reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej u mnie raczej owu:) chociaz bolu jeszcze nie czuje a zazwyczaj boli strasznie .Sluz plodny w pochwie do tego delikatnie podbarwiony na rozowo. Staranka byly w sb i nd jeszcze po bolu chce zadziałac znaczy po 12h od bolu +/- oczywiscie.

Dziewczyny a tak w ogole to ktory Wasz cykl starań?

reklama
Elenaa I ja wlasnie trochę wkurzona jestem,bo płace za wizytę 200zl i nie modę dostać jął człowiek leczenia obojga partnerów? Przeciez grzybica nie jest problemem jednej strony,tymbardziej ze ja po tych antybiotykach w lutym byłam , a maz pracuje w takich a nie innych warunkach i poci sie przez 10h dziennie , wiec samo to sprzyja infekcji u niego. Owszem kompie sie codziennie, myje sie nawet moimi żelami do higieny intymnej, smaruje sie maścią, ale to za mało. Przejdę do apteki i kupie ten lek w tabletkach juz po staraniach zeby wziął

Maziajka Ja juz nie liczę cykli....4,5 roku za mna z przerwami :)

Airfix - i co widziałaś moje wykresy ? Co myślisz ? (Masz je w priv wiad) , fajnie ze chociaż ze starankami się udało podejście ;). A nie wolała byś iść do tej dobrej ginekolog na 2-3 wizyty najpierw aniżeli ze wszystkimi dolegliwościami dawać sobie czas ileś tam lat?! Wiem.ze pewnie już jesteś mega zmęczona - może po roku odnowia się siły jeśli się nie uda - chociaż naprawdę trzymam kciuki ze dasz rade i bez ingerencji lekarzy! Najważniejsze jest ze masz plan :) ! A masz jeszcze czasu a czasu u mnie znajomej teraz po 2 dzieci się bliźniaki trafiły hihi. Także nigdy nic nie wiadomo ;). Może od razu jak strzelicie to i dwojeczka będzie hihi. Kurde ja nic nie znam takiego co by mogło pomoc bo clotrimazolum u mnie zawsze działało. Ale lekarz powinien ci wystawić sama receptę jakbyś poszła nawet do zwykłego .

Maziajka- u mnie któryś miesiąc starań, o syna się starałam 2 lata mam nadzieje ze teraz szybciej pójdzie, a który to twój cykl ?

Elenaa- a ty jak tam który masz dc ?

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie 31 dc, Ale pewnie @ przyjdzie za 3 dni, tak wskazuje wykres, skoro owulacja była w 21 dc (wg wykresu i wg mnie :p).
Natomasit myśle, że ten pęcherzyk 19 mm w 26 dc to jednak nie druga owulacja, bo na wykresie nie było drugiego skoku i testy ovu wychodziły też ujemne. Może po prostu były dwa dominujące pęcherzyki, ten większy się uwolnił, nastąpił wzrost progesteronu i juz drugi ten 19 mm nie zdarzył się uwolnić (bo czytałam jak wzrasta progesteron po owulacji, to blokuje pozostałe pęcherzyki). Myśle, że tak mogło być. Ale ten cykl był wciaż obserwacyjny, a nie staraniowy. Myślę, że jeszcze jeden odpuścimy a potem będziemy działać.
Link do: Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend

Miciurka u mnie dopiero pierwszy tak na prawde mielismy sie zaczac starac dopiero po urlopie bo jeszcze chcialam troche poszalec na urlopie drinki i te sprawy:) ale po ostatniej wizycie u ginki i wykryciu torbieli endometrialnej postanowilismy nie zwlekac i zacząc od razu;). U nas z synkiem udalo sie przy drugim cyklu bralam wtedy wiesiolka poczal sie dokladnie w owulację nawet czulam bol owulacyjny wtedy:).

Kurcze podziwiam Was na prawde nie wiem czy dam rade psychicznie tak dlugo sie starać nie umiem sobie tego wyobrazic bo w 1 ciaze zaszlam od razu.Teraz naczytalam sie duzo o tej torbieli i tak sie boje...ehh tymbardziej , ze 6 lat stosowalismy nmpr i tez zadnej wpadki....glupie mysli mam.

U mnie owu na 100% sluz plodny rozciagliwy do tego zaczynam powoli czuć bol owulacyjny. Wiec wstrzelismy sie idealnie dziewczynkowo pozostaje tylko czekac.

