reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Elenaa ja właśnie przez PCOS mam ten testosteron taki wysoki ;/ ale wiem że była na tym forum kobieta (tylko niestety nie pamiętam imienia), która wg mnie zrobiła wszystko co w jej mocy żeby mieć synka i właśnie miała hormony typowe na chłopczyka a wyszła jej dziewczynka, także takto się ma wszystko :)

Paulina chodzi Ci prawdopodobnie o Maran-atha, ona miala wysoki testosteron, wysokie ph i zrobila bardzo duzo pomimo tego urodzila sliczna coreczke. Byla jeszcze jedna dziewczyna ktora spelnila co najmniej 5.5 czynnika z 7 i tez urodzila czwarta coreczke byla to Ilaczek. Takze trudno powiedziec jaki wplyw ma poszczegolny czynnik na nas indywidualnie i czy tak naprawde da sie zaplanowac statystyki pokazuja skutecznosc ponizej 50%

Paulina Magic dobrze pisze, ja mialam wysokibtestosteron i moj maz tez mial w gornej granicy normy, ph swoje bez podbijania soda mialam tez wysoki 9 ph wiec nie podbijalam przed staraniami tylko po co 3-4h maz tez mial wysokie ph nie badalam mu za kazdym razem, ale kilka razy mi sie zdarzylo to mial miedzy 8.6 a 9.2 Mineraly przed dieta mialam w polowie ale diete stosowalam restrykcyjna co najmniej 9 miesiecy wiec pewnie wzrosly ale nie badalam w cyklu w ktorym sie udalo. Jony mi sprzyjaly bo bylo po pelni do tego oblozylam sie sprzetami elektronicznymi. Suplementy bralam wszystki zalecane wraz z mezem przez 9 miesiecy przed udanym cyklem. Ogolnie zrobilam wszystko co moglam sex byl na ok 12h przed owulacja z orgazmem a mam i tak 3 śliczną coreczke :) ciesze sie nia tak samo jak cieszylabym sie z syna a Malutka jest cudowna rozkoszna i kocham ja nad zycie :) nie zamienilabym na zadnego chlopca :) moje cudenko :)

Maran-atha to rzeczywiscie zrobiłaś wszystko co mozliwe :-) gratulacje córeczki :-)
a co wskazywał kalendarz chiński? pytam tak z ciekawości, bo to i tak chyba mało się sprawdza ;-)

Elenaa u mnie akurat kalendarz chiński zgadza się przypadkiem.

Maran każde dziecko jest idealne. Ja też już bardzo kocham małego bączka.

Odnośnie ostatniej listy. Nie można jej brać aż tak dokładnie. Wg wytycznych im mniej spełnionych jest czynników, tym mniej planuje się płeć. Jednak nie wszystkie dziewczyny stosowały dietę i inne wspomagacze. A sam odstęp nie ma raczej aż tak dużego znaczenia. Pamiętajcie, że nigdy nie ma się 100 % nawet przy 7 czynnikach. Ja to bym chyba nie chciała mieć pewności, że na 100 % będzie chłopczyk.

Elisse dokladnie sa na liscie dziewczyny ktore bardzo duzo spelnily czynnikow i sie nie udalo oraz jeszcze wiecej dziewczyn ktore spelnilo malo czynnikow a sie udalo. Ponadto wczesniej obowiazywaly inne, mniej restrykcyjne kryteria przyznawania czynnikow:-)
Wg mnie nie da sie zaplanowac konkretnej plci mozna co jedynie pomoc szczesciu i nieznacznie zwiekszyc szanse:-)chyba tak trzeba do tego podchodzic

Elisse dokladnie sa na liscie dziewczyny ktore bardzo duzo spelnily czynnikow i sie nie udalo oraz jeszcze wiecej dziewczyn ktore spelnilo malo czynnikow a sie udalo. Ponadto wczesniej obowiazywaly inne, mniej restrykcyjne kryteria przyznawania czynnikow:-)
Wg mnie nie da sie zaplanowac konkretnej plci mozna co jedynie pomoc szczesciu i nieznacznie zwiekszyc szanse:-)chyba tak trzeba do tego podchodzic

Ja wdł. mojej dość krytycznej opinii spełniłam 6 czynników. W pierwszej ciąży kalendarz chiński wskazywał na chłopca i jest młody, a w tym cyklu w którym teraz zaszłam pokazywało mi dziewczynkę.
Co do odstępu...mój lekarz mi mówił żeby zakończyć 3 dni przed owu na dziewczynkę, u nas padło na 2,5 dnia...

