reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik U mnie na taka tesciowa i jej zachowanie do mnie i wnuka, wyjsciem było zerwanie kontaktów całkowitych..ja nie chciałam tego, ja bym chciala zeby dziecko miało babcie, ale skoro Ona nie chce wnuka, ani mnie no to mamy problem..6 lat nie utrzymujemy kontaktów, zdrowsza jestem ja i mąż...Ona do syna swojego jak przestał przyjeżdzać nawet nie zadzwoniła, ani razu - wiec widocznie jej tak dobrze. Zaznacze że prosby męża, zwracanie uwagi im np o to że nie odpowiada mi "dzien dobry" na ulicy - nic nie dały.. Widocznie to taki typ kobiet. O drugim dziecku nawet nie bede chciała zeby wiedziała...niech sie z niej śmieją potem że nawet nie wie ze ma wnuczke czy wnuka ( całe 5km mieszka od nas )

Marzycielko Witaj w klubie :D Mój cykl tez zwariował....mam 19dc ani sladu owulacji...test wczoraj wieczorem prawie wyszedł pozytywny..wiec zobacze czy dzis ściemnieje czy juz uznam wczorajszy za pozytywny- na razie na ovufriend dałam plusa-ze pozytyw. Matko, tak sie wszystko przedłużyło u mnie....
A czy Twoja lekarka nie kazała Ci na usg przychodzic przy tym Clo? Ja zawsze miałam, w kazdym cyklu monitoring, inaczej nie idzie ocenic czy pecherzyk jest, czy rosnie, czy pękł..jesli pecherzyki beda rosnac a nie pekać ( miałam tak 2 razy po clo...raz tylko mi pękł ) to trzeba by ovitrelle zastosować, albo zmienić lek...nie wiem, moze Femara byłaby lepsza u Ciebie.

Ostatnia edycja:
reklama
Panna Myszka. Może w takim razie coś z tego wyjdzie :) Trzymam kciuki za dziewczynkę. Coś w tym jest z tym stresem u mężczyzn. U mojego też tak było.

Marzycielka86 ja teraz też takie same zamówiłam. Te z niebieską używałam wcześniej i mogę powiedzieć, że za dobre to one nie były. Nie wiem jak to jest z CLO. Przyspiesza cykl?

Maran-atha
to może mała będzie najbardziej żywiołowa, skoro taka ruchliwa w brzuchu :D Szybko ten czas leci. Pamiętam jak niedawno pisałaś, że się udało a teraz już za połową jesteś. Fajnie, że się dobrze czujesz :) Mnie się imię bardzo podoba :) Szkoda, że w Polsce mieszkam haha :D Moja teściowa też narzekała na imię naszej córeczki. Czemu Lilianka a nie Monika lub Ania, Magda..

Macy synek już pewnie coraz bardziej ciekawy świata jest :) takie maluchy to sama słodycz. Już się nie mogę doczekać kiedy ja będę mieć drugiego bobasa.

Matik stanowczo ten czas za szybko leci. Chociaż ja pamiętam jak odliczałam czas do skończonych 3 miesięcy i braku kolek. Egzaminy pewnie niedługo się skończą i będą mieć więcej czasu chłopcy. Mnie się wydaje, że na niektórych ludzi nie ma sposobu :-/ Pewnie co byś nie zrobiła w stosunku do teściowej, to ona obróci to w drugą stronę. Ona też musi być chętna do pogodzenia. Śliczna jest Olivia :)

Magic87 a nie jest tak, że skok LH jest przed samą owulacją. Mi wychodzą testy LH pozytywne na dzień przed owulacją, a na dwa dni po teście jest wzrost temperatury i śluz się zmienia.

Airfix czasami nie da się utrzymywać kontaktu. Przynajmniej nie stresujesz się dodatkowo.

Zamówiłam sobie zapas suplementów. Jak mąż usłyszał cenę, to złapał się za głowę ;) Mam nadzieję, że trochę mi pomogą. W końcu niby suplementy na chłopca powinny poprawiać płodność. Co do t\stworzenia listy, to myślałam o liście, którą wcześniej Nuuska prowadziła. Wpisanie daty kolejnej @, kto stara się o jaką płeć. W ciąży datę wizyty i kiedy planowany termin porodu. Co o tym myślicie? Ja bym mogła prowadzić taką listę i umieszczać tu co jakiś czas.

Elisse tak wlasnie jest ja tez tak mam po owu po ok 3 dniach skok tempki. Test owu wychodzi mi pozytywny na kilkanascie godz przed owu, nastepnego dnia jest juz negatywny

Magic mi też drugiego dnia wychodzi już słabsza kreska. Zastanawiam się jak to jest. Ja myślałam, że same testy LH wykrywają pik LH, który przyczynia się do uwolnienia komórki jajowej z pęcherzyka. Po tych kilkunastu godzinach już nie masz śluzu płodnego? Sprawdzałaś to na monitoringu? Słyszałam od ginekologa, że wzrost temperatury nie zawsze oznacza owulację. Może u Ciebie też tak jest :)

elisse, Magic Pik LH jest , a przynajmniej powinien być jeden przez cały cykl ,, czyli wyłapujesz kiedy test jest pozytywny- wtedy znaczy że własnie jest Pik. Pik oznacza szczyt wydzielania LH, na drugi dzień już słabnie kreska, bądź nie będzie jej w ogóle widać - zalezy od czułości testów. Szczyt wydzielania LH jest jeden w cyklu, stad test wychodzi pozytywny raz. Choć zdarza się że przy pierwszym Piku komórka nie uwolni się, więc organizm może zrobić drugie podejście do owulacji. Ja mam teraz w cyklu czeski kabaret- dzis 20dc, nie było owulacji, a test pozytywny na 100% był wczoraj i przed wczoraj- kreski są ciemniejsze niż kontrolnej i teraz mysl o tym człowieku co chcesz, wczesniej wychodził jeden test pozytywny najpierw 48h przed owulacja, potem mi sie zmieniło i 24h przed owulacja, teraz bywało 12h przed owulacja, a w tym cyklu kompletnie nie wiadomo co się dzieje... Czyli- sezon na cykle z archiwum x uważam za rozpoczęty, a jeszcze starań nie zaczełam ;)

elisse Jakby Ci się tylko chciało prowadzić coś takiego, taka tabelke jak prowadziła Nuuusia to by fajnie było :)

Katriina Jak sie czujesz??

Airfix masz racje ja jeszcze zauwazylam z obserwacji ze srednio na dzien przed owu mam delikatny spadek tempki np z 36.61 na 36.59.
Elisse jezeli chodzi o moj sluz to przez czesc suplementow i moje ziolka mam go bardzo malo i trudno z niego cokolwiek wywnioskowac. W tym cyklu zrobilam monitoring i pokrywa sie z testami owu. My kobiety mamy przerabane, ktoremu facetowi chcialoby sie tyle robic codziennie mierzyc temp o 6, robic notatki itp. itd.

Airfix u mnie albo owulacji nie było wcale albo testy nie wylapaly piku LH (moze wlasnie czulosc ma tu duzo do rzeczy,bo te z allegro z zielona koncowka maja czulosc 10 mlU/ml i wylapywaly mi ladnie pik, a te z Ebay nie wiem jaka maja czulosc nawet) Zobacze jak tempka bedzie jutro-jak pojdzie w gore to znaczy ze testy nie wylapaly mi LH.
A w tym cyklu nie mialam monitoringu bo tak wypadlo ze w tym czasie moja Pani miala wolne,ale juz od nastepnego cyklu bede miala robiony.
Czyli po Clo moze nie byc owulacji?

