reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Miciur-ka Oj mi się marzy kiedyś dzialeczka na Pomorzu:) na razie zostaje koło Krakowa. Ale tu ceny ok 70-120.000 za 8-10arów.

Maziajka - jest czytelnie także nie trzeba edytować ;) , powodzonka w staraniach

Airfix - działka nad.morzem nie byłaby zła hyhy :) . Drogo tam u was ;)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Airfix ja też mam te paski 4.0-7.0, ale za bardzo nie umiem odczytywać wynik.

Link do: oh 4.0-7.0 - Szukaj w Google

Na opakowaniu jest rysunek z paskami i odpowiednimi ph , na górze paska są kwadraty w kolorach od żółtego do fioletowego, a na dole od jasno-zielonego do ciemno-zielonego. Jak badam ph wychodzi górny kwadracik żółty jak dla 4.0, a dolny zielony zbliżony najbardziej do 3-ciego czyli 5.0. I jak mam to interpetować?

Która z Was stosowana abiofem? Ja dziś pierwszy raz na noc to zastosowalam w celu profilaktyki aby żadna infekcja już się nie przyplatala. I na początku czułam lekkie pieczenie ale juz przeszlo. Mieliście też tak? Czy rano powinnam wziąść prysznic pierwsze jak zacznie to wpływać ?

Elenaa Ja stosuje Abiofem.Wcześniej żeby ph obniżyć ,teraz żeby infekcje wyleczyć do końca. Na noc to stosuje,też czasem chwilę piecze, ale to dlatego ze to kwaśne jest chyba. Rano nie wymywam tego ani nic.
A ja się wkopalam w tym cyklu...no ale przecież staraniowe zawsze są inne i niespodziewane. Owulacje zawsze mam 15-16dc,czasem 17-19dc. Więc plan był taki ze działam 12dc i 13dc...I do 15dc będzie ten odstęp.Zadzialane wczoraj rano 12dc, a wieczorem test pozytywny i dwie kreski! Czułam jakby owulacja się zaczynała koło 23-1w nocy... czyli odstęp 17godz się zrobił tylko. Poczekam jak się rozwinie to i czy temp wzrośnie potwierdzić owulacje czy może pecherzyk w nocy się rozmyslil.

Airfix ja bym sie tymi odstepami aż tak nie przejmowała. Rozmawialam kiedys ze znajomą która jest ginekologiem i mowila ze to nie potwierdzona teza i ogolnie malo sprawdzalna.Bo w takim wypadku wszystkie dzieci z in vitro i inseminacji bylyby chlopcami a tak przeciez nie jest.

U mnie po owu starania w 8 i 9 dc , owuulacja byla w 11dc rano wtedy tez ok 10 szczyt sluzu. o 22 badalam szyjke i sluz juz sie zmieniał ..Ostatnie staranka w 11 dc o 23 wiec mniej wiecej 12h po Owu. Cykle mam krotkie bo 25-26 dn..Takze raczej staralismy sie dziewczynkowo a co wyjdzie?? i czy w ogole zobaczymy:)

Ps. Kiedy testujecie czekacie na @ czy 10 dpo?

Airfix ja w pierwszym cyklu zadziałam 2-3 dni przed owu, o ile uda mi się tak wycelować, a w kolejnych cyklach będę do dnia pozytywnego testu, czyli tak jak Wy. Tym bardziej, że u mnie owulacja czasem występuje w 14,czasem w 16, a ostatnio w 21 dniu cyklu, więc chyba tak będzie najrozsądniej, do dnia pozytywnego testu :)
A powiesz mi jak to jest z tymi paskami PH? Tobie jakie wychodzi zreguły PH?

Elenaa- ja nic nie stosuje wiec nie mogę pomoc,

Airfix- ja tak samo w tym cyklu - zadzialalismy 13 - rano a godzinę później 2 kreski na teście haha, to też podobny odstęp - po prostu się zakwaś to może odstęp nie będzie miał takiego znaczenia , bo przecież wszystkie czynniki wpływają,

Maziajka - ja testuje w dzień matki jak nie przyjdzie @, no i powodzenia ;)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry