reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix - ale później zasypiasz i wstajesz o 6 rano i mierzysz - bo tak się nie robi niby, właśnie ostatnio czytałam o tym artykuł dlatego też zmierzyłam o tej 3.30 - bo nawet wiercenie się w łóżku i gadanie może podwyższać temp.no właśnie tez myślałam czy nie wpisać tej drugiej bo w końcu spałam trochę też . Dzięki wpisuje druga :)

Kurde jakieś dziwne mam przeczucie ze ze twgo cyklu nici - i mam.lekkiego doła.. :/

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Miciur-ka Tez wiem że niby nie powinno sie wstawać itd.... Ale czasem nie mogę dotrzymać do rana i lecę do łazienki, zdarza sie ze zasypiam miedzy 4 a 6, ale nie zawsze. Czasem jest tak ze sie przebudze 4-5 rano i po prostu leżę i sie patrzę w sufit hehe z tym ze nie odkrywam sie. Patrzyłam kiedys czy u mnie jakiś wpływ to ma na temp... I raczej temp sa podobne czy wstaje czy nie, wykres zawsze wychodzi dobrze, tzn. Ovufriend wyznacza owulacje wtedy kiedy była. Jedynie "problem" na wykresie był wtedy, kiedy na początku cyklu były temp takie średnie na zewnątrz,co sie przekłada na temp w pokoju, i potem temp ciala, a potem zrobił sie upał ze trzeba sie odkrywać lub wręcz przykryć sie nie da z gorąca.
U mnie tez nic raczej nie bedzie, i w ogóle nie myśle o tym:) co juz bedzie :) głowa mnie cos cmi dzis, ale jechałam busem zasmrodzonym spalinami, myślałam ze wysiade w połowie drogi.

Maziajka - ja kupiłam na necie 50 szt ciążowych i owulacyjny ch tych tanich - owulacyjnych zostało tylko 11 szt za to ciążowych duuzoo. A taki miałam jakiś dzień cyklu hehe - wczoraj to się mojemu popłakałam nie wiem nawet czemu hah, dziś lepiej już.

Airfix - grunt to chyba znać swój organizm :) .

Ale mnie jajnik boli prawy , o matko ! Ja dziś mam 10 dni po , chyba w dzień matki zatestuje :) .

Czy 10 dc będzie widac dominujący pęcherzyk przy cyklach 29-30 dniowych?

bo zapisałam się na usg, aby sprawdzić co z tym pęcherzykiem 19 mm co miałam po owulacji, mam nadzieje, że się wchłonął, a ponadto zobacze co w lewym jajniku sie dzieje, bo teraz jego kolej na owulacje, a jak czuje ból owulacyjny to tylko z prawego. Więc z ciekawości sprawdze.

Ponadto te badania LH, FSH, estradiol, prolaktyna, testosteron mogę zbadać w 4 dc ? bo kojarze że najlepiej w 3dc, ale dzis nie dałam rady.

a mi się testy owu prawie skończyly, bo robiłam po 3 dziennie od 12 dc, a w ostatnim cyklu owulacja zawitała dopiero w 21 dc :p masakra :D muszę dokupić, ale to już może na kolejny cykl staraniowy, ten jeszcze odpuszczamy :)

a macie wybrane imiona dla dzieci :) ? alteratywy dla dziewczynek i chłopców? bo powiem szczerze że mi się mało co podoba i nie wiem jak bym nazwała :)

Miciurka ja sie tez zastanawiam nad dniem matki bedzie to 10dpo i 5 dni przed @...

Elena my mamy wybrane dla dziewczynki Jagoda od zawsze tak chcielismy:p gorzej z chlopcem ale pewnie tez cos z tych starszych imion Franek, Wojtek może Aleksander , Karol:p na szczescie z mezem jestesmy zgodni co do imion.

reklama
Elenaaa- zależy kiedy będziesz miała owulację, kilka dni przed może być widać ale ciekawe jaki ten cykl będzie,
Z badaniami to chyba można , 1 dzień raczej nie robi wielkiej różnicy . Ale najlepiej to może podpytaj tam gdzie robisz albo ginka najlepiej . To niezle z tymi testami .

Ja imion nie mam, mój syn do 2 tyg po porodzie nie miał imienia haha bo nic mi się nie podobało, później stwierdziłam ze huk niech poczeka do iluś tam lat i sam sobie wybierze a ja będę dzidzka wołać hahahah ;) - ale ostatecznie się zdecydowałam. Mimo że miałam na liście milion dla dziewczynki a tylko kilka na chłopca heh. Teraz to dopiero będzie problem jeśli byłby 2 facecik.

Maziajka- trochę wcześnie - niektórym wychodzą i w 9 dni po a niektórym nie - ja chyba wole poczekać aniżeli złapać depreche " za nic" hahha ;)

Do góry