Elisse ja nie mam pojecia jak to jest przy CLO.wiem tyle ze powinna owulacja byc miedzy 11 a 15 dc ale moze byc tez i pozniej ( wiem to z forum gdzie dziewczyny braly CLO)

Justi - fajnie, że się odezwałaś :-) spokojnie, przyjdzie odpowiedni czas i Wojtuś będzie miał rodzeństwo :-) już dziś trzymam kciuki za spełnienie Twojego marzenia &&&

Iweet - to już dobrze za połową ... wow! Ale spokojnie, mimo wszystko masz jeszcze sporo czasu - ze wszystkim zdążysz :-) oby tylko dolegliwości Cię bardzo nie męczyły.

Airfix - u mnie przez ostatnie 3 dni było koszmarnie ;-( miałam migrenę! Normalnie z bólu chodziłam po ścianach ;-( na szczęście to już za mną i mam nadzieję, że więcej nie wróci! Poza tym w zasadzie czuje się dobrze. Faktycznie jestem bardzo senna - wracam z pracy i muszę się z godzinkę do dwóch przespać ;-) a potem oczywiście ścina mnie już koło 22 ;-) Oprócz tego mam wypryski na twarzy (ale u mnie jak hormony szaleją to normalne) i niestety mega zaparcia (w poprzedniej ciąży miałam z tym ogromny problem :-( na wizytę idę w poniedziałek popołudniu :-) oby wszystko było dobrze, bo tak naprawdę jeszcze nie słyszałam serduszka i trochę się stresuje. A ta Twoja teściowa - co za babsko z niej! Szkoda słów!

Maran - i dobrze mąż teściowej powiedział ;-) miłe, że mimo wszystko teściowa się dopytuje co u Ciebie :-) a imię dla super aktywnej mieszkanki Twojego brzucha macie naprawdę piękne :-)

Matik - szkoda, że teściowa ma takie bezsensowne podejście :-( nie wie co traci .... jak zobaczy Olivie to się jej odmieni :-)

Macy - widać, że masz straszną radość z Filipka :-) buziaki dla niego :-*

PannaMyszka - kciuki trzymam zaciśnięte &&&&

Elisse - świetny pomysł z tą listą :-)

Pozdrawiam wszystkie serdecznie! :-*

reklama
Marzycielka po clo moga pecherzyli rosnac ale nie pekna i beda z nich torbirle dlateo zaleca sie monitoring by zobaczyc czy wszystko jest ok i czy pekaja. Co to piku LH to raczej jesli robi sie testy 2 razy dziennie np ok 12 w poludnie i ok. 18stej to nie powinno sie piku przegapic, u mnie od piku LH do owulacji mijalo ok. 15h po za tym u mnie w kazdym cyklu byly 2 podejscia do owu, przy czym po pierwszym pecherzyk nie pekal tylko sie wchlanisl, pierwsze podejscie bylo ok 13-14 dc a drugie z ktorego byla owulacja bylo miedzy 17 a 20dc. I tak bylo prawie w kazdym cyklu, u mnie statystycznie najczesciej owulacja wypadala w 18dc a cykl trwal 31-32 dni. Zdarzylo sie, ze owulacje mialam w 28dc i wowczas cykl wydluzyl mi sie do 41dni. Nasz organizm moze roznie zareagowac na diete i suplementy u mnie np. zdarzaly sie plamienia srodcykliczne ktore byly spowodowane ingerencja w gospodarke hormonalna poprzez suplementy i diete, mysle tez ze polip ktory pojawil die u mnie w sierpniu tez byl spowodowany przez ingerencje w hormony bo nigdy nie mialam zadnych tego typu problemow a gin mowil, ze polip mogl hyc wynikiem zmian hormonalnych... dlatego jesli stosujecie sie do diety i bierzecie suplementy musicie wiedziec, ze cykle moga sie bardzo zmienic bo suplementy naprawde w duzym stopniu wplywaja na nasz organizm...

Pozdrawiam serdecznie

Do góry