reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix u Ciebie zawsze pod górkę. Oby szybko przeszło.

Miciurka to teraz czekanie będzie na testowanie ;)

Maziajka powodzenia :) kalafiory i brokuły możesz jeść :) ja to byłam niepocieszona marchew i pomidory w koło.

Magic ja to bym teraz wpadkę musiała zaliczyć. Mój już dźwięki wydaje i się uśmiecha. Nauczył się sam z siebie zasypiać w łóżeczku. Dziś 7 godzin przespał ciągiem. My też kp. Piotruś tylko w szpitalu jadł mm.

reklama
miciurka nawet tu na tym.topicku wyczytalam ze przed lactpvaginal trzeba brac ale ja tez ekspertem.nie jestem.moze sie jakis wypowie:p

Ellise ja akurat brokuly i kalafior uwielbiam

u mnie dzos 7 dc i jakies plamienie do tego czulam jajnik lewy a na nim.mam torbiel wiec.pewnie.dlatego ehhh

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

miciurka nawet tu na tym.topicku wyczytalam ze przed lactpvaginal trzeba brac ale ja tez ekspertem.nie jestem.moze sie jakis wypowie:p

Ellise ja akurat brokuly i kalafior uwielbiam

u mnie dzos 7 dc i jakies plamienie do tego czulam jajnik lewy a na nim.mam torbiel wiec.pewnie.dlatego ehhh

Maziajka - może ktoś niech się jeszcze wypowie kiedy dokładnie to lacto. Brać :) . A plamienie to może i torbiel.

Ja kilo truskawek wrąbałam z łatwością - fajne ze sezon się zaczyna będę na samych truskawkach i serkach żyć hihi :).

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Airfix oby szybko ten potas się unormował.

Maziajka ale przed serduszkowaniem jak Lactowaginal założysz, to kapsułka zanim się rozpuści, to trochę potrwa, a nie wiadomo czy środek zawarty w środku po rozpuszczeniu nie blokuje jakos plemników. Także ja też bym stosowała po, narazie stosuje profilaktycznie aby nie miec infekcji.

Miciurka już są polskie truskawki :) ?

Miciurka skoro złapałaś półpaśca to musiałaś mieć osłabiony organizm. Obyś teeraz od synka i męża czegoś nie złapała.
U mnie też w tym cyklu test owulacyjny wyszedł pozytywny w 19 dc, owulacje wg mnie miałam w 20-21 dc (miałam skok temp, kucie w prawym boku i test pozytywny w 19 dc), a tymczasem będąc na usg w 26 dc lekarz mówi, że pęcherzyk 19 mm. Więc już nie wiem czy druga owulacja, czy tamten nie pękł, aczkolwiek od 6 dni mam faze temp wyższych i to widać ewidentnie na wykresie, więc jeśli nie było owulacji to skad takie temperatuty? Skoro pęchrzyk 19 mm to powinien peknac dziś lub jutro. A dziś test owu był ujemny. Takze ja już nic nie wiem! Jedno wiem, że cykl księzycowy wyznacza mi owulacje w 1 kwarcie, a dziś jest 1 kwarta, zaczynam wierzyć w takie rzeczy ;)

Elenaa- tak miałam napewno osłabiony, bo po wycieciu migdałków, dwa razy w szpitalu , krwotoki, brak jedzenia także tu brak zdziwienia. Właśnie tez dziś miałam skok w 19 dc. I chyba teraz poczekam 1.5 lub 2 dni i może trafimy na owu plus 12 h . Jeszcze ;). Bo dziś już starania były :). - a u Ciebie może organizm się szykował dl owulacji a nie doszło do niej. Albo w tym cyklu masz dwie ;). Skoro na usg potwierdził, tak się właśnie zdarzają wpadki - bo od koniec cyklu niby bezpiecznie hehe ;) . Ja chyba obstawiam podwojna owulację bo by ci temp nawet jeśli by skończyło to by spadło zaraz a jak się trzyma. Zobaczysz co prawda po czasie ale po długości cyklu.

Pl truskawek nie ma ale hiszpańskie są hahaha :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

elena nie mam pojecia czytalam.ze na godzine przed by sie wlasnie rozpuscilo ale to bylo.milion.stron.temu

miciurka niestety mam torbiel endometrialna poki co.mala ginka kazala od razu sie starac bo ja chcialam dopiero w sierpniu.

Ja lactovaginal stosuje ale to w związku z infekcja teraz. Ona się długo rozpuszcza-ta kapsułka,wiec może być problem przy staraniach. Lepiej już użyć Sylku, Rephresha albo Abiofemu.
Byłam we wtorek u lekarza rodzinnego bo nie mogłam z bólu serca wytrzymać. Lekarz stwierdził że objawy typowe dla niskiego potasu mam.Kazał zrobić badania i okazało się całkiem odwrotnie- mam za wysoki potas.Powyżej normy i nie wiadomo czemu. Bo przecież ja na diecie bez sodu i potasu. Dostałam skierowanie do kardiologa A do tego czasu musialam wrócić do leków na serce które brałam wcześniej . Infekcji grzybiczej nie mogę wyleczyć po antybiotykach,leki mi dokładają i działa to na chwile.

reklama
Do góry