reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Martyna piekne te Twoje 7 cm miłości :) mi też wydaje się, że na tym etapie jeszcze łatwo pomylić płeć :) choć mi na usg geneteycznym lekarz stwierdził, ze chłopczyk wg niego i miał racje. Ale tyle się słyszy o pomyłkach :)

Ja też staram się o córkę, hormony, minerały miałam sprzyjające i ph też. Teraz mamy 1 cykl starań, i biore tylko z sumplementów magnez i staram się jeść 3-4 małe jogurty i pić mleko. Zobaczymy czy cykl owocny, czy nie :-) pewnie nie :-)

Maziajka- aaa no tak to jeszcze może coś odpaść albo coś urosnąć haha ;).

Dzięki Elenaa za wyliczenie - trzymajcie kciuki żeby to była prawda bo mi wychodzi laseczka hah ;) . Jest jeszcze taka ciekawa numerologia niby wiadomo komuś tam wychodzi komuś nie ja zrobiłam Kuzynce i jej wyszło dobrze i mi też z małym się spr.

Idzie to tak :

49 (liczba dot.kazdej kobiety )
Dodajemy miesiąc poczęcia (styczeń +1 ) (luty +2 ) itd.

Czyli np 49 + 2 (mies. Poczęcia luty ) = 51 . (Wychodzi Suma pośrednia )

Suma pośrednia (czyli nasze 51 ) odejmujemy wiek matki , i tu jeśli chodzi o wiek to :
Aby wynik wyszedł prawidłowo należy podać :
swój wiek ( wiek jest zaokrąglany do następnej wyższej liczby jeśli ostatnie urodziny miały miejsce więcej niż 6 miesięcy wstecz)
To wg przykładu :
49+2 = 51
51- 21 (wiek kobiety) = 30
I teraz liczymy
30-1=29-2=27-3=24-4=20-5=15-6=9-7=2wychodzi dziewczynka (liczymy dotąd po kolei aż nie będzie można odjąć bo liczba będzie za mała żeby odjąć następna cyfrę ;) )

Liczba parzysta dziewczynka
Liczba nieparzysta chłopczyk

Ile w tym prawdy - zastanawiam się ;)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
tylko małe edit
9-7=2 wiec w tym wypadku wychodzi dziewczynka :)
i tym samym nie sprawdziło mi się z synkiem :p bo tez odejmowałam z 30 :D

Martynko super zdjecia:))Pamietam jak sie nigdy nie moglam doczekac usg:)

Elenna a jakie hormony badalas?ja sie juz na pelnej bede starac od przyszlego:)porobie badania,suple i bede ta temp mierzyc:D

w sumie zbadałam: progesteron, testosteron, estrogeny, LH, FSH, prolaktyna.
Ale 3 pierwsze są niby istotne w planowaniu płci :)

Miciurka Z synkiem mi się sprawdza Twoja wróżba, zobaczymy czy teraz się sprawdzi :)
Mąż ogladnal usg wczoraj i mówi - to dziewczynka. Ja mowie- a skąd Ty to możesz wiedzieć? A on-bo tak,bo to dziewczynka. Heheh argument super- bo tak :)

tylko małe edit
9-7=2 wiec w tym wypadku wychodzi dziewczynka :)
i tym samym nie sprawdziło mi się z synkiem [emoji14]bo tez odejmowałam z 30 :D
Ups wybacz - dzieki za poprawkę :D , robiłam 2 rzeczy na raz bo syn mi kazał samolot budować ;) hehe

Elenaa- a dobrze policzylas swój wiek ? W sensie czy zapłodnienie było 6 mies do ur czy po itp . :)

Airfix - to mąż jak 2 latek - bo wiem heheh :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry