reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny w moim przypadku test wyszedł pozytywny dzień po spodziewanej miesiaczce. Robiłam w dniu i nic. Szczerze powiem że nie czułam nic że jestem. Żadnych oznak owulacyjnych brak śluzu i bóli. W 100% byłam przekonana że nic z tego. Test owu pokazywał przez 3 dni słabe kreseczki a w poprzednich cyklach mocne więc powiedziałam mężowi odrazu że cykl niestety nic nie przyniesie. I się myliłam [emoji18]

reklama
Miciur-ka Jakbym czytała o sobie, moje dziecko tez do 2tyg po porodzie nie miało imienia[emoji1] dla dziewczynki owszem było, ale nie dla chłopca, mi , zreszta nam, nic sie nie podobało. Dla dziewczynki byliśmy wtedy zgodni, od początku było mówione do brzucha Nadia , a tu synuś ;) teraz jedynie podoba mi sie oklepane imie -Bartus i chyba tak by było, choc mężowi sie nie podoba.

Eleena Te badania lh i Fsh najlepiej robic w 3dc niby...podobno testosteron że nie trzeba w jakimś konkretnym dniu. Nie wiem. Ja zawsze pilnuje tego 3dc, bo kiedys zrobiłam pozniej i nawychodzilo ze nie wiedziałam jak to ugryźć ;)
Ja mam imiona tylko dla dziewczynki (jak zwykle :/ ) Kaja, Milenka, i jeszcze pare innych mi wpada do głowy, z chłopcem bedzie mega problem...bo nic mi do głowy nie wpada prócz Bartusia których jest ze multum, a i mężowi sie nie podoba tak jak pisałam.

Aga30 Ja z synkiem nawet testu pozytywnego nie zobaczyłam , dopiero bardzo, bardzo późno...jedynie takie ledwo widoczne cos blade było, w 8tyg bladziochy ciemnialy dopiero, a dwie kreski ciemne miałam aż w 12tyg ciazy. Ja mogę miec słaba przenikalność hcg do moczu, albo testy były do niczego :)

Jestem ciekawa co u Anufifi, Katriiny, iweet...

No nic zbadam jutro czyli to będzie 4dc, choć de facto @ przyszła dopiero po 20, więc na upartego mozna powiedzieć, że to 3,5 dc będzie :p
Bartuś mi się podoba, ale u mnie w rodzinie juz jest. U nas chłopiec pewnie Wojtuś byłby, a dziewczynka mam pustke, podobają mi się takie niepospolite jak Gloria czy Rozalia. Ale nie jestem przekonana w sumie :)

mnie zalewa bialy sluz mam nadzieje ze to dobry omen:-)

tez jeszcze troche poczekam moze w nd hehe zobaczymy jak cos mam zapas a depreche to i tak bede miala jak @ bedzie:p wiec mnie to nie minie.

Miciurka Airfx a jak maja na imie wasi chlopcy??

u nas zas cala ciaze mial byc Antek ale jak sie urodzil nie pasowalo i zostal Jas.Rodzice nas przechrzcic chcieli bo juz sie przyzwyczaili:p

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka w ciąży to miałam mega dużo białego kremowego śluzu :) przypomnij jak u Was był odstęp :) ?

elena wlasnie w 1 ciazy tez.mialam mnostwo i to byl moj pierwszy objaw.

a odstep 5 dni 3 dni( 3 raazy w ten dzien:p) 2 dni i potem 12 h po owu.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Airfix - hehe a widzisz, sie czlowiek zdecydowac nie moze a to wazna decyzja. Najlepiej patrzeć na męża żeby później pretensji nie było hihi . Bartek ja bym nie dała ale tylko dlatego ze mi się z kimś kojarzy hehe. Jeju nie spotkałam się z takim czymś ze bladziochy wychodzą aż do któregoś tyg ciąży .Jeju . Ja slepa jestem pewnie bym ominęła ze w ciąży jestem hahha dopóki by brzuch nie rósł ;) .

