reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Hej dziewczyny:-*
Planowanie odpuszczam może w drugiej ciąży się pobawie jak nie będę miała takiego parcia na dziecko.
Maran gratuluje, niech się cora zdrowo chowa.
Elisse i Magic Wam tez gratuluje przede wszystkim zdrowych dzieci. I osobiscie zazdroszcze chłopców. Macie jakies sposoby żeby w ogóle szybciej zajść w ciążę? Z ciekawości sprawdzilam sobie dziś pH i mam 4,7 to chyba niedobrze prawda? Biorę dużo kwasu foliowego, wiesiolka do owu pije wode z cytryna i po owu będę brać b-complex. Co mogę jeszcze zrobić żeby w ogóle udało mi się zajść w ciążę?

Tynka kiedys cos mi sie obilo ze sa specjalne zele jak np jest sylk to sa takie ktore podnosza ph plemniki lubia ph bardziej zasadowe dluzej zyja. Nie pamietam nazwy ale sprawdz w sieci wiem tez ze inofem dobrze dziala w prawdzie bardziej polecany przy dziewczynce no ale jak chcesz zajsc w ciaze to probuj wszystkiego. Jak dalej nie bedzie sie udawac niech Twoj m zrobi badania nasienia, najszybsza diagnoza.
Zycze Ci sliczniutkiego i zdrowoutkiego chlopczyka:-)

Aga, Magic dzięki za rady. Co do testów to robilam i zawsze mi wychodzily i mam to szczęście ze wiem kiedy mam owu, czuje ja bardzo dobrze.
Co to żelu to muszę spróbować bo skoro ja mam taki kwasowy śluz to chyba zabijam wszystkie plemniki i nic się nie dostaje tam gdzie trzeba. W ogole to ja mam tylozgieta macicę a szyjkę to mam tak nisko i tak od kości krzyzowej ze się zastanawiam czy to nie jest problemem u mnie. Juz sama nie wiem.

Ostatnia edycja:
Tynka Żel który podnosi Ph to chyba conceive się nazywa-poszukaj na necie. Sylk ma niskie Ph. Są też takie żele co imituja śluz i też mają to wyższe Ph.

Wlasnie o tym żelu czytalam i go zamawiam w poniedzialek. Oby teraz się udalo. Niczego innego nie pragnę. Jak będzie córka to w planowanie syna pobawie się w kolejnej ciąży:-)

Tynka jeszcze jest żel conceive lub pre seed. One mają wyższe ph :) może pomoże.

Magda z uk coś musi mieć znaczenie. Ja te parę dni przed miałam już śluz płodny i może dlatego też chłopiec ma być.

reklama
Heyka dziewczyny melduje sie po wizycie, otoz bede miala drugiego synka, nie poczulam ani odrobine rozczarowania :-) malenstwo jest zdrowe i kreciolek z niego niezly lekarz musial kilka razy przerywac badanie ktore i tak trwalo ponad 40min. Zdziwilo mnie tylko ze nie znal teorii nub tylko zagladal miedzy nozki, myslalam ze na tym etapie jeszcze tak dokladnie zadne usg nie ujawni wszystkiego. Jak pokazal mi profil boczny w 2d nub wydawal mi sie dziewczynkowy, podobnie z ksztaltem glowki, no ale lek rozwial moje domniemania. Nie wiemjak wygladaja narzady na tym etapie na usg ale widzialam jakby kreseczke:-)najwazniejsze ze moja kruszynka jest zdrowiutka. Pozostaje nam wybrac imie zastanawiamy sie nad Oliwierem skrotowo Olinek, pomysl mojego m:-)

Magic ja póki co będę ostrożna z gratulacjami synka bo mi w 13tc lekarz mówił że raczej skłania sie ku dziewczynce a w 17tc był juz siusiak ;) więc ja poczekam u Ciebie na późniejsze potwierdzenie, choć czułam że u Ciebie też wyjdzie chłopak :tak:

Tynka....obserwuję że u moich znajomych najlepiej działa....wino ;) kobieta się rozluźnia i nie spina, ja np. przy pierwszych staraniach wypiłam jakieś pół butelki wina i zaszłam od razu :D:D

Do góry