reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Miciurka dzieki;)
Elenaa ja czuje mokro wlasnie dzis ale jak dotykam to jest taki ze duzo go ale nie rozciągliwy.Sprawdze dzis testem moze

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Airfix rozumiem:*Wiadomo ze najwazniejsze zeby bylo zdrowe i zeby w ogole bylo:)ale mocno trzymam kciuki wiec za dziewczynkę:)

A czy picie wody z cytryna wlasnie jest wskazane?:)

Millo a Ty czytalas w ogole gdzies te wytyczne, ktore tutaj sa wskazane przy planowaniu plci?? Jest. 7 czynnikow, ktore uzaje sie, ze maja wplyw na plec... ja osobiscie juz w to nie wierze, bo widze, ze to nie dziala i skutecznosc tego taja jak i bez planowania,ale moze dziewczyny, ktore nadal to stosuja i w to wierza moga Ci te czynnik wkleic lub strescic...

Elenaa- ja właśnie po raz pierwszy nie miałam śluzu płodnego, tylko metny , cykl przed tym szczęśliwym wcinalam po 2-3 tys witaminy C dziennie i magnezu tez dużo później się skończył i jakoś wit c jeszcze brałam ale magnez nie za to dieta była lepsza, ja bym chyba dziś juz zaczęła starania bo odstęp 2 dni zalecany , a to wtedy jeszcze przed pozytywami owu.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Edit: millo- generalnie wszystko co kwaśne cytryna itp ma tak naprawdę właściwości odkwaszajace a nie zakwaszajace , zmienia się to w nas (ze tak napisze na chłopski rozum)

Maran-atha nie czytalam:(jedynie ze magnez,wapn i stosunek 2 dni przed owu.Tyle wiem poki co:)

A czy to prawda ze na dziewczynke to seks raczej regularnie? Bo u nas raz na ruski rok jest[emoji14]

Millo - niby albo seks codziennie albo po 7 dniach przerwy - chociaż ja bardziej myślę że prędzej 7 dni przerwy i wtedy aniżeli codziennie , osobiście wierzę chyba najbardziej w te metodę O+12 - czyli starania 12 h po wystąpieniu owulacji.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Millo na dziewczynke albo codziennie albo wstrzemiezliwosc 7 dniowa by oslabic plemniki... a z tych czynnikow wynika ze by zaplanowac dziewczynke trzeba:
1 brac suplementy przede wszystkim wapn i magnez w odpowiednich dawkach
2 musza sprzyjac mineraly
3 dieta zakwaszajaca nie zdrowa duzo jogurtow kurczaka z owocow truskawki i maliny, prawie zadnych warzyw zdaje sie tylko fasolka szparagow i szczypior
4 musza sprzyjC hormony na dziesczynke niski estriadol niski testosteron wysoki progestero
5 musza sprzyjac jony na dziewczynke jong ujeme
6 odstep lub 0+12 stosunek 12h po uwolnienia jajeczka gdy sluz jest niesprzyjajacy juz
7 pilnowac niskiego ph pochwy ok 4- 4,5 w tym celu stosowac irygacje lub lubrykanty o niskim ph

To tak w mega skrucie moze dziewczyny wkleja Ci wszystko ze szczegolami

reklama
Miciurka ale 12 h po owulacji to tak bardziej na faceta chyba?Zakladajac ze to w ogole dziala:)

Oo rety tyle wytycznych?
Nie zdawalam sobie sprawy ze tak ciezko dziewczynkę począć!

A sa jakies testy do sprawdzania tego ph w pochwie?

Do góry