reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Anuffi to już niedługo przywitasz małego Krzysia.

Rzeczywiście teraz się trochę wyludniło. Może za jakiś czas na nowo się ożywi.

Ja w poniedziałek miałam wizytę i mały waży prawie 1300 gram. Wypycha się w brzuchu. Córka już nie może się braciszka doczekać :)

reklama
Witam!
Już jakiś czas temu udzielałam się na forum w zasadzie zbierałam wszystkie rady dotyczące zaplanowania dziewczynki ponieważ mam 2 synów i marzyłaby się nam córka :-) Od czasu kiedy tu byłam wiele u mnie się wydarzyło i starania przerwaliśmy. Teraz temat powrócił i zaczynam przygotowania do kolejnych starań - odszukuje sobie wszystkie porady z forum i też chciałam zapytać czy może jest jakaś lista, spis dziewczyn stosujących się do diety, suplementów i pilnowania dni cyklu żeby zaplanować płeć dziecka na ile się sprawdziły i są skuteczne te wszystkie metody?

84misia ja mam 2 dziewczynki. Wszystkie z przed owulacji. Teraz jestem w ciąży i nie wiemy co będzie bardzo chcemy syna, celowaliśmy w owulację, zobaczymy za 3 tygodnie co tam u mnie zamieszkuje. A ty masz jakieś rady na synka? Jak przebiegała ciąża z synami?

Na synka rada :-) z doświadczenia za każdym razem zaszłam w ciążę w samą owu, a ciąża każda inna skrajnie inna w 2 ciąży byłam pewna że dziewczynka tak bardzo różniła się od pierwszej a tu sie okazało że chłopiec. Tak więc objawami ciążowymi bym się nie sugerowała - wszystkie opowieści o objawach ciążowych naprowadzających do płeć dziecka to po prostu przesądy i tyle :-)

Heyka dziewczyny w końcu koś coś napisał :-)

Elisse jeju maluszek już spory, ja moje serduszko będę podglądać w przyszłym tygodniu już się nie mogę doczekać, czuje jak sobie w brzuszku pływa to takie fajne uczucie no i oczywiście rozpychanie coraz częściej :-)

Aga trzymam kciuki za synusia, ja tak jak 84misia uważam że nie ma co patrzeć na objawy w ciąży ja też zupełnie inaczej się czułam do 16 tyg mdłości i wymioty, co innego jadłam, piersi większe także to wszystko nie ma znaczenia:-)

Anuffi jeju od Ciebie się zacznie :-) a potem pokolei

84misia ja mam 2 dziewczynki. Wszystkie z przed owulacji. Teraz jestem w ciąży i nie wiemy co będzie bardzo chcemy syna, celowaliśmy w owulację, zobaczymy za 3 tygodnie co tam u mnie zamieszkuje. A ty masz jakieś rady na synka? Jak przebiegała ciąża z synami?

Aga a powiedz mi ile dni przed ovu? :-)
my od maja zaczniemy starania..nie wiem czy stosować dietę, bo niedokońca wierzę w to planowanie :-)
narazie biorę magnez i wapń, ale to takie małe dawki, tyle ile zalecają przy karmieniu piersią.
Bardziej chyba wierzę w ten odstęp od owulacji, i może w te jony ujemne ;-)
W mojej pracy wszystkie koleżanki urodziły chłopców, a praca przed komputerem. A w staraniach o dziewczynkę wyczytałam, że trzeba unikać komputera w dniach owulacji. Może to przypadek :-)
a Wy karmiąc piersią zaszłyście w ciąże? jeśli tak to jaka była płeć dzidziusia?

Hej dziewczyny. Życzę Wam wszystkim spełnienia marzeń w tym nowym roku i szczęśliwych porodów, widzę że stara kadra tu zagląda . Co do planowania to było tutaj wiele dziewczyn które zrobiły dużo i się nie udało inne mniej i sie udało, to jak zawsze loteria, najważniejsze by dzieciaczki były zdrowe. Szkoda że forum już nie tętni życiem jak kiedyś ...

hej :) jestem ze starej gwardii :D nie wiem czy ktoś tutaj jeszcze jest, Piranha? :) co się zmieniło od 3 lat? ktoś z was może mi dać jakiś link do aktualnych wytycznych? :) będę wam bardzo wdzięczna, bo nadganianie 3 lat trochę mi zajmie! :D

Elenaa obie córki nie są tak do końca planowane, kochałam się poza owulacją aby nie zajść czyli tak 5 dni przed owu już nie było sexu był jeszcze tak 3 dni przed okresem (ale raczej do zaplodnienia doszło przed owu) Czyli by się tak zgadzało że przed owu dziewczynka. Na pewno nie w owu bo tych dni unikalam jak ognia.

reklama
Witam :-)
Nie wiem na ile komputer ma wpływ na płeć - chociaż może faktycznie bo wytwarza jony dodatnie jednak ja np. kiedy zaszłam w ciążę z moimi chłopcami to nie pracowałam i nie przesiadywałam przed komputerem. Wydaje mi się że jeżeli połączy się metody to szanse wzrastają zdecydowanie. Z tego co pamiętam największe znaczenie miała dieta, suplementy no i pamiętam że np Piranha miała lampę solną w sypialni :-) ale ja osobiście z doświadczeń dziewczyn z przed 2/3 lat stawiałabym na dietę i suplementy ( to powinny być dość spore dawki ) . W razie czego mam skopiowane notki jeżeli chodzi o planowanie dziewczynki to mogę podesłać :-)
Pozdrawiam Miłego Dnia :-)

Do góry