reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Elenna nie dobijaj:p wedlug tej tabelii to zajscie w ciaze graniczy z cudem;p
Ciekawe jak ja poczęłam syna ze wpadka z seksu przerywanego hahaha

eee tam, nie graniczy, ja tak sobie tłuamcze, że jakby codziennie się kochac w te dni płodne to te szanse się zwiekszają :-) a nóż trafi się kiedyś w ten procent szczęśliwców na dany dzień :p
Najlepiej zatem 2 dni i 1 dzień przed owulacją strzelać :p my synka mamy 2 i 1 dzień przed owulacji. A wbrew pozorom jakie małe szanse w dniu owulacji :-)

Ja myslalam ze 2 dn to idealnie;)

My dzisiaj szalelismy:D ale to juz 2 dni po owulacji jakos..ale wedlug tego kalendarza faz ksiezyca to dzisiaj o 1:15 w nocy jestem plodna zas i na dziewczynke 8h.. nie wiem o co w tym do konca chodzi ale co tam:D..

Millo chodzi Ci o cykl Jonesa?
Kobieta jest wg niego plodna w dniach w ktorych księżyc znajduje sie w takiej pozycji jaki byl w momencie jej narodzin. Czyli urodziłam się podczas 1 kwarty i wtedy jestem najbardziej plodna.
Trochę w to wierzę..że księżyc może oddziaływać na nasz cykl bo wogole księżyc oddzialowywuje na przyrodę na odplywy i przyplywy a nasz organizm jest głównie z wody złożony.
Ale...nie wierzę w to w jakim znaku jest księżyc czy męskim czy żeńskim ma wpływ na płeć dziecka. Myślę ze to już wymysł ludzki :)
Moja koleżanka miała owulacje naturalna która pokryła jej się z cyklem Jonesa..i wg niej miala być córka a jest chlopczyk.
Chiński wskazywał też córkę. Dlatego ja w takie rzeczy nie wierzę :-)

A mi dziś ovufriend po wpisaniu temp zmienił owulacje z wtorku na czwartek czyli z 16 dc na 18 dc. I tym samym niby serduszkowanie nie było 3,5 dnia przed i 12 h po. A 1 dzień przed i w dniu owulacji..Hahaha.
Ale chyba źle to wyznaczył..dziwne ze nie uwzględnił ze szyjka twarda była i sluz kremowy. Zobaczę kiedy była owulka jak dostanę @ :-)

reklama
Hahah Elenna ale jaja:)no to niezle!ale kiedy mialas pik? Ja mialam 5 pik..7 mialam rozciagliwy sluz i zalozylam ze to owylacja bo 48h po piku.. a wczoraj juz byl kremowy lepki a mezowi sie amory wziely:p

Jak obstawiam dobrze to okres 21go.

Do góry