reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

micurka wczesniej kilka.dni przed owu mialam zawsze widoczne blade kreski teraz zero totalne...najbardziej mnie ten sluz dziwi...i jest to sluz plodny bo nawet ph zmierzylam .

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Maziajka a testow nie zmienilas?jakich uzywasz w ogole?jaki kolor?

Ja mam od 3 dni masakryczne wzdecia po kazdym prawie posilku:/

Dziewczyny a co wiecie o metodzie o+12 bo jakoś nic ciekawego w necie nie znalazłam. Chyba ciężko jest określić dokładny moment owu żeby współżyc dokładnie 12h po?

Agnesis

Metoda O+12:
Kobieta, która opracowała metodę O+12 miała 6 synów, w tym 5 planowanych jako dziewczynki zgodnie z metodą Shettles'a, doczekała się córki stosując właśnie "wynalezioną" przez siebie metodę, robiła badania i podobno na 41 kobiet stosujących tą metodę 37 poczęło córki a 4 chłopców, co daje 90% skuteczności. Ta metoda ma większa skuteczność jak metoda Shettlesa. Należy zachować wstrzemięźliwość przez minimum 7 dni a następnie odbyć jeden stosunek w okolicy 12 godzin po owulacji. Metoda ta jest lepsza gdyż można lepiej kontrolować swoje pH. W tej metodzie mamy tylko jeden dzień na przypilnowanie niskiego pH, w przypadku metody Shettlesa jest to kilka dni a pH może np. podnieść się w nocy kiedy będziemy spać i nie będziemy nawet o tym wiedzieć. Najpierw należy wyczekiwać pozytywnego testu owulacyjnego, testów nie należy robić z rana gdyż po nocy zawsze będzie LH w moczu. Jeśli test wychodzi pozytywny to owulacja może nastąpić w przedziale 8-48h. Należy teraz rozpocząć obserwację śluzu oraz szyjki macicy. W czasie owulacji zazwyczaj śluz jest rozciągliwy a szyjka miękka (jej wysokość może być jednak różna u różnych kobiet więc nie należy brać jej pod uwagę). 12 godzin po owulacji szyjka zaczyna się robić twarda a śluz zmienia się z płodnego na kremowy bądź od kremowego do suchego. Starania powinny być w przedziale O+12 do O+20. Zaleca się mierzenie temperatury gdyż to jedyny sposób by określić czy owulacja wystąpiła. Po staraniach należy zadbać o niskie pH. Należy zrobić kwaśną irygację 1 godzinę przed staraniami jeśli pH wynosi 5 lub powyżej, co pół godziny po staraniach należy sprawdzać czy pH wciąż jest niskie. Jeśli pH wzrośnie to należy zrobić irygację z 1-3 ml płynu by je obniżyć. 4 godziny po stosunku należy włożyć tampon nasiąknięty kwaśnym roztworem (np. roztwór wody i cytryny, tampon nalezy namoczyć bez wyjmowania go z osłonki/aplikatora) i pozostawić go w środku na 4 godziny. Należy utrzymywać pH na poziomie 4-4,5 dopóki nie nastąpi skok temperatury na wykresie (co potwierdzi przebytą owulację).

dla mnie ta 0+ 12 jest mordercza jak tu bez seksu 7 dni:D

a tak serio to jest na.prawde bardzo wymagajaca i chyba tylko dla par ktore nie pracuja i sa ze soba 24h.

moj urlop dobiegl konca i niestety dzis do pracy:-(

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Millo, a brałaś jakieś suplementy ?

Miciurka, czyli rozumiem, że powinnam codziennie od okresu do owulacji brać lactovaginal i dodatkowo przed i po sylk ? Ja tak właśnie robiłam, ale może za dużo tego sylku.

Teraz chyba tylko zrezygnuje z codziennego seksu, tylko 4 dni wstrzemięźliwości 36 h przed złoty strzał i 31h przed powtórka, żebym zdążyła te Y powybijać. ;)

reklama
Maziajko mimo wszystko milego dnia:)

Polcia jadlam duzo nabialu,nie jadlam zieminiakow,pomidorow..teraz biore wapn i magnez dopiero od paru dni.

Do góry