reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elenaa Z tymi paskami pH to ja czytam tak....jesli nie wyjdzie jednoznacznie....góra paska to piszesz ze w okolicach 4, a dół ze bardziej pod 5 ci pasuje..to ja wyciągam średnia i liczę 4,7. Zazwyczaj mi wychodzi wszystko zbliżone do tych kolorów co sa na opakowaniu. Teraz to nawet i 6.0 mi wychodziło bo mam infekcje, ładuje w siebie iladiany, lacotvaginalne, teraz abiofem....i chyba wreszcie spada. Jak byłam zdrowa to pH miałam w okolicach 4,5

reklama
Dzięki Arfix.
A co jeszcze obniża PH? co trzeba pić czy jeść :-) ? w takim razie mam mniej więcej 4,5-5.0. A norma jest do 4,5 :/
Chyba lactovaginal lepiej na mnie działa niż abiofem, bo dziś ewidentnie kolory wskazywały na 5.0, a po lactovaginalu pomiędzy czyli tak 4,7.

Muszę chyba więcej witaminy C, łykam tylko 200 mg.

Ostatnia edycja:
Elenaa U mnie do 5.0 idzie zbić ale poniżej nie przez ta infekcje. Proboj z Wit C 1000mg...ja nie biorę bo mi ph podnosi, zurawina też raz działa mi,raz nie. Piłam teraz te napoje zakwaszajace Crystal Light...I też teraz nic nie dały. Ta infekcja winna u mnie. Muszę stosować ten Abiofem z tydzień i zobaczę co będzie,probiotyki lykam. A jak coś to znów pójdę na wymaz do lekarza.

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Arfix pewnie to przez infekcje. Ja to boje się odstawić lactovaginal aby cholerstwo nie wróciło. Ale chyba mozna tym się faszerować dłuzszy czas :) ? bo lekarz kazał wybrać 10, a ja juz kolejne opakowanie biore i po @ też mam zamiar pierwsze co albo abiofem albo lactovaginal.

u mnie juz zaczely sie dni nie plodne sluz kremowy :-) kurde najgorsze to czekanie teraz .....

jeszcze w pracy zajob ehhh mam nadzieje ze zaciaze i w koncu odpoczne bo od 2 lat jestem na takich obrotach ....czas leci przez palce..

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Elenaa- irygacje z wody z cytryna , lactovaginal, sylk , dużo truskawek dużo produktów mlecznych, ja mam jeszcze ten płyn do higieny intymnej o ph 3,5 , ja kupiłam te wit c rozpuszczalna 1000mg bo ma aspartam w sobie, oprócz tego brałam jeszcze tysiaka w tabletce, żurawine można tylko do owu brać , a lactovaginal kilka h po staraniach najlepiej .

Maziajka - no przyda Ci się wolne pewnie :) . Ja to szczerze powiem ze wole wychować dzieci na raz i juz się zająć sobą - aniżeli co kilka lat brać macierzyński itp. Nie wiem.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Elenaa - tak taki dokładnie , oni maja dwa rodzaje opakowania (chyba nowe weszlo) ,ja mam np. Inna buteleczke taka biała ale składniki dalej te same są, mam jeszcze lacibios żel do higieny intymnej który jest b.dobry

Edit: nie wiem czy w aptece można ją mam z eBay, u mnie w aptece nic nie kupisz ale podejrzewam ze w Pl możliwe ze będzie :)
Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Ja już po owulacji. Wczoraj się zdecydowała hehe 3dni wcześniej niż zawsze. Odstęp 40h mi wyszedł i drugi 4dni. Zobaczymy co wyjdzie.

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Airfix to u mnie podobnie tez 40 h a drugi trzeci i czwarty 3 dni:p

dziewczyny co sadzicie jestem 2 dni po owu i dostalam dzis silnego bol jajnikow az mnie zgielo do teraz troche cmi..nie wiem co myslex czytalam w internecie ze dziewczyny tak.mialy w udanych cyklach ale chyba za szybko by to bylo...

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry