reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix ja do szpitala poleciałam i tam jest całodobowe laboratorium i pobrali mi o 14 i po 3 godzinach wynik ma być, ja jestem z tych naprawdę niecierpliwych i też jakbym byłan na Twoim miejscu nie zrobiłałabym bo czekać tyyyyle dni :D

reklama
Airfix przez internet mają przyjść wyniki, gdyby nie to nie odjechałabym spod szpitala :p

No niestety w tym cyklu już się pewnie nie uda bo beta ani drgnęła i wynosi < 0,1 mIU/ml. Ech no cóż kolejny cykl przed nami, odstawiam dzisiaj luteinę bo do dziś ją miałam brać i czekam na @.

Ilaczek Super obrotna mamusia jestes:) Cieszę się ze tak świetnie sobie dajesz rade:) mój również mało sypial w dzień i w nocy:) więc Twoja Anulka chociaż dobrze ze daje Ci odpocząć noca;)

Magic Ja jestem po prostu pesymistka.....bo po co niby mam sobie tłumaczyć ze się udało,że za wcześnie na test czy objawy...potem tylko chyba większe rozczarowanie :( o widzisz i u Ciebie jest ta różnica w objawach pomiędzy ciążą z synkiem a teraz;) o to mi właśnie chodzi- zeby było inaczej:) odwrotnie. Już jutro może się dowiemy kto mieszka u Ciebie:*

Airfix u mnie w tej ciąży jest wszystko odwrotnie, inne smaki, inne objawy, inny kształt brzucha, brak kreski na brzuchu, inna cera, włosy, wygląd a będą chłopaki dwa :)

Maran gratulacje!!!

Ja staram się nie narzekać (nawet ostatnio rodzice mi powiedzieli że w pierwszej ciąży się tak źle czułam, a teraz tak dobrze :szok::eek::crazy:) ale jak pomyślę że to dopiero połowa i tak fatalnie się czuję, i że będzie jeszcze gorzej to sie boję. W ciąży z synkiem przytyłam 5,5 kg a teraz już mam 7kg na +....dzisiaj okropna migrena, ciągłe zabieganie i mam wrażenie że mam dosyć, widać od razu że jesień przyszła...

Panna Myszka ja też mam dość, więc może rzeczywiście jesień i pogoda też robi swoje. Też się gorzej czuję, szybciej się męczę a obowiązków dużo więcej.

Magic kciuki za jutro :) Ciekawe, czy coś już będzie widać.

Już opisuję swoje starania ;)
Dietę zaczęłam stosować od marca, bardziej restrykcyjną od maja. Suplementy brałam dopiero na dwa do trzech tygodni przed staraniami. Planowałam zacząć się starać od połowy lipca. Jadłam dużo, pomidorów, jajek, mięso, banany, ziemniaki. Piłam wodę z cytryną, sok jabłkowy na zmianę z pomarańczowym. Piłam napój sodowy, tylko nie 6 razy dziennie a 5, bo stwierdziłam, że i tak dużo tych napoi. Codziennie szklanka soku pomidorowego i soku wielowarzywnego. Mąż też. Dużo sosów pomidorowych robiłam. Starania 1,5 do 2 dni przed owulacją z o. Wcześniej była przewa kilkudniowa. Do owu brałam wiesiołka i na kilka dni przed syrop z guaifenesium. 6 godzin po zwiększałam ph sodą. Po 3 dniach po owu brałam b complex. Ph miałam koło 6. Była pełnia. Upały. Jak nie było pogody, to opalałam się na solarium. Zlikwidowałam kwiaty w pokoju i było dużo elektroniki. Mąż brał jeszcze macę i tribulusa z dodatkowych suplementów.Hormony przed dietą miałam pośrodku. Mąż nie badał. Nie wiem, co tam jeszcze istotne jest :). Śluz był płodny.

A na dziewczynkę też chyba sama sobie zafundowałam. Miałam zapalenie pęcherza, więc brałam wtedy urosept i jadłam dużo ryżu, budyni, mleka i masło czekoladowe codziennie. Dużo ryb też jadłam i nie piłam za dużo, więc jak nic dieta dziewczynkowa ;)

Jeśli macie pytania, to piszcie, bo nie wiem, czy jest coś jeszcze istotne.

Ooo Maratha urodziła [emoji7][emoji7][emoji7][emoji322][emoji322][emoji322][emoji322][emoji322] gratulacje pochwał się malutką [emoji7][emoji7] jak Ty się czujesz [emoji8][emoji7] ale super

Dziewczyny cały czas kciuki trzymam za staraczki [emoji8][emoji106]

Elisse wogóle wielki szacun za Twoje starania, naprawdę się przyłożyłaś :) podziwam bo ja wogóle nie umiem się tak ograniczyć w spożyciu konkretnych posiłków :) Zadziwił mnie tytlko odstęp od owulki bo wszędzie się naczytałam że jak na chłopczyka to w samą owulację :) więc jeżeli taki odstęp na synka to jaki na tą dziewczynkę, faktycznie aż 3 - 4 dni :O to coś tam przeżyje :D

Paulina tylko ja się miałam za miesiąc starać heh. Najwcześniej 1,5 przed miałam owu. Poza tym czasami sobie pozwalałam na odstępstwa, choć rzadko.

Dieta na chłopca jest w miarę ok :)

reklama
Airfix poki @ nie ma to trzymam &&&&

Elisse wizyte mam po 16,takze zobaczymy:-)

Panna myszka jak widac objawy nie zawsze wskazuja na konkretna plec, nie zawsze musi byc inaczej. Rozpoczela sie tez jesienna handra.

Do góry