 2-3 dni przed owulka przed i po seksie sylk plus jeszcze zakwaszałam w ciągu dnia (po prostu okazjonalnie co kilka h sylk) , i lactovaginal rano i wieczorem,
!!!Dziewczyny metoda szybszych Y i wolniejszych X plemników dawno obalona!!! Wiec naprawdę nie sugerujcie się,
Ostatnia edycja:
Antonia2016
Jajeczko w owu ponoć czeka na plemniki 5-10 godzin i w tym czasie może dojść do zapłodnienia. Więc na jakiej zasadzie działa O+12 a nawet wspomniane O+20??
Miciur-ka nie doczytalam jeszcze :-) czyli zaszlas po owu w ciagu tych 12 godzin? A wiesz już co będzie?
Miciur-ka nie doczytalam jeszcze :-) czyli zaszlas po owu w ciagu tych 12 godzin? A wiesz już co będzie?
Antonia - nie wiem kiedy zaszłam bo kilka razy był seks przed po i w trakcie bo juz sobie daliśmy spokoj z wyliczaniem. Hehe. Nie nie wiem co będzie jestem w 11-12 tyg.
Apropo metody 0+12 -Wiec jest tak owulacja następuje I jajeczko żyje do 24h w czasie którym może zostać zapłodnione, sperma od razu nie jest gotowa do zapłodnienia tylko przechodzi proces kapacytacji która trwa ok 6 h, dojrzewa jakby w środku w kobiecie i staje się zdolna do zapłodnienia k. Jajowej. Wiec to O + 12 to jest tak naprawdę ostatni dzwonek na zapłodnienie jajeczka bo wychodzi 18-20 h po owulacji.
Millo - ja mam ból owulacyjny, mierzyłam temp i robiłam testy . Po obserwacji dość długiej obliczyłam co i jak i kiedy , i teraz w cyklu którym zaszłam obliczalam kiedy były seksy i jak to się imało do owulacji, ale u mnie był seks jeszcze wcześniej przed owu 3 dni 2 dni przed I w dzień owu rano , owulacja była ok 15. Po południu a jeszcze później był seksik wieczorem 8 h po.
Apropo metody 0+12 -Wiec jest tak owulacja następuje I jajeczko żyje do 24h w czasie którym może zostać zapłodnione, sperma od razu nie jest gotowa do zapłodnienia tylko przechodzi proces kapacytacji która trwa ok 6 h, dojrzewa jakby w środku w kobiecie i staje się zdolna do zapłodnienia k. Jajowej. Wiec to O + 12 to jest tak naprawdę ostatni dzwonek na zapłodnienie jajeczka bo wychodzi 18-20 h po owulacji.
Millo - ja mam ból owulacyjny, mierzyłam temp i robiłam testy . Po obserwacji dość długiej obliczyłam co i jak i kiedy , i teraz w cyklu którym zaszłam obliczalam kiedy były seksy i jak to się imało do owulacji, ale u mnie był seks jeszcze wcześniej przed owu 3 dni 2 dni przed I w dzień owu rano , owulacja była ok 15. Po południu a jeszcze później był seksik wieczorem 8 h po.
Antonia2016
Ja tak zrobiłam dwóch chłopców :-)
Kupilam dzisiaj tety owu, folik,wapń i b6 - co do niej to muszę jeszcze poczytać. Ktoś coś wie co wit b6 czyni na dziewczynkę???
Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom
Kupilam dzisiaj tety owu, folik,wapń i b6 - co do niej to muszę jeszcze poczytać. Ktoś coś wie co wit b6 czyni na dziewczynkę???
Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Antonia- jak teraz nie będzie dziewczynki to spróbuję tylko i wyłącznie metodę O+12 , w tym cyklu co zaszłam nie miałam śluzu płodnego (a zawsze byl) i byłam mega zakwaszona bo stosowałam dietę dziewczynkowa i jadłam dużo nabiału truskawek itp. Widziałam różnice , tylko dałam sobie spokój bo nie mogłam zajść , chyba przez te irygacje wypłukiwałam sobie plemniczki, piłam dużo coli bezkofeinowej i witaminy C to brałam po 2-3 tys dziennie plus magnez i inne. Jeszcze zakupiłam lampy solne i odpalałam świeczkę z olejkiem pomarańczowym - tez z jonami na dziewczynkę , no nic zobaczymy - zrobiłam co mogłam .
Podziel się: