reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Polisia Witaj:) Ja niestety ale dalej tu tkwie :) Fajnie ze stare staraczki wracają znów :)

Elena Ja również starania od maja znów zaczynam, także będzie nas dwie:)

Aga30 Ja u Ciebie trzymam kciuki za synusia. U mnie z odstepu 5dni przed owulacja jest synek:) teraz celuje 2dni przed,choć różnie to bywa jak się owulacja zechce przesunąć :)

reklama
hejka kochane dawno mnie nie było na forum ja staram się o chłopca i 22 grudnia zaciazylam i teraz się boje czy się udało z chłopcem bo za dużo nie zrobiłam brałam ta argininę potas sod i potas w badaniach miałam wysoki i w dzień w którym miałam ostatni dzień plodny 15 dc zaciazylam myslalam ze nie będzie już plodny bo czułam owulacje w 13 dc i chciałam sobie sprawdzić jak ph mi się podniesie bo zawsze mam 4 lub 4,5 babskie ph no i w ten dzień dwa razy wypilam sode napoj i przed soda na paluch sprawdziłam paskiem ph do 7 -8 się podniosło no to mowie zobaczymy ale pewnie się nie uda po wszystkim szybko zmierzyłam ph kurcze spadloo do 5 szybko znowu paluch i soda ale nie wiem boje się ze to za mało beta hcg robiłam 29 dc -46 po 48h 31dc-126 to chyba babska beta przyrasta dużo do tego zalamalam się jak zobaczyłam cycuchy ze bola bardzo i trochę rozpulchnione a to chyba te dziewuchowe bo podobno piersi na corke szybciej rosna i sa rozpulchnione jak u was było w chłopięcych ciążach tez wam się szybko piersi powiekszaly ? pozdrawiam

Magda U mnie jedynym objawem ciążowy w ciąży z synkiem były mega bolace piersi,rozpulchnione i ból występujący przy ściąganiu stanika.Potem już tylko doszły wymioty:) u Vivienki bodajże beta szybko przyrastala a jest synus:) Teraz zostaje trzymać kciuki &&&&

dziekuje kochana to forum to duże wsparcie będę teraz częściej bo czuje ze jakach deprecha mnie lapie hehe to chyba od tych hormonow

Magda1609 ja też liczę na syna. Jestem w 4 miesiącu ciąży. Przeczucia są różne daje 90% że córka eh. Płci jeszcze mi nie powiedziano. Kiedy pomyślałam o kolejnej córce to również deprecha była ale z czasem kiedy to kolejny miesiąc ciąży mija to parcie na chłopca maleje. Co ma być to będzie.

hejka kochane dawno mnie nie było na forum ja staram się o chłopca i 22 grudnia zaciazylam i teraz się boje czy się udało z chłopcem bo za dużo nie zrobiłam brałam ta argininę potas sod i potas w badaniach miałam wysoki i w dzień w którym miałam ostatni dzień plodny 15 dc zaciazylam myslalam ze nie będzie już plodny bo czułam owulacje w 13 dc i chciałam sobie sprawdzić jak ph mi się podniesie bo zawsze mam 4 lub 4,5 babskie ph no i w ten dzień dwa razy wypilam sode napoj i przed soda na paluch sprawdziłam paskiem ph do 7 -8 się podniosło no to mowie zobaczymy ale pewnie się nie uda po wszystkim szybko zmierzyłam ph kurcze spadloo do 5 szybko znowu paluch i soda ale nie wiem boje się ze to za mało beta hcg robiłam 29 dc -46 po 48h 31dc-126 to chyba babska beta przyrasta dużo do tego zalamalam się jak zobaczyłam cycuchy ze bola bardzo i trochę rozpulchnione a to chyba te dziewuchowe bo podobno piersi na corke szybciej rosna i sa rozpulchnione jak u was było w chłopięcych ciążach tez wam się szybko piersi powiekszaly ? pozdrawiam

magda nie przejmuj się objawami w ciąży to się w ogóle nie sprawdza ja w tej ciąży miałam zupełnie inne objawy, podobno na dziewczynkę szybciej bolą piersi i szybciej rosną ponadto są większe - muszę to obalić w tej ciąży bardzo mnie bolały piersi, szybciej zaczęły rosnąć i większe a i tak chłopczyk :-) Ponadto dziewczyny wierzcie największe parcie na konkretna płeć jest na początku ciąży później to mija :-) Poza tym nie zamartwiaj się już masz maleństwo w brzuszku o określonej płci i tego nie zmienisz możesz je teraz tylko bardzoo mocno kochać :-)
Co do odstępu od owu to też kurka muszę obalić bo pierwszego synka mam z 2 dni przed owu z jednego strzału przy 7-cio dniowej wstrzemięźliwości, a drugi synuś najprawdopodobniej 1 dzień przed owu bo w owu też były staranka ale docierają do komórki te które są najszybsze i już gotowe :-).

Aga długo Cię trzymają w niepewności z płcią :-) ale myślę że u Ciebie synek będzie zresztą na forum zrobiło się chłopczykowo także wszystko możliwe :-) trzymam kciuki

dziekuje wam kochane martwi mnie tez bol brzucha mam go codziennie od poludnia do wiecora co jakis czas taki bol jak na okres biore nospe 13 do lekarza jak zaczyna bolec brzuch to juz mi wszystko obojetne plec nie wiem czy ten bol jest normalny nawet nospa nic nie pomaga :no2:

Magda A to nie jest tak ze na początku boli ten brzuch bo się macica rozciaga:) Ja już nie pamiętam, ale często dziewczyny się skarżą na początku na te bóle dołem brzucha.póki nie występują żadne plamienia to chyba nie dzieje się nic złego. Musisz być dobrej myśli. Do 13 nie daleko A jeśli coś by się działo niepokojącego to zawsze możesz jechać na oddział ginekologii i powinni udzielić Ci pomocy. Glowa do góry :)

reklama
dziekuje wam kochane martwi mnie tez bol brzucha mam go codziennie od poludnia do wiecora co jakis czas taki bol jak na okres biore nospe 13 do lekarza jak zaczyna bolec brzuch to juz mi wszystko obojetne plec nie wiem czy ten bol jest normalny nawet nospa nic nie pomaga :no2:

Magda mnie też tak brzuch bolał, zwracałam na to uwagę mojemu gin ale mówił że to normalne tyle że w pierwszej ciąży tak nie miałam więc się martwiłam, okazało się że wszystko było ok :-) ja byłam po cc także też trochę sobie tym tłumaczyłam jak widzisz każda ciąża jest inna, mnie brzuch bolał do 6-7 tyg ciąży później już tego tak nie odczuwałam tylko więzadła, jak nie masz plamień powinno być ok

Do góry