reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć dziewczyny . Chciałabym się przedstawić jestem mamą trzech synów i teraz spodziewam się córeczki.
Forum obserwuję od bardzo dawna pamiętam jak o córeczkę starała się jeszcze Zakręcie. Podczytywalam forum namiętnie stosowałam się do zaleceń ale bezskutecznie w międzyczasie miałam dwa poronienia jedno w 6 drugie w 9 tygodniu . Nie wierzyłam że jeszcze może mi się udać .Przestałam zażywać suplementy bo stwierdziłam ze to mogła być wina poronien, ale okazało się że to wina tarczycy,którą zaczęłam leczyć. Dietę też sobie odpuściłam aż tu nagle okazało się że jestem w ciąży i że spodziewam się córeczki. Piszę dziewczyny bo wierzę że dieta ma duży wpływ na planowanie ale myślę że to nie dzieje się tak szybko ze trzeba długiego czasu żeby zaszły zmiany w organizmie ,które sprzyjają poczęcia odpowiedniej płci. W każdym razie jestem bardzo wdzięczna Pirani za jej rady oraz ,że dzięki niej zdecydowałam się jeszcze raz spróbować zawalczyć o wymarzoną płeć i bardzo kibicuję Airfix, I wierzę że jej się uda i już niedługo będzie się cieszyć wspaniałym bobasem, życzę jej z całego serca jak i wszystkim dziewczyna wymarzonych i zdrowych bobasów . I jeszcze każde dziecko jest wspaniałe bez względu na płeć ,kocham moich synów nad życie i myślę że można próbować zawalczyć o marzenia ale i tak każdy kocha swoje dziecko bez względu na płeć. Kiedy się rodzi dziecko nic już nie ma znaczenia człowiek zakochuje się na całe życie. Powodzenia wszystkim .

reklama
Majorcia Dziękuję Ci pięknie za wsparcie :* Bardzo mocno gratuluję spelnionego marzenia, choć wiadomo ze każde dziecko się kocha mimo płci innej niż ta która się zamarzy to jednak po 3 synkach ta córcia jest takim chyba dopełnieniem wszystkiego u Was:)

Jasne Airfix radość nasza jest wielka . Wierzę że i tobie już niedługo się uda. Życzę Ci tego z całego serca. Będę tu czasem zaglądać żeby usłyszeć dobre wieści również od Ciebie.

Hej
Majorcia gratulacje. Na pewno masz wspaniałe dzieci. Super niespodzianka z płcią maluszka.

Airfix trzymam kciuki za ten cykl. Moze właśnie on będzie tym szczęśliwym.

Elenaa jak tam u ciebie?

Magic fajnie starszy synek reaguje na młodszego. Niedługo będą najlepszymi przyjaciółmi i będą się razem pięknie bawić.

U mnie dziś 18 dc. Chyba za późno zaczęłam testy owu robić. W 16 dniu cyklu całkiem wyraźna kreska a wczoraj i dziś nic. A chelismy tak jak urolog radzil wstrzymac sie z seksem 5-7 dni przed owu a tu chyba przrgapione wszstko.A z resztą i tak by się nie udało więc żaden problem. Mamy profertil, mąż zaczyna brać. Nie chce mu psuć humoru ale czuję że to nic nie da. Nie uda nam się. Wczoraj minął rok starań.

Airfix w kolejnym cyklu starań robicie jakis odstęp? czy już nie patrzysz na te odstępy?

Tynka wiem, że pewnie Ci cięzko, ale musisz znaleźć w sobie więcej optymizmu. Takie leczenie napewno poprawi jakość plemnikow, nie ma innej opcji. Na stonie tego leku jest napisane zresztą, że: "Istnieją obecnie 4 badania, których wyniki potwierdzają lepszą płodność dzięki stosowaniu PROfertil®." Potrzebujecie czasu, aż lek zacznie działać. Jestem przekonana ze w przyszłym roku zostaniecie rodzicami w sensie, że bobas się urodzi, a zajść uda Wam się już teraz niedługo :-) wspomnisz moje słowa, zobaczysz!

A tak swoją droga to niezła cena tego leku :/

A u mnie chyba wczoraj/dziś jest owulacja, choć temp bardzo spadla, ale wiem, ze podczas owu jest to mozliwe. Wiec jutro spodziewam się skoku. Ale przez to że ten cykl tak się rozlegulował, to chyba dopiero w lipcu zaczniemy starania, bo w czerwcu dni płodne pokryja nam się z weselem kuzynki, więc nie będzie nawet czasu ani miejsca :p Zobaczymy.

Ostatnia edycja:
Elenaa tez dużo czytalam o tym środku i jednym pomaga innym nie. Bardzo bym chciała żeby na męża zadzialalo ale nie chce sobie robić nadziei bo potem rozczarowanie bardziej boli.
Kochana mojego męża kuzyn począł córkę na naszym weselu ha ha ha wiec nigdy nie mów nigdy! A niż się jakiś szybki numerem trafi a po lampce wina będzie na pewno lepsza ochota i złoty strzał:-)

Elenaa i Tynka wielkie dzięki. Termin mam na połowę września więc jeszcze połowa ciąży przede mną. Więc teraz czekam by szczęśliwie donosić moje maleństwo.Pozdrawiam. Mokosz ale każdy kto się decyduje na dziecko chce przede wszystkim zdrowego dziecka.

Mokosz to forum jest o tym czy można zaplanować płeć, ja osobiście bardzo się cieszę że trafiłam na nie trzy lata temu, po tym jak urodziłam najmłodszego synka Można się z tego całego planowania śmiać można w nie nie wierzyć i z tym się też zgodzę były tu dziewczyny którym być może pomogło to całe planowanie być może był to przypadek,i były tu dziewczyny które się rozczarowały i nie wierzą że można zaplanować płeć. Każdy ma prawo do swoich wniosków, czy mnie pomogło planowanie czy tak miało być na 100% nie wiem ale obserwowałam swój organizm bardzo długo i wiem że ta dieta zalecana przy planowaniu ma bardzo duży wpływ na cały organizm , na nasze hormony ,elektrolity nasze ph tak jak kiedyś pisały tu dziewczyny. Dziewczyny obiecałam sobie że jak zajdę w ciąże to napiszę kogo noszę pod sercem Przyznaje że stosowałam się do zaleceń , wiedząc że były już dziewczyny którym to w niczym nie pomogło ale chciałam spróbować sama pragnąc przede wszystkim dziecka . NIE BĘDĘ WIĘCEJ PISAĆ NA TEN TEMAT KAŻDY MA SWÓJ ROZUM NIKT NIGDY NA TYM FORUM NIKOGO TUTAJ DO NICZEGO NIE NAMAWIAŁ NIE ZNIECHĘCAŁ I NIKT NIGDY NIE BĘDZIE WIEDZIAŁ NIC NA 100% i nikt nigdy nie poda ani nie podał tu recepty na zdrowa dziewczynkę lub chłopca , bo takiej nie ma.

reklama
Majorcia gratuluję córeczki. Będzie małym rodzynkiem.

Airfix cały czas trzymam kciuki. Nie poddawaj się. Męża w końcu na badania wypędź.

Tynka nie poddawaj się. Mi się za 13 razem udało i to w cyklu, w którym mąż miał kiepskie wyniki.

Magic fajne imiona :) bracia będą szaleć ze sobą. Moja córka też kocha Piotrusia. Ostatnio stwierdziła, że sama go urodziła. Mój synek jest taki kochany, że aż chciałoby się kolejnego maluszka :) kolki nie zazdroszczę.

Do góry