reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Martyna piekne te Twoje 7 cm miłości :) mi też wydaje się, że na tym etapie jeszcze łatwo pomylić płeć :) choć mi na usg geneteycznym lekarz stwierdził, ze chłopczyk wg niego i miał racje. Ale tyle się słyszy o pomyłkach :)

Ja też staram się o córkę, hormony, minerały miałam sprzyjające i ph też. Teraz mamy 1 cykl starań, i biore tylko z sumplementów magnez i staram się jeść 3-4 małe jogurty i pić mleko. Zobaczymy czy cykl owocny, czy nie :-) pewnie nie :-)

Maziajka- aaa no tak to jeszcze może coś odpaść albo coś urosnąć haha ;).

Dzięki Elenaa za wyliczenie - trzymajcie kciuki żeby to była prawda bo mi wychodzi laseczka hah ;) . Jest jeszcze taka ciekawa numerologia niby wiadomo komuś tam wychodzi komuś nie ja zrobiłam Kuzynce i jej wyszło dobrze i mi też z małym się spr.

Idzie to tak :

49 (liczba dot.kazdej kobiety )
Dodajemy miesiąc poczęcia (styczeń +1 ) (luty +2 ) itd.

Czyli np 49 + 2 (mies. Poczęcia luty ) = 51 . (Wychodzi Suma pośrednia )

Suma pośrednia (czyli nasze 51 ) odejmujemy wiek matki , i tu jeśli chodzi o wiek to :
Aby wynik wyszedł prawidłowo należy podać :
swój wiek ( wiek jest zaokrąglany do następnej wyższej liczby jeśli ostatnie urodziny miały miejsce więcej niż 6 miesięcy wstecz)
To wg przykładu :
49+2 = 51
51- 21 (wiek kobiety) = 30
I teraz liczymy
30-1=29-2=27-3=24-4=20-5=15-6=9-7=2wychodzi dziewczynka (liczymy dotąd po kolei aż nie będzie można odjąć bo liczba będzie za mała żeby odjąć następna cyfrę ;) )

Liczba parzysta dziewczynka
Liczba nieparzysta chłopczyk

Ile w tym prawdy - zastanawiam się ;)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
tylko małe edit
9-7=2 wiec w tym wypadku wychodzi dziewczynka :)
i tym samym nie sprawdziło mi się z synkiem :p bo tez odejmowałam z 30 :D

Martynko super zdjecia:))Pamietam jak sie nigdy nie moglam doczekac usg:)

Elenna a jakie hormony badalas?ja sie juz na pelnej bede starac od przyszlego:)porobie badania,suple i bede ta temp mierzyc:D

w sumie zbadałam: progesteron, testosteron, estrogeny, LH, FSH, prolaktyna.
Ale 3 pierwsze są niby istotne w planowaniu płci :)

Miciurka Z synkiem mi się sprawdza Twoja wróżba, zobaczymy czy teraz się sprawdzi :)
Mąż ogladnal usg wczoraj i mówi - to dziewczynka. Ja mowie- a skąd Ty to możesz wiedzieć? A on-bo tak,bo to dziewczynka. Heheh argument super- bo tak :)

tylko małe edit
9-7=2 wiec w tym wypadku wychodzi dziewczynka :)
i tym samym nie sprawdziło mi się z synkiem [emoji14]bo tez odejmowałam z 30 :D
Ups wybacz - dzieki za poprawkę :D , robiłam 2 rzeczy na raz bo syn mi kazał samolot budować ;) hehe

Elenaa- a dobrze policzylas swój wiek ? W sensie czy zapłodnienie było 6 mies do ur czy po itp . :)

Airfix - to mąż jak 2 latek - bo wiem heheh :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry