reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

maran ja chyba tez w tym cyklu mialam 2 podejscia z tym ze w 1 nic z tego nie wyszlo a teraz sie okaze dopiero.Niby szyjka,sluz wskazuja ze wszystko szlo w kierunku owulacji ale-no wlasnie jest to ale czy byla to nie wiem.Teraz szyjka jest juz zamknieta, nizej i temperatura poszla tez juz w gore. Testy robilam raz dziennie moze to mnie zgupilo i przegapilam pik LH...
Zobacze w nastepnym cyklu jak to sie pokrywa z testami i z moimi obserwacjami :-)

reklama
marzycielka ja uzywałam na poczatku testow z allegro i tam mozna było przegapic pik LH bo te testy były jakies słabe jakosciowo i nie miałam na tamtych testach pewnosci co do piku, ale póżniej od jakiegos roku stosowałam tylko testy z ebay one step ovulation test 20ml czulosci i te mi sie super sprawdzały, nie było opcji by przegapic pik bo nawet jak piłam to krechy wychodziły tak jak trzeba i po takim piku, który nie budził moich watpliwosci owulacja wystepowała po około 15 godzinach. Ja bym Ci sugerowała kupic dobre testy owulacyjne i ja polecam właśnie te one step owulation test są różne czułosci tych testów, ja uzywałam 20ml bo ja duzo pije a rozwodniony mocz moze zaburzac wynik testu, dlatego zaleca sie by na 2 h przed testem nie pic by mocz był w miare stezony... w ogóle to przepraszam za literówki i rózne błędy, ale jak pisze z telefonu albo tableta to nie mam dobrego oglądu :zawstydzona/y:

Airfix wiem, że jest jeden pik LH. A odnośnie tych testów. Jak kupowałam testy w aptece, to przez 3 dni miałam pozytyw :D a jak robiłam potem inny test, to był bladzioch :D Ja myślałam, że ogólnie zaraz po owulacji temperatura już zaczyna rosnąć :) Ja kiedyś miałaś w 19 dc zawsze owu. Pewnie zaraz przyjdzie.

Magic masz rację :) Mi też jak biorę suplementy, to śluz się zmienia i też potem ciężko stwierdzić. Ja już budzika nie potrzebuję na mierzenie :)

Marzycielka86 może akurat pik miałaś w nocy i przez to nie wyłapało? Z tymi testami owulacyjnymi jest ciężko. Czasami ta ich czułość wcale się nie zgadza. O CLO się pytałam, ponieważ nie wiem, czy ginekolog mi nie przepisze czegoś podobnego.

Katriina to już niedługo zobaczysz kropeczkę pikającą :)

maran-atha ja się zastanawiałam czy nie kupić tych testów na e-bay. Tylko tam trzeba mieć pay-pal i kartę kredytową z tego co zrozumiałam, tak?

W takim razie odnośnie listy wyślijcie mi informację na kiedy spodziewana @, o kogo się staracie i który to cykl starań. A dziewczyny z brzuszkiem na kiedy termin, kiedy wizyta, o jaką płeć się starałyście lub kto zamieszkał i kiedy macie wizytę kontrolną :).

maran moze sa lepsze te z ebay ale ja nie mam porownania kiedy na nich jest pozytyw a na tych drugich juz wiem kiedy moge uznac test za pozytywny :-) Ale mam jeszcze pare tych pierwszych wiec w nastepnym cyklu jeszcze raz spróbuje ich uzyc w polaczeniu z monitoringiem i moze wtedy bede juz wiedziec kiedy moge uznac je za pozytyw.

elisse wszystko okaze sie jutro,jaka bedzie tempka. A co do CLO to ja sama nie wiem co moge sie spodziewac po nim bo mam go dopiero 1 cykl.Z tego co zauwazylam to sluzu mialam faktycznie mniej i byl bardziej wodnisty,nierozciagliwy.Taki typowo plodny mialam tylko dzien przed,w dniu owulacji(mniemanej owu) a po owulacji zaczął sie juz zmniejszac az 2 dnia po owu zrobil sie kremowy.

Dziewczyny pomocy.
Temp. mierzona rano - 36,5 mierzyłam długo, ale termometr nie pikał, tzn. nie dał sygnału ze koniec mierzenia (mierzyłam ok. 2 minut). Później już musiałam wstać. Teraz zmierzyłam raz jeszcze i jest 37,2 - skąd taka duża rozbieżność?

Panna Myszka ja tez tak z ciekawosci testowalam z ta temperatura i rano byla 36.5 a jak polazilam troche to ponad 37....to normalne,ze jak pochodzisz troche,bedziesz robila cokolwiek to ona wzrasta dlatego trzeba mierzyc niby ta temp codziennie o tej samej godzinie i przed wstaniem z lozka.

PannaMyszka Dokładnie, jak już się wstaje i połazi chwilę to temperatura rosnie, dlatego tak ważne jest mierzenie jej stale o tej samej godzinie przed wstaniem z łóżka. Ja dziś też miałam akcje z temperatura- zawsze mierze waginalnie ale dzis pokazało 37.4- mówie , ze to nie realne, bo obstawiałam dzis ze bedzie owulacja albo pierwszy dzien skoku, ale to za wysoko, nigdy tyle nie miałam ...zmierzyłam pod językiem 36,9 i taka temp wpisałam w wykresie ,a tamta pewnie dlatego mam taka bo wczoraj sie opalałam i cały czas mam rozgrzane nogi. Ale tez nie powinno sie tak robic ze mierzy sie raz tu raz tu....Ja dzis wyjatkowo musiałam średnią wyciagnać ;)

Hej dziewczyny:-) nie nadrobilam jeszcze wszystkich wiadomości od was ale obiecuje ze dziś postaram się każdej z osobna cos skrobnac. Ja jestem w kropce. To mój pierwszy cykl po odstawieniu tabletek no i w piątek powinnam dostać okresu a tu nic! Ani widu ani slychu. Wiec nie tylko Wy macie problemy z cyklami. Cały czas uwazalismy z mezem tylko w czwartek i piątek poszliszmy na całość bo myslalam ze mam dni nieplodne przed okresem a teraz to juz nie wiem co mam myśleć. Zrobilam trzy testy i wszystkie negatywne. Tylko gorzej jeśli owulacja mi się przesunela. Jak niedostane do piatku to idę do ginekologa.

92Tynka92 Po odstawieniu tabletek okres może się przesunąć spokojnie o kilka dni, są kobiety które po odstawieniu przed kilka miesięcy nie mają okresu..także spokojnie :) Jesli faktycznie do piatku nie dostaniesz @ to wtedy idź do ginekologa

reklama
tynka nie martw się, po hormonasz organizm może wariować.

Ja mam jakiegoś doła lekkiego, widzę same noworodki, tak bardzo pragnę maleństwa, mam nadzieję, że uda się w tym cyklu, postanowiłam nic a nic się nie zakwaszać, jedyne co to gorący prysznic przed starankami. oby się udało :(

Do góry