reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Anuffi to już niedługo przywitasz małego Krzysia.

Rzeczywiście teraz się trochę wyludniło. Może za jakiś czas na nowo się ożywi.

Ja w poniedziałek miałam wizytę i mały waży prawie 1300 gram. Wypycha się w brzuchu. Córka już nie może się braciszka doczekać :)

reklama
Witam!
Już jakiś czas temu udzielałam się na forum w zasadzie zbierałam wszystkie rady dotyczące zaplanowania dziewczynki ponieważ mam 2 synów i marzyłaby się nam córka :-) Od czasu kiedy tu byłam wiele u mnie się wydarzyło i starania przerwaliśmy. Teraz temat powrócił i zaczynam przygotowania do kolejnych starań - odszukuje sobie wszystkie porady z forum i też chciałam zapytać czy może jest jakaś lista, spis dziewczyn stosujących się do diety, suplementów i pilnowania dni cyklu żeby zaplanować płeć dziecka na ile się sprawdziły i są skuteczne te wszystkie metody?

84misia ja mam 2 dziewczynki. Wszystkie z przed owulacji. Teraz jestem w ciąży i nie wiemy co będzie bardzo chcemy syna, celowaliśmy w owulację, zobaczymy za 3 tygodnie co tam u mnie zamieszkuje. A ty masz jakieś rady na synka? Jak przebiegała ciąża z synami?

Na synka rada :-) z doświadczenia za każdym razem zaszłam w ciążę w samą owu, a ciąża każda inna skrajnie inna w 2 ciąży byłam pewna że dziewczynka tak bardzo różniła się od pierwszej a tu sie okazało że chłopiec. Tak więc objawami ciążowymi bym się nie sugerowała - wszystkie opowieści o objawach ciążowych naprowadzających do płeć dziecka to po prostu przesądy i tyle :-)

Heyka dziewczyny w końcu koś coś napisał :-)

Elisse jeju maluszek już spory, ja moje serduszko będę podglądać w przyszłym tygodniu już się nie mogę doczekać, czuje jak sobie w brzuszku pływa to takie fajne uczucie no i oczywiście rozpychanie coraz częściej :-)

Aga trzymam kciuki za synusia, ja tak jak 84misia uważam że nie ma co patrzeć na objawy w ciąży ja też zupełnie inaczej się czułam do 16 tyg mdłości i wymioty, co innego jadłam, piersi większe także to wszystko nie ma znaczenia:-)

Anuffi jeju od Ciebie się zacznie :-) a potem pokolei

84misia ja mam 2 dziewczynki. Wszystkie z przed owulacji. Teraz jestem w ciąży i nie wiemy co będzie bardzo chcemy syna, celowaliśmy w owulację, zobaczymy za 3 tygodnie co tam u mnie zamieszkuje. A ty masz jakieś rady na synka? Jak przebiegała ciąża z synami?

Aga a powiedz mi ile dni przed ovu? :-)
my od maja zaczniemy starania..nie wiem czy stosować dietę, bo niedokońca wierzę w to planowanie :-)
narazie biorę magnez i wapń, ale to takie małe dawki, tyle ile zalecają przy karmieniu piersią.
Bardziej chyba wierzę w ten odstęp od owulacji, i może w te jony ujemne ;-)
W mojej pracy wszystkie koleżanki urodziły chłopców, a praca przed komputerem. A w staraniach o dziewczynkę wyczytałam, że trzeba unikać komputera w dniach owulacji. Może to przypadek :-)
a Wy karmiąc piersią zaszłyście w ciąże? jeśli tak to jaka była płeć dzidziusia?

Hej dziewczyny. Życzę Wam wszystkim spełnienia marzeń w tym nowym roku i szczęśliwych porodów, widzę że stara kadra tu zagląda . Co do planowania to było tutaj wiele dziewczyn które zrobiły dużo i się nie udało inne mniej i sie udało, to jak zawsze loteria, najważniejsze by dzieciaczki były zdrowe. Szkoda że forum już nie tętni życiem jak kiedyś ...

hej :) jestem ze starej gwardii :D nie wiem czy ktoś tutaj jeszcze jest, Piranha? :) co się zmieniło od 3 lat? ktoś z was może mi dać jakiś link do aktualnych wytycznych? :) będę wam bardzo wdzięczna, bo nadganianie 3 lat trochę mi zajmie! :D

Elenaa obie córki nie są tak do końca planowane, kochałam się poza owulacją aby nie zajść czyli tak 5 dni przed owu już nie było sexu był jeszcze tak 3 dni przed okresem (ale raczej do zaplodnienia doszło przed owu) Czyli by się tak zgadzało że przed owu dziewczynka. Na pewno nie w owu bo tych dni unikalam jak ognia.

reklama
Witam :-)
Nie wiem na ile komputer ma wpływ na płeć - chociaż może faktycznie bo wytwarza jony dodatnie jednak ja np. kiedy zaszłam w ciążę z moimi chłopcami to nie pracowałam i nie przesiadywałam przed komputerem. Wydaje mi się że jeżeli połączy się metody to szanse wzrastają zdecydowanie. Z tego co pamiętam największe znaczenie miała dieta, suplementy no i pamiętam że np Piranha miała lampę solną w sypialni :-) ale ja osobiście z doświadczeń dziewczyn z przed 2/3 lat stawiałabym na dietę i suplementy ( to powinny być dość spore dawki ) . W razie czego mam skopiowane notki jeżeli chodzi o planowanie dziewczynki to mogę podesłać :-)
Pozdrawiam Miłego Dnia :-)

Do góry