reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Pewnie ze warto. I warto próbować . Dziewxzynom sie udaje. Ja probowalam ale wyniki mialam kiepskie wiec posluchalam naszej Piranhi. Bylo ryzyko ze wogole nie zajde w ciąże. Wiec ciesze sie podwojnie.

Magic jesteś kolejnym świetnym przykładem, że to loteria :)

Aga działaj, trzymam kciuki za Twoje marzenie, mamy tu teraz wysyp chłopców także i może Tobie się dostanie :) a stosowałaś jakąś dietę, czy coś :), czy idziesz na spontan, stosując się tylko do serduchowania w owu ? :)

Wczoraj przeglądałam wykresy kobiet na 28dni.pl i powiem Wam, że z tą płcią to w cały świat, co prawda nie wszystkie miały zaznaczone kiedy współżyły, albo jaka płeć ale większość, które przejrzałam to odstęp od owulki chyba naprawde nie ma znaczenia, są kobiety co z owulki mają dziewczynki, i są kobiety co z owulki mają chłopców :)
A u mnie już bóle typowo @..

Hej dziewczyny. :-)

Ja jestem jedną z tych,co sobie planowaly i się udało. Mój synek Marcelek teoretycznie jest wynikiem mojego planowania. Praktycznie jednak śmiem w to wątpić :-)

Otóż jestem obecnie w kolejnej ciąży. Pod sercem rośnie drugi synuś. Bez planowania. Z trybem życia ewidentnie dziewczynkowym. Starania 2 dni przed owulacja i w owulacje. Bez orgazmu,bo na szybko. :-p Te starania poza dostępem od owulacji niczym się nie różniły od starań poprzednich,gdzie miałam córkę.

Dlatego ja po czasie stwierdzam, że jedyne w co wierzę,to że w samą owulacje jest większe prawdopodobieństwo chlopca, przed i tuż po dziewczynka. To mi się jedyne sprawdziło w każdej z 5 ciąż :-)

Życzę Wam powodzenia i zdrowych dzieciaczków :-)

hejo :-) dzis 1 dc cyklu kres matko boje sie ide jeszcze badac testosteron progesteron i estradiol a sluchajcie jaki jest ten syrop na podwyzszenie ph ten guajazyl bo sa rozne na kaszel na sluz na plodnosc nie wiem ktory :baffled: doradzie kochane

Paulina nie stosuję diety. Mam testy owu. wczoraj wskazywały na zbliżającą sie owu. i dzisiaj ją mam, śluz się pojawił chodź go nie dużo w tym cyklu.

Hej dziewczyny:-*
Planowanie odpuszczam może w drugiej ciąży się pobawie jak nie będę miała takiego parcia na dziecko.
Maran gratuluje, niech się cora zdrowo chowa.
Elisse i Magic Wam tez gratuluje przede wszystkim zdrowych dzieci. I osobiscie zazdroszcze chłopców. Macie jakies sposoby żeby w ogóle szybciej zajść w ciążę? Z ciekawości sprawdzilam sobie dziś pH i mam 4,7 to chyba niedobrze prawda? Biorę dużo kwasu foliowego, wiesiolka do owu pije wode z cytryna i po owu będę brać b-complex. Co mogę jeszcze zrobić żeby w ogóle udało mi się zajść w ciążę?

Ostatnia edycja:
reklama
Nie wiem, czy to staranie w owu ma jakiś sens. Ja się starałam 1,5 do 2 dni przed i chłopczyk ;) a odstęp raczej dziewczynkowy chyba :D

Aga działaj :) może się uda :)

Tynka mi już potem była bez różnicy płeć. Dietę i suplementy stosowałam, bo polepszają płodność. Rzeczywiście w porównaniu do pozostałych cykli wiedziałam, że teraz owu musiało było. Tylko jedno mi było w głowie ;). Można chyba też inofem.

Magda z uk ja niby teraz planowałam płeć, ale tak naprawdę nie wiadomo, czy bez planowania też chłopczyka bym nie miała.

Magda to syrop z guaifenesinum.

Do góry