reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Magic I tymi słowami -ze nie jesteś jej potrzebna- tylko potwierdza to ze jest prostaczka i tak naprawdę boi się jak sobie poradzi bez Ciebie skoro nowa pracownica tego nie umie :) U mojej ciotki w pracy też lecą takie teksty -więc ona też się zwalnia po 25latach i już trzęsą portkami bo nikt nie umie tego co ona i pracownice mowia-ze nie poradzą sobie przecież. Ale szefostwo doceni to dopiero jak odejdzie. Za żadne skarby świata bym nie poszła na Twoim miejscu do pracy. Kaszlesz,jesteś chora A pod sercem nosisz swoją kruszynke - po co masz ja narażać na stres,albo jeszcze jakaś gorsza chorobę. Trzymaj się Kochana i nie daj się :*

reklama
Maran śliczna córeczka, jeszcze raz gratuluję, cieszcie się sobą :-)

Airfix
kurcze szkoda że nic nie wyszło, ja trzymałam kciuki i mogę brzuszek śmiało oddać. Może mąż uda się namówić na badania jeszcze

Magic to się nazywa wdzięcznośc, ja bym nie szła jeżeli Cie ma zwolnić, nic Ci nie zrobi i tak, pracodawca nie ma prawa Cie zmusić do pracy na l4

Jeszcze nie badałam hormonów, myślę, że dopiero zbadam jak skończe karmić piersią. Planuje do 8 msca karmić, a potem zacząć pomału odstawiać synka :-)

Paulina0308 a jak u Ciebie hormony ?

Napisała elisse, że "Aby było mniej sodu i potasu, to dieta bez ziemniaków, pomidorów, gruszek i bananów :)" to od stycznia koniec z ziemniakami, gruszkami i bananami. Gruszki i banany to moje ulubione owoce :p

Jak przejrzałam te statystyki z planowań płci o których pisałyście niedawno na forum, to coraz bardziej jestem przekonana że jednak nie da się zaplanować płci :-)

Dziewczyny a nie chciałyście poznać płci dziecka dopiero przy porodzie?
Ja się zastanawiam nad tym aby w kolejnej ciąży poczekać z tą informacją do porodu...kiedyś nasze mamy nie wiedziały i przy porodzie miały niespodziankę :-) ciekawe czy dałabym radę wytrzymać tak długo czasu.

Elenaa Pewnie przy każdej wizycie lekarskiej na wstępie musialabys mówić - Tylko proszę nie mówić jaka plec:) Bo wiesz ze czasem lekarze ot tak sobie coś rzuca oglądając ekran na usg:) i po niespodziance. Mialam kiedys tez taki pomysl ale chyba bym umarła z ciekawości :) już w pierwszej ciąży o płci dowiedziałam się w 26tyg,a i tak przeczucie mówiło ze lekarz się myli (nie mylił się ) i czekanie do porodu-kto ma racje:) więc pomimo tego ze mówiono ze synek będzie to parę ubranek różowych miałam...o i piękny różowy kocyk z H&M-musiałam go kupic;) na szczęście na drugiej stronie był kremowy w jakieś brązowe zwierzaczki:p

reklama
Airfix smutno :( przykro mi, że się nie udało :( u mnie też nici.. jutro przyjdzie na bank @ (dzisiaj i wczoraj robiłam testy oczywiście negatywne), trochę się podłamałam, ale staram się ogarnąć jakoś :)

Magic olej tą kobietę! najważniejsza jesteś teraz Ty. Skoro jest na tyle bezczelna to niech sobie sama radzi! :) Wogóle to czas szef - facet lepiej kobietę traktuje niż szef - kobieta, ech... ;/

Aga Trzymam mocno kciuki żeby się udało i czekam na Twoje testowanko ;)

Elenaa u mnie hormony jak na złość typowo chłopczykowe, sam testosteron sporo ponad normę. Ale ostatnio doszłam do wniosku (mimo że z tyłu głowy mam, że to planowanie to o kant du** potłuc :D) że rozpoczne suplementacje i od dokładnie 7 dni łykam żurawinę (Urinal Intensiv), cytrynian magnezu i witaminę C (1000) i D(1000) ;) A i codziennie (od 7 dni :D) rano zjadam biały ser :)

Tak rozmawiacie o aspektach zaowodowych i ja za nim rozpoczęłam starania takie już na poważnie ze stymulacją to miałam ofertę pracy, w zawodzie, średnio-płatna, ale doszłam do wniosku, że jej nie przyjmę bo co to będzie zajdę w ciąże i popracuje z 6 miesięcy i tyle i później jak to będzie wyglądało, że zaraz odejde i później bez szans powrotu zapewne. A że mieszkam w stosunkowo małym mieście, obracam się w dość wąskiej branży, to nie chciałam, żeby ta "zła" opinia za mną poszła. W chwili obecnej nie pracuje i to jest chyba jeszcze gorsze bo jestem na maksa przez to wszystko sfrustowana i rozważam, że zaniecham starania na około rok czasu żeby znaleźć pracę i i trochę cxyli chcoiaż ten 1 - 1,5 roku w niej popracować i dopiero powróce do starań. Także kwestia zawodowa i macierzyństwo to zawsze taki ciężki temat..

Jezuuu ale się rozpisałam ;)

Do góry