reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Magic gratuluję. Ja to jeszcze nawet nie zaczęłam myśleć nad imieniem :) u mnie na usg prenatalnym nic między nogami nie było widać i nawet nuba nie pokazywała.

Ja będę miała zmianę pewnie, bo moja córeczka to typowa dziewczynka :) taka delikatna :) ostatnio stwierdziła, że ma chłopczyka w brzuszku.

Anuffi jak fajnie z tą królową :)

reklama
Magic wogóle jak wcześnie określił już płeć :) gratuluję synka (no chyba że możę to była pępowina ;) ) opiszesz swoje starania i jaki odstęp od owulki miałas ? :) Super, że masz takie fajne podejście do tego wszystkiego :)

Heyka dziewczyny

Paulina to nie była pępowina to były narządy płciowe na 100%:-), co do starań to Ci nie pomogę bo zdałam się na los i los chciał abym miała drugiego synka. Po przypadku Maran, So hhappy oraz llaczka zrezygnowałam z restrykcyjnej diety i masy suplementów brałam tylko część, nie zakwaszałam się bo jak zaczęłam od razu złapałam infekcję. Hormony miałam bardziej dziewczynkowe (wysoki progesteron- zauważalny nawet w każdym cyklu), ponadto dietę zresztą tak jak przy pierwszym synku miałam typowo nabiałową, unikałam produktów z wysoką zawartością cukru, soli i potasu :-)

Lekarz u którego byłam miał sprzęt za pół miliona i duże doświadczenie jak powiedział że jest pewny to tak musi być :-) Z ciekawości znalazłam linka do tego jak wyglądają narzady płciowe na tak wczesnym etapie i już wiem dlaczego Piranha pisała że raczej nie powinno się określać płci zaglądając na tym etapie między nóżki tylko stosować się do teorii nub zobaczcie same:Odnośnie pytania grejfrutowej - płec a wczesny etap ciąży - pytanie o 17 tydzień ciąży- Przebieg ciąży - 40tygodni.pl
U mnie dokładnie takie coś było widać taką bardziej zlaną kuleczkę z kreseczką :-)

Elisse ja lubię zwracać się imiennie do brzuszka :-) dlatego wstępnie już mamy wybrane nawet szybko poszło :-)

Magic dlatego dla mnie jest bardziej wiarygodne, jak mi po 15 tc powie :) od początku maluszek jest dla mnie bączkiem :) tak w ogóle w tej ciąży w ogóle mi się ubranka dla dziewczynki nie podobały. U mnie teraz na usg bardzo ładnie było widać siusiaka i jajeczka.

Ciekawe, co u Piranhi słychać.

Magic Gratuluję synka;) kurczę przeczucie mnie zmylilo:) jednak ja bym czekała na potwierdzenie do polowkowych chociaż, bo jednak na tym etapie narządy się dopiero ksztaltuja-dlatego na tak wczesnym etapie nie powinno się nastawiac na 100% . Piranha też o tym pisala- ze do któregoś tygodnia nie ma możliwości oceny płci poprzez patrzenie na narządy bo wyglądają podobnie. U koleżanki bym rękę i nogę dała uciąć ze na potty shot jest chłopiec,i lekarz to samo potwierdził to był 14tydz;widać było jajeczka i siusiaka bardzo wyraźnie jak dla mnie....na polowkowych okazało się ze dziewczynka :) Jestem ciekawa czy u Ciebie na kolejnym usg się potwierdzi:)

Piranha jest zabiegana, tęskni za forum i nami, i co już ma się zebrać w sobie żeby nadrobić forum to ma urwanie głowy z pociechami:) Krzyś poszedł do szkoły, Kaja to już duża śliczna dziewczynka :)

U mnie 12dpo i nic na teście,już mam PMS jutro @ przylezie;)

Mi w 17 potwierdziła, mam nadzieję, że siusiak nie odpadnie :p

Piranha to forum nawet nie ma co nadrabiać, tyle tego jest :) dzieci szybko rosną.

Dziewczyny dzisiaj mam owulację planuję chłopca :) mimo iż postanowiłam starania przełożyć na za rok ;) to chcę dzisiaj spróbować. Anufifi , Elisse spodziewacie się synka? Czy współżyłyście przed owu czy po czy w trakcie owu?

reklama
Do góry