reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Jakoś nastawiona jestem ze chciałabym zajść w kolejną ciążę w cyklu sierpniowo-wrzesniowym. Tak aby drugie dziecko urodziło się w miesiącu wtedy kiedy pierwsze :-)
I będę robić jedna imprezę urodzinową :-p

reklama
Elena u mnie wlasnie jakby teraz załapalo to beda mieli urodziny razem i w sumie to chyba bym jednak tak nie chciala..:p

U mnie dzis duzo sluzu..ddduuuuzzzzoooo!Czekam do 10 i zrobie test.Ciekawe co wyjdzie

A masz śluz rozciagliwy? To pewnie owulka będzie dziś u Ciebie.

Fajnie mieć dzieci urodzone w tym samym miesiącu :) jakby teraz się udało to termin mialabym pod koniec marca. A nikt z mojej rodziny ani przyjaciół nie urodził się w marcu, zatem do tego miesiąca nie mam jakiegoś sentymentu :-)... a nie, mój poprzedni chłopak był z marca :-) ale to akurat źle mi się kojarzy :-)

Ja też zrobię test dziś. Mam tyle tego..ze te Stare trzeba wykorzystać.
Szkoda ze nie mamy cykli regularnych 28 dni, 14 dni ovu-wtedy to całe planowanie byłoby łatwiejsze. A tak to mozna celowac w nieskończoność. ....
W kolejnych cyklach to chyba odstępu nie będę robić. Będzie codzienny seks :-p i niech się dzieje wola Nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba :-)

Elena a u nas wlasnie maz z 19 marca a moj syn 10 kwietnia a ja 22:p haha wszyscy w kupie:)

Tak rozciagliwy mam sluz.

Zrobilam wlasnie test choc sikalam pol h temu a o 8:30 pilam wode bo juz nie moglam:p

I ta 2 kreska blada,takze zakladam ze pik byl wczoraj:)takze mam nadzieje ze dotrwaja te plemniczki kurdeee:D Zobacze co wyjdzie jeszcze o 17stej.

A z tych niebieskich testow same negatywy ciagle:/

Jak bd chlopak to to bedzie wina tej niedzielnej pizzy z serem i pomidorami buhahaha

P.S.Tak sobie mysle ze ostatnio wedlug ost cyklu to w nd mialam pozytywny test..a nastepnego byla owulacja bo po 14 dniach dostalam okres.Jezeli tak samo ma byc teraz to dzis bede miala owulacje..czyli nie mam za duzej przerwy miedzy seksem..cholera:p
A jeszcze dzisiaj NÓW(poprzedniego syna mam z nowiu)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny

Elenna - może być tak że przed owulka minimalny spadek może pi LH miałaś jak spałaś a teraz już nie łapie i jasnieje (albo testy ujowe)- jak kreska jasnieje to musiał być juz pik a skoku jeszcze nie było? Skok nie raz jest przed a nie raz i po owulacji to kwestia indywidualna organizmu. Ja bym oprócz 2 dni przed jescze postarała się z O+ 12. Ja chciałam. Zajść w lipcu żeby już na wiosnę się rodziło ale nie dało rady :) hah - ale ja bym nie chciała żeby dzieci miały jedno przyjęcie urodzinowe bo to jednak dwie inne osobki no i nie bliźniaki z tego samego dnia :)

Ajlak- u mnie mój nic nie brał nie wiem co siedzi u nas w brzuchu ale ja tylko brałam suplementy, ja kupowałam tych lepszych firm (wybacz ale już nie pamietam) , jeszcze dobrze zakwasza bezkofeinowa cola, żadnej lukrecji mój nie zażywał,

Millo- ten zielony jest dość blisko pozytywny , wiec ja bym chyba już odpuscila, nie ma dokładnej recepty od którego dc się starać, także ja bym nie brała pod uwagę , to u mnie z moim byłym co mam syna wszyscy jesteśmy z jednego miesiąca kilka dni różnicy pomiędzy wszystkimi , tylko teraz już mnie jego ur nie obchodzą hehe ;)

Marzycielka- a zauważyłaś jaki miałaś śluz z tego odstępu i ph , jak jest synek 2,5 dnia przed , czy byl śluz płodny, i normalnie bralas wszystko na dziewczynkę? Ja też jak się teraz nie uda córki to będę tylko 0+12
A ja dziewczyny dziś mam masakrę może zna któraś domowy sposób na rozgrzanie - chyba mnie przewiało szyja ruszać nie mogę ledwie wstałam z łóżka z wielkim bólem, masakra i co ja mogę na takie coś wziąć jak jestem w ciąży buuu

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ja to już nie wiem, bo jak robie codziennie te testy, to o 10-11 wychodzą te kreski testowe dość widoczne ale jasniejsze niz kontrolna. Ale jak robię później już to znów wychodzi blada ta kreska.
To test z dziś
a pewnie jak zrobie na wieczór to kreska bedzie bardzo blada, malo widoczna.
Tak bylo wczoraj godz. 11 widoczna kreska, a godzina 16 juz znow blada.

reklama
Elena mi te niebieskie w ogole nie wychodza:/..cud ze mnie taknelo i zrobilam wczoraj te z apteki i mi pokazaly te 2 kreski!

Miciurka wlasnie tez uznalam te zielone za pozytywne juz i wczoraj nie bylo nic.Najgorzej ze jem tyle nabialu a praktycznie ciagle mam ph 5.Nawet z lactovaginalem;(

Do góry