reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maran sliczna dzidzia, moj maly tez jest z tych glosniejszych dlatego bedzie ciezko na poczatku, tym bardziej ze bede sama przez pierwsze 2tyg moj m bedzie na tacierzynskim wiec mi pomoze a pozniej trzeba sobie radzic:-)

Dziewczyny pogoda ostatnio dobija do tego jeszcze kaszel mi nie minal juz mam dosc tego przeziebienia.

Elisse to super, moj maly w 3d za zadne skarby nie chcial sie pokazac nawet zdjecie mam jak zaslania sie raczka i odwrocony do lozyska.

Airfix przykro mi, mialam nadzieje ze Ci sie uda a niechcialabys jeszcze chociaz jednego cyklu sprobowac? Malenstwo byloby wtedy chyba z koncowki lipca.

reklama
Magic Nie mogę ryzykować , w lipcu może być bardzo gorąco,a mi sie wtedy krwotoki i wylewy podskórne nasilają ,nie przeżyłabym gdyby dziecku sie cos stało. Zawsze muszę mieć na uwadze ze wylew może sie zrobić np. w łożysku. Ale nic straconego, za te miesiące aparat założę na zeby bo w ciazy nie można. I uda sie tez rozwiązać zagadkę tych wylewów bo mam badania co 2tyg teraz.

Airfix nie wiadomo, czy akurat w nasieniu. Jednak jak będziesz wiedzieć dokładnie, że jest wszystko ok, to sama też się bardziej uspokoisz. A jeśli coś wyjdzie, to przynajmniej wiesz o tym. Można próbować coś zmienić wtedy. A odnośnie samych badań, to ja też miałam takie akcje.. samo badanie to samo. Nie za bardzo rozumiem co w samym badaniu jest zboczonego? Że do pojemniczka niby? Ja tam byłam uparta i jakoś umiem przekonywać, ale rozumiem jak ciężko może być namówić osobę, która się zapiera.

Aga a może coś zaskoczy :) trzymam kciuki.

Magic mój to na części twarzy rękę miał, więc też średnio widać było. Jedyne co, to swoich klejnotów się nie wstydził hehe.

Elisse Dokładnie, jesli cos wyjdzie wtedy wiadomo co poprawiać. A tak działamy na oślep. Mój twierdzi ze zboczone jest dotykanie i sprawienie sobie "przyjemności "samemu . ( W jakże przeciez szczytnym celu ) . Jemu nie wiem czy jakoś sie to da przetłumaczyć. Bede próbowała ;)

Maran Ależ kochana kruszynka :* Wreszcie z Wami

Airfix to faktycznie nie warto ryzykowac.
Ja dziewczyny mam dola dzwonilam do firmy ze juz nie przyjde bo nie mogw sie wykurowac i czy moglabym sie zdalnie z domu zajac swoimi sprawami a szefowa na to ze nie ma takuej opcji i mam sie zjawic w firmie chociaz na 2 dni zeby pokazac qsxystko nowej dziewczynie ktora jest na moje miejsce bo po macierzynskim nie ma powrotu. Szefowa nie zaplacila mi za zaden kurs i szkolenia dt tego co robie zajmuja sie tym tylko firmy zew i duzo kasy za to biora. Sama godzinami w domu uczylam sie jeszcze z malenkim dzieckiem bo maly mial 2 miesiace a ona mi to kaze przekazac wszystko dziewczynie ktora jest na stazu i jeszcze po tym mnie zwolni. Masakra...

Magic87 A w życiu bym nie poszła uczyć kogoś ,skoro Ty się sama tego uczylas. Chodzi o to ze Ty szkoleń nie dostalas, a od Ciebie się wymaga uczenia kogoś. Niech sobie stazystka sama kurs opłaci , skoro i tak ma zająć Twoje miejsce. A może powiedz szefowej co myślisz o tym i zanies L4? I nie ma prawa wtedy Cię wzywać do pracy.

Magic_87 ja też mam beznadziejną sytuację w pracy staram się o dziecko a dopiero zaczęłam pracę. Jeżeli zaciaze szybko to wyjdą z tego pióra będzie nie milo i mało sympatycznie ale mam ogromny instynkt posiadania kolejnego dzidziusia. Magic mnie czeka podobna sytuacja.

Airfix ja przez chorobe jestem na L4 caly czas a i tak kaze mi przyjechac na co najmniej 2 dni, powiedzialam jej co o tym mysle a ona na to ze przeceniam swoja wiedze i zadzwoni dopiero jak sie uspokoje bo nie mysle tetaz jasno, a poza tym wszystkie ciezarne wg maja wszystko w nosie. Jeszcze tak beszczelnej rozmowy nie przechodzilam, strasznie sie wkurzylamtym bardziej ze wiele dla niej zrobilam mialam kilkanascie funkcji a placila grosze. Chyba jak zadzwoni powiem jej ze nie mamy juz o czym rozmawiac i sie rozlacze. Wiem ze nie powinno sie palic mostow ale jak mozna malo ze wbiurze mamy kamery skierowane na monitor to jeszcze programy szpiegowskie i ja jako wyroznienie dostalam zrzuty z wszystkuego co zapisuje na kompie.

Magic Bezczelna-przeceniasz swoją wiedze-a to dobre:) to skoro przeceniasz to niech ona zapłaci teraz tej nowej za szkolenie to się dowie ile "kosztuje Twoja wiedza". Zadzwoń do ZUS-u i powiedz ze dość ze Pani chce Cię zwolnić to jeszcze do pracy każe przyjść na L4 i co masz zrobić? ;) moment się szefową zainteresują. Nie poszlabym wiecej tam i koniec . Szefowa ma chyba o sobie za duze mniemanie. Mialam takiego szefa-za 800zl kazał mi pełnić 5funkcji. W końcu mu powiedziałam -ze jest za głupi na prowadzenie biznesu. A potem odeszlam, byłam w ciąży i bez umowy. A finał był taki ze po moim odejściu zaczęło się sypać ,aż w końcu komornicy siedli i w ciągu 2lat biznes przestał istnieć. Więc naprawdę nie lubię jak szef uważa się za Boga, a umniejsza zasługi,wiedzę i prace pracownika który jest częścią jego biznesu.

reklama
Airfix min. dlatego tez chcialam miec teraz drugie dziecko bo tam sie wytrzymac nie da, ona ogolnie zle traktuje kobiety jest poprostu prostaczka. Jest tez duzo niuansow o ktorych nie chce nawet wspominac. Ehh otacza sie nowymi pracownikami a starymi, dlugoletnimi pomiata. Jestem zla i rozgoryczona na koniec swoj tekst dodala ze nie ma ludzi niezastapionych i ja jej nie jestem potrzebna...

Do góry