reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Justi, mam nadzieję, że nic poważnego Ciebie nie przystopowało. Dziękuję bardzo za gratulacje.
Ilaczek, gratuluję. Niech Ania rośnie zdrowo i przynosi Wam wiele radości. :-)
Matik, cudna ta mała. Masz rację - czas zdecydowanie za szybko ucieka. Filip ma juz dwa i pół miesiąca...
Maran, Kate, jak się czujecie?

reklama
airfix zleciało a ja już czuję presje czasu. boje się że nie zdążę wszystkiego przygotować i kupić.

Kurcze, to ja w 32 tc się bałam że nie zdążę, u Ciebie 26 i już masz obawy?
Spokojnie, tak jak pisze Airfix spisz wszystki na kartce, potem odhaczaj co zrobione, co kupione. Ja najgorzej miałam z prasowaniem, teraz sobie tego w ogóle nie wyobrażam bo prasuję ubrania tylko synka i to czasem przed wyjściem, :sorry: ale tak jest jak się prace wykonuje w domu....

Justi a może właśnie przy zamieszaniu przez przypadek Wam coś wyjdzie? Dziękuję za kciuki :*

Misia witaj :-D:-D

Test owu zrobiony, druga krecha dobrze widoczna, jak na moje oko to za 2 dni będzie owu czyli jak w mordę strzelił w 14 dc czyli powoli wszystko wraca do normy. Po wczorajszej mega kłótni z TŻ w końcu coś się udało zadziałać, ale dziewczyny.....jak on się tym wszystkim stresuje. Mówią że to kobiety za dużo myślą i przez to zajść nie mogą, u nas odwrotnie...ja luz bo i tak wiem że jak zaciążymy to pewnie będzie drugi synek, a mąż....schiza na maksa...

Potwornie zachciało mi się kebaba...pojechałam i co?
I dziś zamknięte :wściekła/y::wściekła/y: nie jadłam kebaba jakiś rok, a tak potwornie mnie dziś naszło!

Co tam słychać, wychodzie dziewczyny z krzaków!

misia z poczatku nie ukrywam ze bylo troche ciezko,ale z czasem synek przyzwyczail sie do tej sytuacji i teraz jest kochajacym starszym braciszkiem :-) ja osobiscie troche zaluje ze tak dlugo zwlekalam z decyzja o 2 dziecku i dla tego teraz nie chce dlugo juz czekac na kolejne nasze szczescie :tak:

cocinella to i tak gratuluje i Wszystkiego najlepszego:tak: Nic sie nie pochwalilas :-)

Magic a mozesz powiedziec jakich Ty teraz testow uzywasz? Bo ja tez zamowilam na allegro takie z zielona koncowka :-)
20x TESTY OWULACYJNE + 3x test ciążowy *PROMOCJA (5355335407) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

A u mnie 18dc i dalej owu ani widu ani slychu :-( Testy owu sa od wczoraj chyba pozytywne ale nie jestem pewna.Zobacze jutro czy tempka pojdzie w gore czy nie. Ale przeciez po Clo owu juz chyba powinna byc,tak mi sie przynajmniej wydaje:eek:

Macy :) dziekuje ze pytasz :) u mnie dobrze, brzuch rosnie Mała kopie najbardziej ze wszystkich ;) nic mi w sumie nie dolega wiec nie mam co narzekac ;) a Twój najmlodszy to już niebawem 3 miesiace skonczy to już nie taki bobas co to tylko je i spi ale co raz bardziej społeczny :) u Was to pewnie dalej gorączki nie do wytrzymania co? Pozdrawiam i buziaki dla małego slodziaka posyłam :*

wszystkich pozdrawiam i każdej dobrze zycze :*

Manatha fajnie ze dobrze dis sie czujesz bo mnie kręgosłup tak bolał ze ho ho

Macy prawie 3 mce ? Wow super
Jakie etapy rozwoju zauważyłaś juz u małego ?

