reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

PannaMyszka Biedna, a kiedy zamierzasz dzielić się informacją ze światem? Ja planuję po 12tyg powiedzieć najbliższej rodzinie,a dalej to bym chciała najlepiej w 7 miesiącu . Ja też tak beczalam o wszystko,łzy mi stały w oczach co chwilę,ale to wina hormonów. Jeszcze troszkę i przejdzie wszystko. Dalej masz zachcianki?

Ja chciałabym powiedzieć w ten weekend moim rodzicom i teściom, ale mój mąż upiera się aby po następnej wizycie (4.08) powiedzieć. To będzie 10 tc. Ja nie miałabym nic przeciwko, tylko po prostu po mnie już widać. Nie jestem szczupłą osobą, mam jakieś 10 kg nadwagi, ale raczej po bokach :-D i brzuch mi wywaliło, nie wiem czy od wzdęć, czy to już ten ciążowy, ale ciągle mi wszyscy w około mówią "trochę ci się przytyło". Co do zachcianek to nadal barszcz czerwony, i Kinder Bueno :szok::szok: ale jem po jednej kosteczce dziennie więc jakoś daję radę :tak:

reklama
Panna myszka podobno w drugiej ciazy znacznie szybciej widoczny jest brzuszek ale raczej nie na tak wczesnym etapie to sprawka hormonow wywolujacych m.in. wzdecia, dodatkowo rozciagniete miesnie skosne i proste brzucha po pierwszej ciazy dodatkowo akcentuja ten fakt. Ja przed perwsza ciaza mialam wrecz wklesly i wycwiczony brzuszek teraz no niestety po najedzeniu bam lekko wystajacy ja tez mialam cc wiec u mnie to tez jeszcze bardziej oslabilo strukture miesni. Takze w drugiej ciazy bardzo szybko widac chyba ze ma sie tendencje do b. malutkiego brzuszka:-)

Widzę Dziewczyny, że ostro działacie :-) Tak trzymać ;-)

A my w piątek na wizycie dostaliśmy zdjęcie dowodowe naszej córeczki, na to , że jest dziewczynką :-D

14sf8sp.png

Heyka faktycznie cisza tu...
Ania ja i Tynka mamy praktycznie tak samo cykl roznica jednego dnia tylko ze ja staram sie o dziewczynke a Tynka o chlopca. Takze my bedziemy sie razem starac. Airfix rusza troche pozniej bo cykl jej zaczyna sie 23 lipca, Elisse ktorej czasowo nie ma wiem ze tez ma cos w tych okolicach. Ty zapewne bedziesz niedlugo testowac:-)&&&& za II kreski

Magik tak jeżeli @nie Przylezie to ok 4.08 wcześniej nie mam co pewnie. Czyli równe 14 dni do testowania.
Trzymam mocno kciuki.

Trzymam za Was kciuki dziewczyny.
Jak Wam się uda to będą kwietniowe-majowe dzieciaczki :-)
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Hej dziewczyny bardzo chciałabym żeby w tym cyklu mi się udało bo chce rodzic w kwietniu:-) lubię ten miesiąc bardzo.
Mój mąż się mnie dziś pytał kiedy mi się w końcu dni płodne zaczynają bo mu się juz dluzy:-) A żeby wiedział jak mnie się wlecze ten czas...
Asioch no niezaprzeczalnie dziewczyneczka:-) wielkie gratulacje super ze udało Ci się z mężem stworzyć upragnioną córeczkę. Bardzo fajne zdjęcie z USG, malutka do wstydziochow nie nalezy;-)

Tynka mój synek urodzony 18 kwietnia. Gdyby teraz się udało termin był by podobny. Wtedy miałam termin na 9.04 teraz byłoby o około 12.04. Ale to tylko marzenia. Pozostaje tylko czekać. .... Nie udało mi się wyłapać kiedy dokładnie była owu. Albo ND lub pon. A dziś dziwnie pobolewa mnie podbrzusze. Schizy mam jakieś chyba.

reklama
Aniu ja tez w poprzednim cyklu miałam dziwne schizy tylko zupełnie odwrotne niż Wy. Ja praktycznie od pierwszego dnia po owu miałam wrażenie ze na bank się nie udało. Juz nie wiem co gorsze czy wmawianie sobie objawów ciąży czy przeświadczenie ze na pewno się w niej nie jest.

Do góry