reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maziajka - ja dziś zrobiłam tak - sylk 20 min przed i godzinę po . (Żeby tak od razu nie powybijać wszytskiego) ;) . A po 5-6 h od starań lacto. - dziewczyny tu wiele razy pisały ze sylk dobry bo nie unieruchamia tak plemników jak np. Represh , a ph kolo 4 to ok. , mam jeszcze płyn do higieny intymnej z ph 3,5 - i musze powiedzieć ze widzę różnice po tym wszystkim - kilka mies to zajęło ale widzę. W tym cyklu śluzu płodnego jeszcze nie widziałam. I ogółem widzę ze mam zakwaszony organizm- nie jest to dobre..., a jeszcze co do sylku mam zamiar sobie aplikować co kilka h , żeby utrzymać ph - nie mam pasków ph (bo kupiłam złe) wiec na oko po prostu .

Airfix - to niezła jazda z tym lekarzem i co tu za nowe rzeczy wychodzą. .. a wcześniej miałaś taki problem ? Z infekcjami to musisz wyrównać sobie florę w organizmie. Probiotyków duzo, jogurtów. Zbilansowana dieta, zero słodyczy, dużo wody.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Miciurk-ka Ja jogurtów jem dużo no bo ta dieta dziewczynkowa, i probiotyki brałam. I dopochwowo cuda żeby ph spadło...I ciężko jest. Z tym potasem pierwszy raz tak i lekarz mówi ze objawy moje przeczą wynikom i wiedzy medycznej. Zmuszam się do picia wody żeby wyplukac to i po dwóch dniach jest lepiej.

Maziajka ten lactovaginal był dała godzinę po...A przed samymi staraniami jeśli ph będzie wysokie to żel jakiś,jak dobre ph masz przed to nic bym nie dawała. Dopiero po coś.

Airfix Twój mąż też powinien się przeleczyć. Mi gin mówiła ze faceci zreguly sa nosicielami i nie maja objawow. Może niech smaruje się Clotrimazolum. Mi jeden lekarz przepisał triderm ale to na receptę i tez kazał aby mąż się smarowal. Teraz miałam kontrolę. To lekarz mówił ze infekcja wyleczona ale w sumie wymazu nie zrobił więc muszę wierzyć na słowo. Ale też faszeruje się kwasem mlekowym równie doustnie aby to cholerswto nie wrocilo. Stwierdził ze wystarczy jak wybiorę 10 dni lactovaginal i 20 dni provag. Ale myślę ze pobiore cały kolejny cykl.

Ja kupiłam jeszcze abiofem. Ale to nie wybija tego kwasy mlekowego? Na noc to stosować na zmianę z lactovaginalem?

Airfix - no ja właśnie tez jogurty i serki i inne bo przez moje migdałki jakoś tak wyszło ze same.rzeczy mięciutkie, teraz jest dobry czas na takie jedzenie bo orzeźwiające jakby na ciepłe dni plus truskawki , maliny - no jakoś da się rade. Ja osobiście lubię.

Ja ph patrze po sluzie, lepiej żeby nie był taki płodny i tego się trzymam po prostu mam.jakies paski ph ale chineza chociaż wczoraj śluz mi zrobiło ze ph 8 ,

Z tym potasem nie słyszałam żeby były takie aż problemy . Z nadwyżka. Pij wiec duuużo wody ,

A mąż też by clotrimazolum się posmarowal, chociaż ja też miałam infekcje a mój W. Nie mimo że właśnie gin mówił ze musi się smarować tez.

Maziajka - oprocz twgo co ju pisalam czyli brak sluzu -ja mam tak - paznokcie się łamią (ledwie odstają od palca i juz bam), cera straszna (jeszcze takiej nie miałam ) , cera sucha, mam tak przesuszone zwłaszcza ręce ze aż boli. ( nie zmywam naczyń bez rękawic) , smaruje kremem ale mało pomaga. Między palcami u rąk mam taką sucha skórę ze takie płatki aż suche.

Dziewczyny maz też się smaruje Clotrimazolum na szczęście; ) choć trzeba wrzasnac żeby nie zapomniał. Było już lepiej to przestał stosować i dziś na nowo czuje. Tak nie mam żadnych objawów, jak tylko mają być przytulanki to normalnie ogień i pieczenie. A potem cały dzien z głowy

Maziajka Ja niestety nie mogę pić alkoholu z uwagi na chorobę krwi, alkohol rozrzedza krew i byłyby problemy u mnie. Nie mam pomysłu.
A kawa bezkofeinowa? Kofeina to na chłopca dlatego pytam czy taka bez kofeiny mogłaby być.
Pepsi pije i wodę.

ojj to rzeczywiscie problem ja dziennie piwko pije:-) ale kawe tez musze z tym ze duze capucino wiec espresso.a reszta mleka a mleko.dziewczynkowe.Pije tez dzienne 3 l wody z cytryna

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Maziajka - ja bym wody z cytryna nie piła - bo z tego co się naczytalam to - woda z cytryna i rzeczy cytrusowe mimo że są kwaśne dla nas w smaku są alkalizujace dla naszego organizmu - tez piłam i przestałam. Polecam cole bez kofeiny.

Airfix pepsi chyba też ma kofeinę co ? Dobrze ze się mąż smaruje :)

Do góry