Airfix kilka dni zbierałam się aby odpisać coś, ale sama nie wiem co. Dla mnie jesteś mega zdeterminowaną dziewczyną, dążącą do konkretnego rezultatu - córki. I wiem że gdyby Ci się udało zajść, to na pewno byłaby córka. Jest mi przykro po raz kolejny czytać że się nie udało i @ przylazła....mimo iż uważałam siebie za też mocno zdeterminowaną osobę, to zależało mi na tym aby szybko zajść, i może tutaj ja popełniłam błąd, zresztą ciężko pisać o błędzie bo mam pod serduchem na pewno ślicznego synka. Trzymam kciuki za Ciebie. Może los się dla mnie odmieni i za jakiś czas wspólnie znów będziemy się starać o córke? Choć wiem że u mnie już raczej nie będzie to możliwe to zostają mi marzenia, a w nich wszystko jest takie piękne i realne :)

Panna myszka to spelnilas tyle czynnikow co Male liski jej sie udalo pomimo tego ze w rodzinie jej meza sami chlopcy sie rodza teraz jej szwagierka ma urodzic 3 chlopca. Takze kurka nie wiem juz od czego to zalezy. Ja zrezygnowalam z restrykcyjnych kryteriow i spelnilam tak krytycznie gora 4 czynniki takze nie mam co sie porownywac z wami. Panna myszka a moze jednak u Ciebie to dziewczynka.

Mi z synkiem i teraz chinsku wskazuje na chlopca za to jonas i inne ksiezycowe na dziewczynke. Wg chinskiego ja tez musialabym byc chlopcem tak samo jak moje siostry

Ostatnia edycja:
reklama
PannaMyszka Oj do determinacji mi daleko:) ja chce po prostu mieć dziecko, fajnie by było gdyby była to córcia o której marzylismy,dlatego próbuje pomóc szczęściu, ale nie daze za wszelką cenę bo z synka też będę się cieszyc:) Ja nie umiem diety prowadzić takiej jak trzeba-owszem jem nabiał bo zawsze jadalam, ale jogurty naturalne,truskawki, maliny to nie dla mnie. Ja muszę też uważać żeby z wagi nie spaść bo i tak mam niedowage. Magnez,wapń,Wit C i kwas foliowy mam w zleceniach od hematologa to i tak muszę brać. Mówiłam w jakich dawkach biorę to mówiła ze dobre;ze to jest dzienne zalecenie dla kobiety starajacej się,no i z niedowaga. I jak sprawdzam to faktycznie dzienne spożycie magnezu powinno wynosić 600mg,a wapnia 1200mg- różne są źródła i różnie podają. Castagnus u mnie znosi Pms i bolesnosc piersi oraz reguluje cykl i zauważyłam ze tarczyce w co endokrynolog nie wierzy, a Różalski na swojej stronie internetowej potwierdza to co ja pisze-ze wyrównuje pracę tarczycy. Więc te czynniki mi się w jakimś stopniu pokrywają z tym co i tak na codzień stosuje. Jak mam ochotę to jedziemy do KFC,albo jem coś slodkiego-także ja się do dużych wyrzeczeń nie nadaje :) odstep dziewczynkowy spelnilas -2-3dni przed owulacja,min 16h :) szkoda ze odstep nie zadzialal:( ja teraz miałam odstep 1 dzień A i tak się nie udalo,pomimo tego ze się nie zakwaszam A ph 4,7 było. Trudno:) tak miało byc:) od kwietnia będę miała znów sporo miesięcy żeby się udalo:) może do tego czasu się rozwikla zagadka z hematologii,a potem wezmę się za badanie męża i dopiero dalej siebie:)

Do góry