reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Maziajka- ja czytałam po prostu co zakwasza organizm , i jakie są rzeczy zakwaszajace a jakie alkalizujace, plus te suplementy co dziewczyny polecają. Magnez itp.- Aspartam tez dobry - dużo witaminy C, to jak już musisz pic to kup wit C w tabletkach rozpuszczalnych i pij to oprócz wit c w kapsułkach. To przynajmniej zakwasi. Cola (bez kofeiny musi byc) to - szklanka coli zakwasza i potrzeba aż 10 szklanek wody żeby to zneutralizować ;) . Jeśli chcesz to chyba tez mam gdzieś screenshoty na telefonie - taki skrót co jeść jakie suplementy kiedy i jakie olejki. Że np pomaga na dziewczynkę księżyc w nowiu, lampa solna i olejek - ja mam pomarańczowy. :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

woda z cytryną w staraniach na chłopca jest polecana. Ja piłam :)

Maziajka ja też lubię kalafior :) powodzenia

Airfix jak organizm jest słaby, to łatwo wszystkie zarazki łapie.

Maziajka - z cytryny to jedyne pamiętam ze dziewczyny robiły roztwór z wodą i cyt. żeby się zakwasic - tampon i do środka. Cola ma taką brudno złota etykietę - ona jest caffeine free I sugar free - ma za to Aspartam który jest polecany na dziewczynkę , za to cola normalna chłopczykowa jest. Także to musi być ta cola bezkofeinowa. :) . Spróbuję ci podesłać screeny na priv .

Edit:
Airfix - a ty dalej mierzysz temp. Słuchaj mam takie pytanko - bo wykres w tym cyklu u mnie wygląda troche inaczej niż w poprzednich - temp . W 1 fazie jest bardziej unormowana w sensie nie mam takich wahań i zębów dużych /\/^ aniżeli miałam wcześniej , tylko takie małe zmiany z 36.16 na 36.13 , na 36.16 znów później na 36.14 , czy to oznacza jakieś zmiany hormonalne ? Tak się zastanawiam.czemu w tym cyklu takich "zębow" na wykresie nie mam , ciekawski jestem a może coś wiesz :) .

Ostatnia edycja:
Miciur-ka Jeśli mierzysz tym samym termometrem to jak najbardziej ze świadczy to o uregulowaniu hormonów. Długo miałam takie wykresy prostolinijne:) teraz mam zeby hihi

Airfix - dzieki za opinie , tak mierze tym samym termometrem , czyli poszło w dobra stronę w sumie ;) hormonalnie. No to ciekawe co będzie w tym cyklu bo ostatecznie nie wyszło nam planowanie odstępu w tym cyklu, inne czynniki spełnione jak dieta i się zakwaszałam- także ciekawe ciekawe.

Hej dziewczyny jestem tu nowa ale czy ktoś może mi pomoc z testami owulacyjnymi.Testuje od 11/05/2016 Potrafie zdrobic 3 testy dziennie Dziś o godzinie 12 zrobiłam test i paseczki są takie same o godzinie 14 zrobiłam następny tylko ze pasek testowy już jest jaśniejszy a na 3 teście o godzinie 16:30 paseczek testowy tez jest jasny ale widać go bez problemu . Wiec kiedy owulka jutro ? I przytulanki tez jutro czy zacząć już od dziś ?

reklama
Paula -witaj , starasz się o dana płeć czy po prostu się starasz ;) ? Zastanawiam się czemu tak często robisz testy,Po pozytywnym teście owulacja może nastąpić do ok.48 h

Do góry