reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

mnie zalewa bialy sluz mam nadzieje ze to dobry omen:-)

tez jeszcze troche poczekam moze w nd hehe zobaczymy jak cos mam zapas a depreche to i tak bede miala jak @ bedzie:p wiec mnie to nie minie.

Miciurka Airfx a jak maja na imie wasi chlopcy??

u nas zas cala ciaze mial byc Antek ale jak sie urodzil nie pasowalo i zostal Jas.Rodzice nas przechrzcic chcieli bo juz sie przyzwyczaili:p

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom
Biały śluz to dobra oznaka.

reklama
aga wiem wiem czekam.na dalszy rozwoj sytuacji:p

Aifrix no troche poszalelismy[emoji14]hehe moj to taki ogier jest hahaha

ja tymczasem zmykam do pracy ehh 3 dni po 11 h w pracy....:-/

Elenaa To mleko w proszku takie co sie do placków daje , tzn . Ja daje :) wczesniej dzieci nim karmili, mam znajome które roczne dzieci tym karmią... To zwykle mleko pełne, takie jak w kartonie, tylko w proszku, sie sypie ileś tam łyżeczek na wodę zeby otrzymać mleko 3,2% i sie gotuje...ja to sype do Inki :)
Wlasnie czytałam ten link od Ciebie....ale ja nie bardzo znam sie na infekcjach tzn. moze oni maja racje z tym ze niskie pH czyli kwaśne sprzyja rozwoju drozdzycy tych grzybów z rodziny candida....ale znow niskie zapobiega infekcjom bakteryjnym. Dlatego chyba pH powinno byc ani bardzo niskie ani bardzo zasadowe. Ja teraz po tych lekach dobrnęłam do 5.0-5.5 i chyba sie infekcja skończyła. A jak miałam teraz ta infekcje grzybicza to wszystkie żele o niskim pH jak lactacyd 3.5 mi szkodziły. Ogień normalnie. Wszystkie globulki obniżające pH to dla mnie jakbym żywy ogień przykładała. Ale np.tego nie było ja k brałam żel o normalnym pH.

Maziajka To moj ewidentnie sie zestarzał heheh Wczesniej tez tak było, ale po 30-tce chyba jakoś libido zaczęło mu spadać ( pomimo tego ze testosteron ma powyżej normy ) , jeszcze 3lata i 40-tke bedzie miał.....a ja sie śmieje ze wtedy liczę na kryzys wieku średniego ze znow mu sie zacznie chcieć Hahaha

Dziewczyny karmcie facetów jajkami hehe- pomagają i chce się bardziej ;)

Hm niby powinno być bardziej kwaśne jak na infekcje aniżeli 8 , ja odkąd zaczęłam używać tego lacibios z 3,5 ph to żadna infekcja mnie narazie tfu tfu nie bierze heh, a tak to nawet po seksie kazdym miałam już odczucia ze zaczatki masakra! Teraz zadowolona :)

dziewczyny narazie mam fajny wykres trzymajcie kciuki
Teraz 2 decydujące dni

Link do: Karta obserwacji cyklu owulacyjnego online - eNPR.pl

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny odebrałam wyniki, proszę luknijcie 4dc:

LH =6,98 mIU/ml norma faza folikularna 1,80-11,78
FSH = 6,04 mIU/ml norma faza folikularna 3,03-8,08

LH/FSH= 1,15

prolaktyna = 86,24 mIU/l norma 108,78 - 557,13
(dziwne, że poza zakresem dolnym skoro dopiero co przestałam karmić, ale może pewnie przez to jest mało miarodajne)

estradiol = 33 pg/ml norma faza folikularna 21-251
testosteron = 25,11 ng/dl norma 10,83 - 56,94

Ostatnia edycja:
Elena wybacz ale nie pomoge kompletnie sie na tym nie znam.

Miciurka trzymam kciuki!!!

Aifrix no to my jeszcze przed 30[emoji14]

a ja jakas zalamke chwycilam.ze jednak sie nie uda itp. Jeszcze tydzien i bedzie wszystko jasne. Do tego mam w pracy taki za przeproszeniem zapierdol , ze ledwo zipie!! Tymbardziej chce byc w ciazy bo juz nie wyrabiam psychicznie i fizycznie...

Elenaa Wszystkie wyniki ładne, jedynie ta prolaktyna dziwna, brałaś cos na spadek jej? Warto by ten wynik skonsultować z lekarzem, bo niska prolaktyna tez jest nie dobra .

Maziajka Ja podeszłam do staran juz na luzie, choc wczoraj juz mnie nosić zaczynało, głowa mnie bolała do tego, od nowa ten moj nieszczęsny nerw na twarzy....i juz sie złapałam na tym ze zaczęłam myślec czy sie udało czy nie....Dzis mi temp na wykresie poszybowała bardzo w gore , ale nie bede zła jak sie nie uda, bo założyłam ze mam przeciez kolejne cykle i kolejne heheh Zajmuje sie kompletnie innymi rzeczami , przestałam oglądać sie za wózkami,dziecmi, ubrankami. Moze to bedzie jakiś klucz do sukcesu, kto wie

Chyba wiem od czego ta prolaktyna wyszła mi taka dziwna. Wyczytałam aby nie brac euthyroxu przed badaniem bo to może zakłócić wynik. Dopytam się mojego Endo jeszcze. Ale myślę ze nie ma co się przejmować.

Airfix a ile dni do testowania zostało?

reklama
Elenaa U mnie dopiero 7dpo. Wiesz co, ja nie słyszałam o tym zeby euthyrox wplywal na wynik prolaktyny. Ja też biorę i badania mi normalnie wychodzą. Jedynie jak Tsh robię wtedy tabletki nie lykam rano żeby wynik był miarodajny. Podpytaj lekarza o to, może ją się mylę.

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry