reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
przeglądam teraz wykresy na ovufriend i rzeczywiście te odstepy nie mają znaczenia. Loteria

Jestem przekonana, że owulacje mam teraz bo szyjka wysoko, miękka i otwarta.

ja w sumie często mam problem z tym, ale teraz zbadałam. Kiedyś czytałam taki opis jak rozpoznawać:
jak jest w dotyku jak usta to jest miękka, jak nos to twarda. Łatgwo zapamiętać.
Nawet jak sprawdziłam to glęboko było troche sluzu płodnego, i rzeczywiście ma ono wyzsze ph.
Zatem czekamy na O+12 i działamy.

Czytalam o tym badaniu i z tego co macam tez mam wysoko,miekką i chyba otwarta ale tego nie wiem jeszcze tak dobrze.Musze zobaczyc jak bedzie inna jeszcze:)
No wlasnie mam taka mieciutka tam milutka w dotyku i jest tam mokro sluzowato;)

Ehh Elenna ..wlasnie robilam test i mam dzis 2 mocne krechy;(wiec owulacja jutro dopiero takze moge sie pozegnac z tym cyklem..bo metody 0+12 nie zrobie bo nie bede wiedziec..zapisalam sie na tym portalu i od nast bede mierzyc temp..ale jestem zla;(moglam sie wczoraj jeszcze pokochac..chlip chlip;(

Millo ale z rana jest większe stezenie lh więc może dlatego wyszedł Ci pozytywny. A zresztą szczerze mówiąc to ciężko stwierdzić kiedy ta owulacja robiąc testy. Czasem wychodzą one pozytywne przez kilka dni. Ja zbadam o 10.
Temp trochę wzrosła. Więc sobie tłumaczę ze wczoraj na wieczór była owulacja. Mąż wróci z pracy to podzialamy. Ale też jakoś jestem sceptycznie nastawiona.
Jeszcze chyba znów infekcja powrocila, więc nie wiem kiedy iść do lekarza, bo ten biały śluz taki dziwny i ma strasznie niskie ph. W poprzednim cyklu mialam taki sluz dopiero przed @. A teraz mam juz teraz.

Airfix Ty bralas leki na infekcje po pozytywnym tescie czy jeszcze przed testowaniem ?

Elenna moj post byl z wczoraj o 23:) dzisiaj o 10 zrobie test i spisuje ten cykl na straty.Od przyszlego zaczne mierzyc temp..moze cos wiecej zrozumiem po paru cyklach..Nie mam dzis humoru:(

Nie zauważyłam ze wczoraj :-)

A Wy kiedy ostatni raz? U Was chyba krotsza przerwa niż u nas, bo u nas gdzieś 3,5 dnia. Także zawsze jest jakaś nadzieja, i Was tym bardziej :-)

Edit. Test ovu wciąż 2 kreski, ale tak miałam czasem że wychodziły pozytywy przez 2-3 dni.
Nawet ten cykl jest podobny do tego w którym zaszlam w ciąże, wtedy pozytywny test ovy był w 15 dc a potem w 19 i 20 dc. A teraz pozytywny był w 13 dc a potem 16 i 17 dc. A pomiedzy tymi dniami były testy negatywne. Dziwne ale jak widać zdarza się tak.

Ostatnia edycja:
reklama
My ostatni raz w niedziele o 23...

U mnie o 10 dalej mocna krecha...
tak to wyglada.
a te 2 zdjęcie to wczoraj o 23 i dzisiaj o 10. Takie same..

Załączniki

• 20160706_103048.jpg
    20160706_103048.jpg
    56,2 KB · Wyświetleń: 53
  • 20160706_120016.jpg
    20160706_120016.jpg
    50,9 KB · Wyświetleń: 55
Do góry