reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej dziewczyny ja juz po wakacjach.
Wiec w poniedzialek sie rozkrecilo krwawilam ale nie bylo tego jakos mega duzo nic mnie tez nie bolalo.. we wtorek juz było tylko plamienienie i tak jest do teraz.We wt zrobilam tez test i byl juz negatywny.Dzisiaj wizyta u gin no i potwierdzila ,ze to ciaza biochemiczna była.Zrobila mi usg wszystko jak najbardziej ok.
Po zapaleniu juz nie mam sladu wiec powiedziala ze tego gynalginu mam nie brac jedynie lactovaginal zapobiegawczo.Widziała juz pecherzyk w lewym jajniku o srednicy 16 mm wiec owu powinna być za 5 dni co by sie zgadzało. Miedzy 19 a 21dc cyklu kazała mi zrobić progesteron, i do kontroli 26.07 .Torbiel endometrialna sie nie powiększyła takze wszystko jest na dobrej drodze i nie ma sie czym przejmowac, wiadomo smutek jest bo juz czlowiek sie nastawiala ale ja od poczatku czulam ,ze te slabe kreski to nic dobrego... w ogole nie czułam ,ze to może być to...

Aha dziewczyny moja siostra byla na genetycznych i wszystko ok i najprawdopodobniej dziewuszka:) wiec jak cos bede miec corkę chrzestną:)

Airfix piękna dzidzia!!! super , ze wszystko ok:)A tym ,ze nie masz dolegliwosci to powinnas sie cieszyc!:p

Millo a kiedy masz miec @??

Elena zadziałać nie zaszkodzi:p

My od jutra zaczynamy bo dzis jestem wykonczona po podrozy i w ogole caly dzien na wariata.Do sb mam urlop moj R tez wiec bedziemy działac. Raczej codziennie tak jak w ostatnim cyklu.Co ma być to będzie.

reklama
Maziajko to dobrze ze mimo tego wszystko jest dobrze i mozecie bez przeszkod sie starac:* Uda się,uda!!
A Ty nie przepowiadalas siostrze chlopczyka czasem?:>
Ja obstawiam ze 7 mialam owulke wiec 21 powinnam miec okres.

Ten termometr do mierzenia temp ma byc jakis specjalny?

Maziajka no to dobrze że wszystko tam na dole ok! Nic tylko do roboty musicie się zaraz brac, pęchrzerzyk już duży :)

Millo koniecznie termometr z 2 miejscami po przecinku, ja mam z microlife :) ja mierze temp pod językiem. Pamietaj aby mierzyć o ten samej temp i w tym samym miejscu

Magic- no właśnie ciotka niezła sztuka... no comment , ludzie serio są dziwni .

Airfix - kiedyś chyba nifty nie było i ludzid żyją ja tam jestem za usg prenatalnym a jak coś jest nie tak wtedy dalsze kroki - no ale wiadomo jak się ma kasy za dużo to wiesz ,

Millo- syn chyba nie wie o co chodzi to znaczy był z nami na usg tlumaczylismy mu ze będzie dzidzia i jest w brzuszku i czasem ma przebłyski ze wie co i jak ;) jak mu się przypomni :) - ale narazie mój ex nie może wiedzieć o ciąży wiec nie możemy tak małemu mówić bo on zaraz powtórzy (eh) , kup pieska to może jeszcze będzie chciał syn brata/siostrę :D hah, no I współczuję pms - ja dzięki temu też zawsze wiedziałam że jednak nic z tego

Maziajka - ojej szkoda ze się jednak nie udało - ale teraz wiesz jak kiedy owu i można działać :) - trzymam kciuki ! Dobrze ze juz to zapalenie minelo , i mozna spokojnie sie dalej starac . No i gratulacje dla siostry - ważne ze zdrowy dzidzius :) ! A ona chciała córkę ? Ze tak zapytam hehe .

Udanej reszty urlopu ;) albo raczej owocnej hyhy

Ja nie wiem dziś moje dziecię dostało jakichś super mocy biega jak opętany na dworzu w domu skacze cuduje no istne ADHD ;) . Hehe - ciekawe czy pójdzie spać normalnie czy też będzie wariował ;).