Stanowczo za szybko ten czas leci , wiem że co chwila będziemy odkrywać cos nowego . Ale te wspólne chwile z maleństwem sa niesamowite . Nie moge sie nią nacieszyć
chłopcy sa w niej zakochani ale maja teraz duzo egzaminów więc nie mogą tak sie małą zajmować

Maran, no taki bobas jest już dość społeczny. :tak: Śmieje się w głos, piszczy i wie, czego chce. Teściowa już wie o ciąży?
Matik, niedawno odkrył, że ma ręce. :-D A tak poza tym jest bardzo towarzyski, kontaktowy. Dotyka zabawki. Rozpoznaje osoby z rodziny. Taki fajny kumaty się robi. A jak Olivka?
Ilaczek, jak się czujecie?
Male liski, co u Was? Jak Małgonia?

Marzycielka ja tez tych uzywam ale mi ta testowa kreska zrobila sie ciemniejsza od kontrolnej dopiero na kilkanascie godz przed owu nastepnego dnia juz kreska wychodzila blada wiec owu musialam miec albo w nocy albo z rana. Po niespelna 3 dniach skok tempki. Ja bynajmniej tak mam przed owu spadek tempki po owu po 3 dnia skok tempki utrzymujacy sie do miesiaczki.

Macy tesciowej powiedzielismy po usg na ktorym poznalismy plec, byla troche zla, ze wczesniej nie powiedzielismy, ze ona byla u nas a nic nie powiedzieliśmy ;) ale ogolnie pozytywnie, co dzwoni to dopytuje jak sie czuje itp. Troche nie za bardzo byla zadowolona z imienia dla malej ze jak ona bedzie do niej mowic i jaki to odpowiednik po polsku ale A jej powiedzial, ze nie ma odpowiednika a imie bedzie takie jak my chcemy bo ona miala swoje dzieci to dla nich mogla wybierac jakie jej sie podobaly a my wychowujemy wiec my wybieramy i temat ucial ;)

reklama
Marantha no to super , że mąż się tak zachował tzn fajnie sprawę załatwił :)
No i teściowa fajnie że pyta o Ciebie
Moja jedzą sie do mnie nie odzywa po odwiedzinach ostatnich jak tu była ,mieliśmy mała kłótnie ;)
A teraz nawet mi nie pogratulowała, taka jędza no i wogule sie nie odzywa .
A najgorsze jest to , że mąż nie wie ( boi sie ) zmusić ja do akceptacji mnie hm... Do kulturalnego zachowana .
Typowy maminsynek !!
Jak macie pomysł , co on ma z Nią zrobic to proszę, bo jak z nią rozmawiał to nie zadziałało . Wiec teraz w rezultacie mąż przestał sie do niej odzywać ale ja bym chciała normalnie rozmawiać a nie kłótnie . W tedy byłam w ciąży i bardzo sie bałam wiec nerwy miałam okropne a ona jakby nie wiedziała, ze jestem w ciąży . Ale teraz żadne argumenty do niej nie trafiają szok

Macy no to super , że ju taki kontakt :) Niemogę sie doczekać
Nasza od początku swietnie trzyma główkę i teraz to juz całkiem tylko delikatnie kiwa jak już sie zamęczy .
ImageUploadedByForum BabyBoom1434009180.920945.jpg
Wpycha sobie ręką smoczek , nie palcami ale dłonią . Jak chce smoczek to robi taki gest wkładania właśnie ,ręka smoczek :) szok
I wydaje dźwięki typu t ,g ,a, u ,nie :)

Tylko jak jest aktywna to chyba zamiast być spokojna to chce jeść duzo w rezultacie za duzo by jadła ale jak je ponad 30 min to wciskam jej smoczek i dopiero jak ewidentnie niechce smoczka to daje cycka (takie było zalecenie dr)
Po za tym ,super
A męczą ja plesniawki
Nie wiem skąd je dostała ale od 2 tyg podaje dikortinef wszystko myje sterylizuje i nadal są
Moze macie jakis pomysł ?

Alez sie rozpisałam
Buziaki i pozdrowienia :*

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1434009180.920945.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1434009180.920945.jpg
    20,5 KB · Wyświetleń: 56
Ostatnia edycja:
Do góry