reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Miciurk-ka No albo tak,sama dla siebie skoro mąż nie wytrzyma hihi ;) A pod koniec ciąży wyprawkę będziesz robić i powiesz ze- przeczucie masz co do płci ;) Ja znów zgaga..nawet po wodzie. Kisiel truskawkowy tylko jem i te serki waniliowe rano ;/

reklama
Millo wysylam coś dla Ciebie:

"Co możemy zrobić żeby zwiększyć szansę na poczęcie dziecka o konkretnej płci?

Pary chcące zaplanować płeć swojego przyszłego dziecka najprawdopodobniej spotkają się z powszechnie krążącą teorią, która mówi, że największe prawdopodobieństwo na poczęcie dziewczynki, jest wtedy, gdy do współżycia dojdzie kilka dni przed owulacją. Wówczas plemniki zawierające chromosom X (decydujące o płci żeńskiej), które są cięższe, mogą dłużej przetrwać w drogach rodnych kobiety niż plemniki zawierające chromosom Y (decydujący o płci męskiej) i zapłodnić komórkę jajową. Według tej teorii, aby począć chłopca należy poczekać ze współżyciem do owulacji – wtedy to plemniki z chromosomem Y zdecydowanie szybciej poruszające się od tych z chromosomem X, będą pierwsze i dostaną się do jajeczka przed konkurencją. Tak brzmi teoria. A jakie są fakty? O ile z faktem różnicy ciężaru między plemnikami nie da się dyskutować o tyle pozostałych danych nikt nie zbadał empirycznie i pozostają one tylko krążącą teorią.

Niemiecki producent komputera cyklu Lady-Comp baby zbadał empirycznie zależność między czasem współżycia, a płcią urodzonego dziecka. Kobiety stosujące komputer cyklu Lady-Comp baby z zamiarem zajścia w ciążę (komputer można stosować także jako antykoncepcję), informowały urządzenie o momencie współżycia, a następnie po okresie ciąży – o płci urodzonego dziecka. Okazało się, że współżycie w czasie owulacji to szansa na poczęcie dziewczynki, a współżycie kilka dni przed owulacją skutkuje urodzeniem syna – czyli wyniki tego badania były dokładnie odwrotnie, niż powszechnie przyjęta teoria o planowaniu płci dziecka. Na podstawie tego badania komputer cyklu Lady-Comp baby został wzbogacony o funkcję planowania płci dziecka, której skuteczność określono na poziomie do 80%, czyli dość wysoko (w zależności od stabilności cyklu)."

Link do: Skuteczne planowanie dziecka

Airfix - co ty przed nim nic nie ukryje (ciezko jest nawet niesppdzianke zaplanowac) chyba bym musiała mieć jakieś drugie dno w szafie i wypełniać po cichu jak W. W pracy ;) haha.

Fuj jak ty możesz jeść serki waniliowe bleh ja w ogóle teraz mi się zmieniło i strasznie dużo rzeczy mi śmierdzi - nawet woda taka z kranu jakimś zdechłym mięsem mi śmierdzi , mięsa na obiady zero, ziemniaki z jajkiem dziś soczewice ugotowałam, mam fajny przepisik mały je z kasza gryczaną , no to to pochlipałam ale tak to tylko myślę o moich żelkach które mam w szafce ale jeszcze " walczę" i ich nie otworzyłam ;) - ja dziś pochwaliłam ze dzień w miarę ok bez mdłości a jak mi dowaliło to musiałam się położyć i oczy zamknąć (chyba dzidzia usłyszała ;) hahaha) :))

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Millo no takie rzeczy znalazłam wczoraj na necie. Wiec mysle ze jdnak to loteria skoro jedna drugiej teorii przeczy :-)
A myślę ze trochę prawdy jest w jednej i drugiej :)

Miciurka ja to uwielbiam żelki i mogłabym jeść codziennie. Ale w ciąży z synkiem się zawzielam i nie jadłam. Bo skład zelkow zachwycający nie jest :-)

Heyka dziewczyny widzę że ostro działacie, jak widzicie co nowe badania to pokazują jak poprzednie się myliły ale z tym odstępem to nie wiem bo przecież z samej logiki wynika że cięższy plemnik powinien się wolniej poruszać a lżejszy szybciej, zatem poprzednie założenie powinno się zgadzać a jednak natura swoje ja spróbowałam i jednej i drugiej metody i dwaj cudowni synkowie:-) :). Co do płci to ja też jak wspomniałam w rodzinie że może będziemy chcieli 3 dzidziusia to moja ciotka palnęła jak ma być 3-ci syn to lepiej żeby w ogóle nic nie byłoo_O także widzicie nawet w rodzinie zdarzają się takie przypadki bo ona miała chłopca i dziewczynkę. Moja kuzynka jako jedyna ma dziewczynkę no ale co z tego jak malutka ma chorobę genetyczną mukowiscydozę, także w chwili jak się dowiedziałam o tym to planowałam dziewczynkę ale w głowie miałam tak naprawdę tylko jedno aby dzieciątko było zdrowe i dopóki się nie dowiedziałam o płci to cały czas sobie w głowie powtarzałam i po cichu się modliłam oby maleństwo było zdrowe niezależnie od płci to zdecydowanie zeszło na dalszy plan, może też przez to nie poczułam takiego rozczarowania jak się dowiedziałam tylko się cieszyłam z każdego widoku usg jak mały bobrował w brzuszku, za każdym razem łezka mi się w oku kręciła. Dlatego dziewczyny polecam takie podejście ;)

Airfix i Miciurka juz niedługo będziecie podglądać dzidziusie trzymam kciuki :-)

Miciur-ka Dzięki hahah idę po żelki [emoji23] ten serek waniliowy to na siłę jem żeby coś w zoladku było bo na nic więcej się nie zdobede. Najczęściej po pół opakowania tylko jem:/

Jestem po wizycie, dzidzia piękna i strasznie machala rękami i nogami:) mam śliczne fotki 3d/4d czarno-białe ale są. Na monitorze widziałam w kolorze :) podobna dzidzia na buzce do mojego męża ;)
Łożysko mam na szyjce centralnie, szyjka prawie wypada - ja czuje ja od tygodnia ze jest nisko. Macica na dół poszła. Po porodzie czeka mnie operacja podciagania macicy. .no jaja nie zle :)

Magic a jak sobie radzisz z chłopcami? starszy chodzi już do przedszkola, tak :) ?

No własnie dzidziuś najważnijesze żeby był zdrowy, a płeć to już drugorzędna sprawa, szkoda tylko że jest taka presja i oczekiwanie rodziny, sąsiadów i znajomych. A ciotka Twoja też sie popisała :/ jak wogóle mozna tak powiedzieć, przecież dziecko to radość dla rodzica niezależnie od płci.

Airfix super, że maleństwo bryka :) pokazesz jakieś fotki ?

reklama
1468324924-1d1mld.jpeg
moje cudeńko :) 9tydz4dni całe 3cm

Do góry