Elenaa- no w tym cyklu masz straszny mętlik kiedy co i jak :), ale skoro owu niby była to co tam szkodzi ;) a gdzie ty spr ten cykl Jonesa? Na jakiejś str ? Chętnie bym sobie spr ;)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka jest taki program exe co wylicza. Podaj mi (możesz na priv) date i godzine urodzenia to Ci podam na rok 2016 jak Ci się to układa i zobaczysz czy Twoja owulacja pokryła z Owulacja z cyklu Jonesa :p tam dodatkowo wskazuje jaka niby pleć, ale ja w to nie wierze, to abrdziej wymysł ludzki chyba :D

Mój roczny synek to wogóle za bardzo nie rozumie jeszcze, ale bardzo lubi inne dzieci, lgnie do nich, na ulicy podbiega, więc myslę, że bedzie zadowolony z rodzeństwa prędzej czy póżniej :D

Elenaa- ja zawsze jak widzę ze syn leci do dzieci to sobie myślę że swój do swoich lgnie czyli takich małych jak i on sam hehe ;) . Ja chyba miałam taki program o którym ty mówisz tylko gdzieś jest na komputerze starym czy gdzieś - kiedyś kiedyś jakaś laska mi przesłała właśnie ale nigdy z tego nie skorzystałam ;) jak się dowiem od mamy godzinę urodzenia to Ci napisze priv. ;)

Aaa temperatura jest bardziej dokładna mierzona dopochwowo bo niby są miejsca w buzi gdzie jest cieplej i minimalne przesuniecie termometru zmienia pomiar juz .

Ostatnia edycja:
dziewczyny czy Wy starcie się na określoną plec?
ponizej przedstawiam moje 7cm milosci (teraz moze juz troche wiecej ;) ) oraz to co sprawiło że mówie do niego per Pan ;)

Załączniki

• gutek 2.jpg
    gutek 2.jpg
    33,3 KB · Wyświetleń: 67
  • gutek.jpg
    gutek.jpg
    47,7 KB · Wyświetleń: 77
millo.no wlasnie wszyscy mowili ze chlopczyk nawet ona:p ale to.dopiero 14 tc wiec jeszcze nic pewnego na 100% lekarz zreszta sam tak powiedzial.

miciurka u nich to pierwsze dziecko zaraz po poronieniu wiec dla nich najwazniejsze to by zdrowe, obojetne im bylo czy cora czy syn.

My juz dzis pierwsze staranka pecherzyk duzy wiec nie ma co sie obijac niby wyliczyla ze w nd powinna byc owu ale kto to tam wie:p

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
MartynaM- ja się starałam. Na córkę (można niby tak powiedzieć) bo suplementy i wszystko na córkę brałam a później już to olałam wszystko się pokonczyło dałam sobie spokój z wyliczeniami i po prostu sobie zarządziliśmy kiedy chcieliśmy i dzidzia akurat nam wyszła , a wcześniej robiłam irygacje I inne i nie udało się zaciazyc. Z tego wszystkiego co robiłam to w tym cyklu fo się udało to tylko żel z niskim ph i lactovaginal po i to tyle. Żadnych suplementów juz nie brałam dieta się nie przejmowałam odstępu tez nie było bo przed w trakcie i po owulacji . Także juz nie wiadomo z którego razu to dzidzia sobie wlazła ;) .

Super fotka dzidziusia słodki maluch - ja tam bym poczekala z płcią do usg połowkowego bo z tego co się naczytałam łatwo się jest pomylic na początku bo narządy żeńskie i męskie wyglądają baaardzo podobnie. Także zawsze synuś może się jeszcze w córkę zamienić lub odwrotnie hihi . A najpewniej to jest jak się urodzi i się w rękach trzyma ;) hehe :D

Maziajka - no to się ciesze ze zdrowe , a w którym twoja siostra jest tygodniu 19-20 ?

Kciuki za staranka :)

EDIT:

Elenaa - wysłałam dane na proc jak możesz to mi oblicz ten cykl Jonesa dzięki !

Ostatnia edycja:
Do góry