reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Magdalena, Paulina jakby tak spojrzeć z boku, to wygląda to bardzo dziwnie :D czego to się nie robi dla wymarzonej płci. Ja wykupiłam cały spis suplementów na chłopca. Teraz mi część została i nie mam co z tym zrobić. Niektóre nawet nie otwarte :) Picie wody z sodą, irygacje, przy staraniach o dziewczynkę zakwaszanie. Przy staraniach o płeć piękną łatwo przedobrzyć z ph, dlatego jest trochę trudniej. Z drugiej strony były dziewczyny, które zrobiły bardzo dużo w staraniach chłopca, a jednak mają córeczki. Zawsze jest jakiś procent szczęścia, na który nie ma się wpływu.

Paulina podobno bardzo malutko się go daje, jak ziarnko groszku lub nawet mniej. Jeszcze zależe jest jakie ma się ph wyjściowe.

reklama
magda 1609 świetnie Cie rozumiem też czuję się często jak wariatka w kwestii planowania :D

Kurcze zastanawiam się czy nie przesadziłam z Sylkiem, jest opcja że popostu za dużo tego nawaliłam i plemniki nie miały nawet jak przejść, co myślicie? Wiem że to głupie pytanie, ale nie daje mi to spokoju :)

Ja dałam dużo za dużo przed staraniami jak i po i też bałam się że wszystkie wyplewiłam, a udało się w pierwszym cyklu :)

Paulinka Jednym się udaje mimo mega zakwaszania a innym nie udaje się mimo że nic nie dają. To chyba też zależy od szczescia:) A miałam pytac- ile w Kielcach kosztuje beta? U mnie 36zl:)

PannaMyszka O widzisz i tu jesteś na razie moim drugim przypadkiem (robię rozeznanie :) ) gdzie duża ilość Sylku albo Abiofemu pomogła zajść w ciaze. Na razie moja teoria jest taka ze ten żel naśladuje sluz (którego brak w staraniach o corke ) i ułatwia dotarcie lub inaczej-przeżycie plemników. Czytałam ostatnio ze w sprzyjającym sluzie plemniki żyją nawet i 5dni,a bez niego 1-2godziny. Kiedyś spróbuję naładować tego Sylku lub Abiofemu i zobaczymy efekt.

Panna Myszka to dobrze, że napisałaś, że też nie żałowałaś sobie, bo ja to tyle tego naładowałam :D najpierw troszkę, a później sobie myśle eeeee za mało i dokładałam dalej i tak codziennie :D

Airfix ja zapłaciłam 40 zł, ale wiem, że można zrobić już za 32 zł ale trzeba czekać 24 godziny i przyjść z samego rana także ja z tych niecierpliwych więc pomyślałam "a niech stracę" ;)

Heyka dziewczyny melduje sie po wizycie, otoz bede miala drugiego synka, nie poczulam ani odrobine rozczarowania :-) malenstwo jest zdrowe i kreciolek z niego niezly lekarz musial kilka razy przerywac badanie ktore i tak trwalo ponad 40min. Zdziwilo mnie tylko ze nie znal teorii nub tylko zagladal miedzy nozki, myslalam ze na tym etapie jeszcze tak dokladnie zadne usg nie ujawni wszystkiego. Jak pokazal mi profil boczny w 2d nub wydawal mi sie dziewczynkowy, podobnie z ksztaltem glowki, no ale lek rozwial moje domniemania. Nie wiemjak wygladaja narzady na tym etapie na usg ale widzialam jakby kreseczke:-)najwazniejsze ze moja kruszynka jest zdrowiutka. Pozostaje nam wybrac imie zastanawiamy sie nad Oliwierem skrotowo Olinek, pomysl mojego m:-)

reklama
Oj tak. Moi zaskakuja mnie codziennie. Ostatnio Tomus mnie zapytal czy jak sie maly urodzi to będzie mogl mu czytac do snu. Nie pozwalaja mi nic nosic i nazywaja swoją królową. I jak tu nie cieszyc sie z kolejnego dżentelmena ;)

Do góry