Miciur-ka Odpisalam Ci na wiadomosc:) na skrzynkę. Oba wykresy super, nic się nie dzieje tam:) Ja już mam dość szczerze tych wizyt lekarskich, teraz już nic więcej mi nikt nie proponuję tylko drożność i ceny rzucają badań powyżej 1500zl,nie mam już takich pieniędzy na wywalanie ot tak,szczególnie teraz kiedy dom kończymy budować. Mi potrzeba chwili spokoju ,a nie badań za tysiące złotych . Bo ja żyje ciągle dla kogoś,ciągle za kogoś coś robię,zalatwiam ale powiedziałam dość już

Elenaa- to chociaż jeszcze masz czas żeby poobserwowac swój organizm przed staraniami :) . Ale.widze ze owulację masz też późno jak i ja.

Maziajka - no długie starania strasznie wykanczaja psychicznie a później już Ci nie zależy na płci tylko żeby w ogóle zajść w ciążę. Ja teraz z 5 cykl bez żadnych zabezpieczeń i ciąży brak - myślę że mi to by się nigdy nie zdarzyło żeby tak zajść za 1 razem hah.

Airfix - ooo a ja nic nie dostałam i widzisz ... cie tu mecze hahhahah.[emoji14]. Swoją drogą nie wiem czemu nie dostałam ale BB zawsze coś musi przyszwankowac ;). U mnie dziś z 36.40 na 36.49 , ciekawe co jutro powie mi termometr ;).

No wiesz zależy do jakich lekarzy chodzisz, może jakieś naturalne sposoby samej by się sprawdziły , a nie chemia. Znalezienie dobrego lekarza a nie naciagacza to jest już połowa sukcesu. Sama wiesz jak jest najlepiej dla Ciebie . ja ostatnimi czasy myślę czy by nie kupić ziemii w Polsce chociaż właśnie na ewentualny domek w przyszłości . :)

Miciur-ka teraz można kupić ziemię w pl..Najwyżej sprzedasz potem,to zawsze w cenie będzie :) u mnie grunty tak poszły w górę ze szok, a ja marudzilam że za dużo zapłaciliśmy :) Z tym bb to masz rację,ciągle się cos dzieje. .Z telefonu pisać posta to muszę kopiować i wyjść i wkleić drugi raz:) Ja już dość chemi mam, już przeszłam 6cykli stymulowanych clo, potem 5 femara...tylko to organizm rozwala i hormony. I jak nie było nic tak nie ma. Ja w ciążę zachodze, tylko nie utrzymuje. Biorę Acard teraz którego nie mogę,siniakow już mam sporo ale może pomoże w zagniezdzeniu no i serce mi przestało szwankowac:)

Airfix - no zależy gdzie te ziemie i jakie ceny bo wiadomo ze jak kolo Warszawy to już w ogóle cena kosmos ;) - ja z Pomorza jestem to działka tak 40 -50 tys można myślę juz kupić ileś tam km od mniejszego miasta. Tylko my się zbieramy z W. I chcemy dom kupić w irl.bo narazie zostajemy a teraz wynajmujemy i masakra czynsz.taki jest plan ze jak tu chata będzie to można nawet na raty w pl kupić ziemię i spłacać wszystko żeby już było. I sobie stało . I myśleć dalej co robić ale chcę mieć ten komfort ze jak wrócę do pl to będę miała wybór do swojego domu z ogródkiem ;) . A na jakim jesteście etapie budowy ? Fajna strona extradom jeśli szukasz inspiracji na cokolwiek ;).

A widzisz ja w ogóle nie zachodze w ciążę, ale u mnie "nic nie wykryto" , ale.masz rację chemia to tylko co rusz nowa wymyślają a to rozwala w większości organizm , mało co pomaga - zależy też od lekarza - Mój w sumie jest niezły ale on właśnie taki jak da się naturalnie to będzie próbował wszystkimi nat.sposobami. dlatego do niego chodzę bo mój poprzedni to co wizyta tabletki i bierz garściami - i wtedy zobaczymy ...tez takie a nóż widelec to a jak nie to tamto .strasznie mnie wkurzalo. Najważniejsze że z sercem ok ,

reklama
miciurka mi to w sumie nie zalezy tak bardzo na plci.po prostu chcialabym parke i jesli moge szczesciu dopomoc to czemu nie sprobowac:-) ale jak bedzie maly chlopaczek tez bede szczesliwa.W pierwszej ciazy strasznie chcialam corke i poczatkowo mialam mala zalamke jak sie okazal chlopaczek .Teraz juz nie.mam takiego parcia bo wiem ze bede kochac.dziecko.bezwzgledu na plex

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry