reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Magic gratuluję. Ja to jeszcze nawet nie zaczęłam myśleć nad imieniem :) u mnie na usg prenatalnym nic między nogami nie było widać i nawet nuba nie pokazywała.

Ja będę miała zmianę pewnie, bo moja córeczka to typowa dziewczynka :) taka delikatna :) ostatnio stwierdziła, że ma chłopczyka w brzuszku.

Anuffi jak fajnie z tą królową :)

reklama
Magic wogóle jak wcześnie określił już płeć :) gratuluję synka (no chyba że możę to była pępowina ;) ) opiszesz swoje starania i jaki odstęp od owulki miałas ? :) Super, że masz takie fajne podejście do tego wszystkiego :)

Heyka dziewczyny

Paulina to nie była pępowina to były narządy płciowe na 100%:-), co do starań to Ci nie pomogę bo zdałam się na los i los chciał abym miała drugiego synka. Po przypadku Maran, So hhappy oraz llaczka zrezygnowałam z restrykcyjnej diety i masy suplementów brałam tylko część, nie zakwaszałam się bo jak zaczęłam od razu złapałam infekcję. Hormony miałam bardziej dziewczynkowe (wysoki progesteron- zauważalny nawet w każdym cyklu), ponadto dietę zresztą tak jak przy pierwszym synku miałam typowo nabiałową, unikałam produktów z wysoką zawartością cukru, soli i potasu :-)

Lekarz u którego byłam miał sprzęt za pół miliona i duże doświadczenie jak powiedział że jest pewny to tak musi być :-) Z ciekawości znalazłam linka do tego jak wyglądają narzady płciowe na tak wczesnym etapie i już wiem dlaczego Piranha pisała że raczej nie powinno się określać płci zaglądając na tym etapie między nóżki tylko stosować się do teorii nub zobaczcie same:Odnośnie pytania grejfrutowej - płec a wczesny etap ciąży - pytanie o 17 tydzień ciąży- Przebieg ciąży - 40tygodni.pl
U mnie dokładnie takie coś było widać taką bardziej zlaną kuleczkę z kreseczką :-)

Elisse ja lubię zwracać się imiennie do brzuszka :-) dlatego wstępnie już mamy wybrane nawet szybko poszło :-)

Magic dlatego dla mnie jest bardziej wiarygodne, jak mi po 15 tc powie :) od początku maluszek jest dla mnie bączkiem :) tak w ogóle w tej ciąży w ogóle mi się ubranka dla dziewczynki nie podobały. U mnie teraz na usg bardzo ładnie było widać siusiaka i jajeczka.

Ciekawe, co u Piranhi słychać.

Magic Gratuluję synka;) kurczę przeczucie mnie zmylilo:) jednak ja bym czekała na potwierdzenie do polowkowych chociaż, bo jednak na tym etapie narządy się dopiero ksztaltuja-dlatego na tak wczesnym etapie nie powinno się nastawiac na 100% . Piranha też o tym pisala- ze do któregoś tygodnia nie ma możliwości oceny płci poprzez patrzenie na narządy bo wyglądają podobnie. U koleżanki bym rękę i nogę dała uciąć ze na potty shot jest chłopiec,i lekarz to samo potwierdził to był 14tydz;widać było jajeczka i siusiaka bardzo wyraźnie jak dla mnie....na polowkowych okazało się ze dziewczynka :) Jestem ciekawa czy u Ciebie na kolejnym usg się potwierdzi:)

Piranha jest zabiegana, tęskni za forum i nami, i co już ma się zebrać w sobie żeby nadrobić forum to ma urwanie głowy z pociechami:) Krzyś poszedł do szkoły, Kaja to już duża śliczna dziewczynka :)

U mnie 12dpo i nic na teście,już mam PMS jutro @ przylezie;)

Mi w 17 potwierdziła, mam nadzieję, że siusiak nie odpadnie :p

Piranha to forum nawet nie ma co nadrabiać, tyle tego jest :) dzieci szybko rosną.

Dziewczyny dzisiaj mam owulację planuję chłopca :) mimo iż postanowiłam starania przełożyć na za rok ;) to chcę dzisiaj spróbować. Anufifi , Elisse spodziewacie się synka? Czy współżyłyście przed owu czy po czy w trakcie owu?

reklama
Do góry