Aga30- u każdego inaczej, ciekawa jestem. Od czego to zależy, późniejsze lub wcześniejsze zapłodnienie może ma do tego.albo w ile pokona ge drogę, u mnie też chyba podobnie było ze 11 dni po nic ale już 12 czy tam 14 dni po wyszło. Ale cień cienia.

Elenaa- u mnie jak się okazuje odstępu tak nie było - bo były starania w 19 dc rano a godzinę później zrobiłam test owu I wyszedł dodatni[emoji14]hehe, ale za to pierwszy cykl gdzie nie miałam śluzu płodnego i wspomoglam się sylkiem i lactovaginal po kilku h po. Mi się tez podobają imiona bardziej orginalniejsze ale wiesz bez przesadyzmu. ;)

Maziajka - u mnie miał być Maksymilian ale z racji długiego nazwiska zostało to skrócone i jest Maksymek zwany Xymkiem ;). Siostra powiedziała ze jestem Nie normalna, wszyscy ze dziwnie - bo nie słyszeli a później gdzieś usłyszała jak ktoś wola na placu zabaw. Hehe, mnie się podoba i napewno będę dopasowywac imię drugiej dzidzi do pierwszej i do nazwiska i do nas . Ja to jeszcze robiłam jakaś numerologie z imienia i nazwiska i to imię przypasowalo idealnie do dobrej passy w życiu i w ogóle. Ale widzę ze mały sobie poradzi z racji charakteru ;) .

mnie dziś mega na okres myślałam że dostanę, metaliczny smak w ustach jakbym rurę lizała juz drugi raz przed wczoraj też był - ciekawe czy to jakiś znak hihi ;)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka Czyli oby to było to:) objawy obiecujące :) Ale tez masz duzo staran przed owulacja, a to na plus , ja nie mam takiej możliwości ..bo maz pracuje, wieczorami zmęczony ze pada, jedynie rano można go namówić , ale na drugi dzien nie chce słyszeć juz o kolejnym razie heheh Sie chyba zestarzał Hahaha moj synek Alan ma na imie, po wielu bojach stanęło na tym co w sumie wybrałyśmy z dziewczynami na studiach. Umówiłyśmy sie ze która urodziny dziewczynke bedzie Maja, a która chłopca to bedzie Alan. I urodziła sie Maja, po drodze Laura w grupie....a potem Alan i Kubus heheh

Mięciur-ka I ja do konca tez jestem nie przekonana do tego Bartka, ale kompletnie mam pustkę w głowie. Milan mi sie jeszcze podobało. A z ta ciaza moja, to ja prawie 10tyg nie wiedziałam nic na pewno, jedynie okresu nie miałam, spodnie sie ciasne zrobiły. Ale moje przekonanie było wtedy takie- ze ciaza jest jak sa dwie kreski. Nie ma kresek dwoch wyraźnych to i nie ma ciazy heheh do lekarza prywatnie co sie rejestrowałam, to przyjmował pacjentki po 22 i dalej, nie dawałam rady nawet tam siedzieć bo spałam o tej porze, a gdzie czasem siedzenie do 1 w nocy pod gabinetem-wiec koleżanka mi znalazła innego, a to był juz 15tydz heheh ale 12tyg dopiero zobaczyłam dwie mocne kreski, wiec wtedy stwierdziłam ze jednak to ciaza :) i do lekarza trzeba iść.

Odkryłam nowa miłość -mleko w proszku [emoji23]

reklama
Airfix a co to za mleko w proszku :p ? chyba zdrowe ono za bardzo nie jest :) ja mam ekspres Nescafe dolce gusto i tam np kawa latte machiato ma 2 kapsułki, właśnie mleko w proszku i kawa. A marzy mi się taki ekpres ze spienianiem prawdziwego mleka :)

Do góry