reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elenaa Oby sie przeczucia sprawdzily:) Mi w pierwszej ciazy się nie sprawdziły. Ciekawe jak będzie teraz;)

Zrobiłam dziś przed południem test i jest druga krecha już mocna:) jutro może jakoś uda mi się betę uzyskać z laboratorium

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Airfix a teraz jakie masz przeczucia? pokazesz swój wykres na ovufirend :) ?

Ja w ciazy z synkiem czułam od początku że będzie synek :-) miałam przekonanie, że to nie będzie dziewczynka :)

Elenaa- tak naprawdę to nie zdążyłam zaplanować tej płci pierwszy raz bo przyszłam tu i zaraz byłam w ciąży hehe, tylko sylk użyłam - wtedy nie mam pojęcia kiedy była owulacja zaszłam jakoś pod koniec listopada a myślałam że gdzieś w połowie będzie owulacja hah, także ponad tydzień to był przesunięcia z tym ze wtedy nieregularne cykle , testy owu akurat mi się skończyły i tak o wyszło samo :) , teraz tak naprawdę tez w sumie tylko trzymałam dietę (w miare) i lactovaginal i sylk a odstęp to zależy bo było dużo starań 3 dni przed owu , 2 dni przed i w dzień owulacji dwa razy rano i wieczorem (próbowałam strzelić w owu+10-12h) , także nie wiem które plemniczki dotarły czy tamte z przed kilku dni czekały czy te świeże , no nic zobaczymy jak się urodzi :) - tu duzo dziewczyn pisze ze ma corke z dnia owulacji - jeśli będzie synek to jeszcze 3 raz spróbuję jeśli będzie córka to już chyba będzie koniec "reprodukcji" ;). Wygrał I tak najsilniejszy hihi :D . . , mi się śniło ze będzie u mnie dziewczynka - ciekawe czy jestem aż taką czarownica :D hih

Airfix - to gratulacje - kreska ciemnieje super! To beta tez i ładna będzie :)

Millo- ta dieta nie jest za zdrowa bo jednak musi być balans,ja dużo czytałam Na google o. zakwaszeniu organizmu- przewertuj wątek tu dużo jest , ale skuteczność i tak wynosi 50% jak dziewczyny liczyły , no plemniki muszą mieć jakąś szanse sama zobaczysz po swoim organizmie chyba się bardziej dostosowuje po prostu to wszytsko pod siebie, ja np tu juz pisałam wcześniej zrezygnowałam z irygacje bo nie mogłam zajść - i chyba przez to,

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

dziewczyny to trzymam kciuki, aby były córeczki! :) ja myslę, że najbardziej dieta ma znaczenie, czyli poziom tego magnezu i wapnia we krwi. A odstep juz mniej istotny :-)

A miałyscie sluz płodny?

U mnie dziś 14 dc, od 2 dni śluz płodny, a testy jeszcze ujemne, byłam w 10 dc na usg to pecherzyk miał 11 mm (znów z prawego jajnika owulacja, a tamten pecherzyk 19 mm co był niby drugą owulacją naszczescie musiał peknąć i się wchłonąć-bałam się że może jakaś torbiel będzie czy coś). Czyli pewnie owu będzie w 16 dc najwcześniej.

Millo Planowałam córkę bo synka już mam. Dietę jako taka trzymałam,suplementy tylko magnez bo wapń miałam na max wiec lykalam w tym cyklu tylko sporadycznie. Ale znów pomimo diety, leki mi podniosły potas powyżej normy w tym cyklu, a już na to wpływu nie mam-leki muszę brac. No i odstęp nie wyszedł bo owulacja 2dni wczesniej przyszła, wiec mam 40h (gdzieś czytałam ze taki jest odstęp optymalny ale ile w tym prawdy) i kolejny 4dni. Więc co ma byc to będzie już. Chciałabym żeby marzenie się spełniło bo z uwagi na zdrowie muszę poprzestać na tej dwójce,choć marzyłam o trójce. Ale jeśli nie wyszło to po prostu będę mama dwójki chłopców :) potem będę mieć dwie synowe heheh

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Airfix hehe ja to licze, ze posrod wnukow chlopcow bede miec i jak znam zycie to pewnie wszystkie corki beda marzyc o corkach a synow porodza ot tak z przekory ;) zycie uczy pokory :) najwazniejzze by miec zdrowe dzieci bo chorob i roznych dysfunkcji teraz co raz wiecej... a nie ma nic gorszego niz bezradnie patrzec na cierpienie dziecka...

Do góry